Лидерът на БСП разби мита, че няма задна скорост

Д-р Калоян Методиев: Опозицията на Нинова каза „хоп“ преди да е скочила. И се преби

30628 | 17 юни 2019 | 12:50

Оттеглянето на Нинова би се превърнало в последния партиен ключодържател в джоба на Борисов и реално би оставило страната без опозиция, ерго - без коректив. Поне засега имаме запазване на демократичните стандарти в държавата


- Г-н Методиев, на конгреса на БСП Корнелия Нинова постигна мълниеносна победа. Тя оттегли оставката си и битката с вътрешната опозиция на форума не се състоя. Правилен ли беше този ход и защо толкова бързо бяха сломени критиците?

 

- Да, ходът беше правилен. Тя разби мита, че няма задна скорост. Показа, че притежава и гъвкавост, която понякога е необходимо качество за управлението.


Битката се състоя, но приключи мълниеносно, след като се видя, че огромната медийна и олигархична машина, която се активира през последните две седмици успя да се ретранслира в патетично политическо и най-вече кадрово представителство. Вътрешната опозиция каза „хоп“ преди да е скочила и закономерно се преби. Но трябва да е ясно, че те още не са приключени. Сега ще се опитат да действат на ниво Национален съвет, където ще атакуват и ще влязат ви задкулисни договорки и схеми. 
Струва ми се, че този орган в момента е апандиситът на БСП.  

 

- Как си обяснявате цялата деструктивност, на която се отдаде БСП след европейските избори?

 

- Като жажда за власт и зависимости. Не знам дали широката публика си дава сметка, но това беше изключително драматичен момент за българската политика и държава, а не толкова за БСП. Оттеглянето на Нинова би се превърнало в последния партиен ключодържател в джоба на Борисов и реално би оставило страната без опозиция, ерго - без коректив. Налагането на национално ниво на този модел щеше да опустоши демократичната партийна система. Реално, поне засега, имаме запазване на демократичните стандарти в държавата.


- Ще има ли отражение сблъсъкът между Нинова и вътрешната й опозиция върху местните избори?

 

- Разбира се. Първо, зависи колко са живителните сили и ресурсите на вътрешната опозиция за саботажни действия – за положителна политика нямат потенциал.
Второ, Нинова получи кредит на доверие, даде й се енергия. Тя успокои местните си структури да действат по посока на изборите, което може да доведе и до добри резултати.
Трето, не е тайна, че тя има поддръжници не само вляво, но и в десния спектър и в патриотичния, което е резервоар за промяна.
Четвърто, местният вот има силен мажоритарен елемент - кандидатите за кметове са локомотивите.

 

- Очаквате ли наистина да има имиджови щети за Корнелия Нинова, както сподели самата тя в интервю днес?

 

- Не. Има едно старо клише, което мисля че в случая е релевантно - това, което не я уби, я направи по-силна. Щетите останаха за тези, които дори не отрекоха, че са купени, натискаха делегати да гласуват, ползваха мутренски подходи след дванадесет години членство в Европейския съюз. Олигарсите прекалиха с намесата си в политиката и забравиха, че никой не може да е по-голям от държавата и обществото. Мисля, че в този сегмент трябва преоценка. Видя се, че в партийната ни и икономическа система има цивилизационен регрес.

 

- На конгреса Нинова заяви: „Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП”. На фона на това признание грешка ли беше решението на лидера на БСП да анонсира оттеглянето си веднага след евровота?

 

- Не. Кризата с оставката й се оказа полезна. Видя се кой на какви позиции е, колко струва. Това са много хубави моменти в живота на всяка организация и кариерата на всеки лидер – виждат се ясно предателите, приятелите, страхливци и смелчаци… Цената е нерви и безсънни нощи, но си заслужава. Всички се осветиха за тези две седмици и показаха кой на какви позиции е.


От категорията

Срещата в Овалния кабинет: Ще поиска ли Тръмп от Борисов US военна база на брега на Черно море?

Срещата в Овалния кабинет: Ще поиска ли Тръмп от Борисов US военна база на брега на Черно море? -1574088708.jpg

Според американските анализатори за отпор на "растящото руско ...

18 ноем. 2019 | 17:00

Светлана Шаренкова: Иска ли Станишев властта в БСП!? Очевидно няма морални сили да се смири!

-1552406504.jpg

Очевидно Станишев има амбицията да бъде лидер на т. нар. вътрешна опозиция. ...

18 ноем. 2019 | 18:18

САЩ инвестират милиарди за своите съюзници от НАТО по източния фланг на Алианса

Догодина 20 000 американски войници ще прекосят Атлантика за мащабно учение в Европа-1574175544.jpg

Критиката на Макрон заради липсата на координация в Сирия е оправдана. Когато ...

19 ноем. 2019 | 16:54

Какви вратовръзки ще сложат Борисов и Тръмп на емблематичната среща в Белия дом

Сн. Архив-1574165338.png

Американският президент залага на червена вратовръзка за повечето си срещи в ...

19 ноем. 2019 | 14:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


23 юни 2019 | 07:20Не се е "пребила" опозицията на Нинова, г н Симеонов. Екземпляри като Станишко, Свинара, Пирински и поддръжниците им Мерджанов, Божинов, М.Миков, лицето с чугунена глава Дъбов, защо не и Найденов , докато са живи, винаги ще искат да са на върха: т.нар. червени велможи , по скоро червени бонзи. А такива като Кр.Янков и А.Кутев вече протягат ръце да станат шеф на БСП и те да водят парада. Отговорът ще се види на местните избори през октомври: я съберат 1 3 от гласовете на възрастните хора, я не... Борисов и компания доста се потрудиха и за неговите 11 години управление 1,6 млн. стари хора скоропостижно отидоха в гроба. Предполагам, че от ГЕРБ няма да отрекат тези данни на Централното статистическо управление.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


чичо Косьо


18 юни 2019 | 03:35Срещу Нинова има не една, а поне три опозиции. ПЪРВАТА е на либерал левичарите около Станишев, Пирински, неактивните поради постовете си (засега!) Манолова и Йотова, Буруджиева и още неколцина социолого политолого дървени философи. Резултати от избори тях много не ги интересуват, хора на идеите са. Едничката им цел е БСП да заприлича на ПЕС и западноевропейските леви малцинства, мигранти, анти фа, "климатични промени'' агресивен феминизъм и цялата останала "прогресистка" помия. Обвиненията им са в "ляв консерватизъм", национализъм (това е смъртен грях за тях!), антиевропейско говорене. ВТОРАТА е на партийните фукционери около Дъбов, Божинов, Миков, Мерджанов, Ачо НАТО то. Отварянето на БСП към обществото за тях е смъртна опастност! Трябва им малка, чугунена партийка в която те да бъдат пожизнени депутати, евродепутати, високоплатени апаратчици, местни вождове. Силна и влиятелна партия би означавало от


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


20 юни 2019 | 11:36Поради липса на резерв не си завършил коментара. Третата група би следвало да бъде тази на Станишко_Гергов_Пирински, която отдавна няма нищо общо със социализма и използва БСП като трамплин за своето и на ближните богаташко битие. Не забравяй, че и Дъбов, Мерджанов и Божинов се изживяват като червени велможи и смятат, че докато са живи, БСП е длъжна да ги дундурка. Тази група и ближните на Сер.Ст. откровено работят срещу Нинова, а покрай нея и срещу БСП.


Лулчев


17 юни 2019 | 21:26Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от родотстъпници_гербаджии,прислугата им от нагаждачи и партийни хурви, бивши и сегашни комунисти, сергейстанишевци, георгипиринчета и прочие боклуци,партизански чеда и внуци, долни депесари политически търгаши, турчеещи се башибузуци и изнудвачи като мършата Делян Пеевски, които пият кръвта на българите! Горещо те моля, Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист, простака Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени,цигани, ебливи калинки, кариеристи, пропагандатори, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриотите от ВМРО, Атака и НФСБ, лумпени, продажни прокурори, съдии и журналисти_лъжци!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


17 юни 2019 | 21:25"Главната цел на кръга около Гергов е бъдещо управление заедно с ГЕРБ и евентуално с ВМРО. Също и прокарване на проруските интереси в България. Този кръг е много близък с кръга до Пеевски ДПС заради общи бизнес интереси. Те искат техен човек да оглави БСП. Към същите идеи гравитират и Михаил Миков, Ангел Найденов и още неколцина отлюспени от Нинова. Те са най големите радетели за АЕЦ Белене и проектите на Газпром. Накратко казано, главно бизнес интереси стоят зад неразбориите в БСП, а не идеологически различия. Отдавна милионерите в партията искат да диктуват нейната дейност и развитие, защото я ползват като бизнес марка..."


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


17 юни 2019 | 17:58КОНГРЕСЪТ БЕШЕ МНОГО ПОЛЕЗЕН ЗАЩОТО СЕ ВИДЯ КОЙ СТОИ ЗАД СВИНАРЯ ГЕРГОВ (ЕДНА ТИКВА И ОЩЕ 30 ТИКВЕТА ). ТИКВАТА СИМИТЛИЙСКО БАРЦЕЛОНСКА ПОХАРЧИ 30 МИЛИОНА ОТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА СВИНАРЯ ДА ПРАВИ ПРЕВРАТ В БСП !!! КЪДЕ СА ПАРИТЕ И КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ТЕЗИ ПАРИ ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


17 юни 2019 | 16:33Даа, ама ако питате Беновска Кривоустата, Нинова била "закопала" БСП! А Свинаря вероятно щеше да я спаси...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


17 юни 2019 | 16:10СВИНАРЯ ГЕРГОВ ПРИ ТИКВАТА БАРЦЕЛОНО СИМИТЛИЙСКА !!! ЛИКА ПРИЛИКА СА СИ ?? САМО СЕ ПИТАМ КАКВО СТАВА С 43 МИЛИОНА ДАДЕНИ НА СВИНАРЯ ГЕРГОВ ОТ НАШИТЕ ПАРИ КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ТЕЗИ ОТКРАДНАТИ ПАРИ ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕВРАТ В БСП? ТИКВАТА СУПЕРКОМПЪРНА СИМИТЛИЙСКА ????


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стършел


17 юни 2019 | 13:16На този конгрес маските паднаха.Това най ясно пролича в някой от делегатите от Пловдив.Пловдивските делегати не ръкопляскаха на Нинова,но това е добре.За резултата от конгреса се разбра ,че голямата част от партията е зад Нинова и против Гергов и герговщината.Лошото е ,че на предстоящите местни избори управляващите БСП в Пловдив ще имат възможност да издигнат за кметове и общински съветници свои хора,които ще продължат да пречат ,затова трябва Пловдивската организация на БСП ,сама да се изчисти от Гергов и неговите протежета,час по скоро и да издигне достойни и честни хора за тези избори.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


17 юни 2019 | 13:03някой 16.06.2019 в 17:06: А , тези днес се биха за кокала и кой да води американската дружина! Днес за кой ли път отново спечели американското посолство! В битката между двете проамерикански крила ! Днес рожден ден има Михаил Миков , но това не е толкова важно , защото и той не е важна фигура вече за американците. Спечели за сега и Нинова , но и тя не е чак толкова важна за американците важно е да е човек от тяхното крило! Кой загуби ли? Загубиха 80 % на Иво Христов , които все още си мислят , че БСП е лява партия и русофилска такава! Да , ама не! Тя не е русофилска и лява от 1990г. , когато Луканов я продаде на американците! А , тези днес се биха за кокала и кой да води американската дружина! Тежко на 80% , когато се осъзнаят един ден! И така нищо ново под слънцето! Това е животът! Всички други коментари , надежди и разни съмнения относно това са ала бала!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ivan


17 юни 2019 | 13:01при апендицит единственото правилно решение спешно отстраняване....всичко друго означава смърт за пациента бавно и мъчително....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.