Д-р Георгиев и проф. Владов направиха уникална операция на бебе с чернодробен тумор

Оперираното бебенце в "Пирогов" вече се усмихва и ще бъде изписано другата седмица

Уникална операция на бебе с чернодробен тумор направиха проф. Владов и д-р Георгиев

5465 | 10 ян. 2018 | 12:40

Проф. Владов благодари на Пирогов и д-р Георгиев за поканата за тази операция. Най-ественството е да има колаборация между болницата. В такива случаи трябва да се обединяват екипите, каза той


 

Д-р Цветко Георгиев от Пирогов и проф. Никола Владов от ВМА дадоха брифинг, в който оповестиха подробности за уникална операция, извършена на 4-месечно бебе с чернодробен тумор.

 

При детенцето е установена тумурна формация, която е открита в дните преди Коледа. На родителите им прави впечатление, че коремчето нараства бързо. в Стара Загора правят изследвания, намират тумурната формация с произход от черния дроб, която пречи на детето да се храни, обясни д-р Георгиев.

 

Детето е насочено и изпратено в Пирогов, където са му били направени допълнителни изследвания и е установено, че става въпрос за доброкачествен тумур, но рисков за живота поради ранната възраст на детето.

 

Именно поради спецификата и големина на образованието - около 10 см, и възрастта на детето от Пирогов са се обърнали за съдействие към Военна болница и проф. Владов.

 

За нас беше предизвикателство, тъй като това е най-малкото дете, което сме оперирали с такава чернодорбна патология. Направихме успешна и добре изпълнена операция, каза д-р Георгиев.

 

Ние видяхме в дейстие великолепна оперативна техника, детото се възстаснови, храни се пълноценно, всички позатели са нормални, и се надяваме то да бъде изписано следващата седмица, каза д-р Гергиев.

 

Проф. Владов благодари на Пирогов и д-р Георгиев за поканата за тази операция. Най-ественството е да има колаборация между болницата. В такива случаи трябва да се обединяват екипите, каза той.

 

По отношение на болестта проф. Владов заяви, че тумурът е пречил на сърдечната дейсност. С всеки изминал път сътрудничеството между болниците става все по-добра и по-качествена, каза той.

 

Проф. Владов заяви, че операцията е подължижала около два часа, тя е била извършена миналия петък и двамата лекари са оперирали съвместно.

 

Той издаде, че 4-месечното момиченце е много красиво, усмихва се красиво и се казва Никол.

 

Родителите са изключително благодарни на лекарите.

 


От категорията

Провали се възможността Борисов да се види на четири очи с Помпео в Давос

-1545140649.jpg

Американският президент отмени изцяло пътуването на делегацията на САЩ до ...

19 ян. 2019 | 11:19

Михаил Константинов: Отпадането на забраната за публикуване на резултати в изборния ден е правилно

Проф. Михаил Константинов-1527487064.jpg

Основният проблем, който политическата класа не иска да разреши, е изчистването ...

19 ян. 2019 | 10:20

Атлантическият клуб: С F-16 България влиза в бизнес класата на НАТО

Д-р Соломон Паси, основател и президент на Атлантиеския клуб в България-1531806901.jpg

Решението на парламента за придобиване на Ф-16 блок 70 — което виждаме като ...

19 ян. 2019 | 22:50

В. Радев: Румен Радев бе фронтменът за Ф-16, не виждам аргументи за смяната на позицията му (ВИДЕО)

Валентин Радев Снимка: Канал 3-1547922556.jpg

Бившият министър на вътрешните работи и зам.-министър на отбраната смята, че ...

19 ян. 2019 | 20:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.