Д-р Калоян Методиев

Привикването на посланиците е недопустим маниер от африкански тип, смята той

Д-р Калоян Методиев: От скандалите не остава време за управление на държавата

3458 | 12 окт. 2018 | 12:25

Не може да се караш на световните медии, защото за 24 часа те могат да те пометат, коментира политологът


"С убийството на Виктория Маринова станахме новина за всички медии по целия свят, не само в Европа. Изключително негативно бе отношението към нашата страна - проблемите са изведени като: злоупотреби с еврофондове, убийство на журналист, корупция. Дали са справедливи или не е втори въпрос, но страната получи изключително негативна медийна оценка, която трудно ще бъде изтрита." Това заяви политологът д-р Калоян Методиев пред Радио Пловдив.

За реакцията на Бойко Борисов към Европа политологът смята, че той е сбъркал генерално.

"Не може да се караш на световните медии, защото за 24 часа те могат да те пометат, защото на Запад са институции, точно в държави, кооито са от 1 до 50 място по свободата на медиите. Втората грешка бе привикването на посланиците, което е маниер от африкански тип и е недопустим, по този начин се сваля нивото на комуникация. Тази реакция от българска страна не беше добра и ще усложни проблема", коментира Методиев.

"Годината започна със скандали, които като парчета от Лего взимат по десет дни. Истанбулска конвенция, Олимпик, катастрофата в Своге, сега този скандал, сделката с ЧЕЗ, скандалите между патриотите. Уникалното е, че съществуваме със скандали, което пък не остава време за управлението на държавата", отбеляза той.

Много е важен въпросът с ромските общности, каза още Методиев. Той обясни, че силно е притеснен от появата на хора в Русе, въоръжени с ятагани, като подобно нещо съм виждал само на кадри в Близкия Изток.

"Това значи, че те са с оръжие, оставени са извън контрол на държавата, нищо не е взето като мерки за интеграция и контролиране на тези общности. На нас българите животът ни е едно голямо безпокойство, всеки се страхува за близките си, за работата, за бизнеса си", подчерта Калоян Методиев.

 


От категорията

Премиерът: Една нация има сила, когато духът и огненият меч се кръстосат (Видео+Снимки)

-1558691270.jpg

Министър-председателят присъства на изложбата „Мечът на хан Кубрат“ заедно с ...

24 май 2019 | 09:30

Йотова: Просветата и културата ни направиха народ и превърнаха българската държава в духовна империя

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище. Снимка Прессекретариат на президента-1558684248.jpg

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище ...

24 май 2019 | 10:48

Андрей Новаков: Нямаме право да правим крачка назад, защото зад нас е България

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС присъства на тържествата, посветени на 24 май в Благоевград. Снимка Радио Фокус
-1558696852.jpg

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС присъства на тържествата, ...

24 май 2019 | 14:18

ДПС: ГЕРБ раздават храни и дърва, за да си осигурят избиратели

-1431329809.jpg

Жалба до Районната избирателна комисия е подадена от общинският предизборен щаб ...

24 май 2019 | 14:03

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стоян Букиков


12 окт. 2018 | 14:08Уважаема г жо Велева, изпрати този ветеринарен доктор във вестник Дума или в новата червена телевизия, защото има реална опасност Епицентър да бъде официоз на Позитано!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


12 окт. 2018 | 14:28Стоенчо,зомбираний другарю, всяка неудобна за БКП ГЕРБ, е или фалшива или вражеска. Смешен си!