Д-р Калоян Методиев

Въпросът е как ще се стигне до тях - през улицата или през криза в управляващото мнозинство

Д-р Калоян Методиев: Предсрочните избори вече са в дневния ред на целия политически спектър

4690 | 8 дек. 2018 | 12:25

Страната не може да продължи да съществува в състоянието, в което е – разкапана съдебна система, корупция и делегитимирана политика, твърди политологът


Ако няма доверие в институциите, то системата няма легитимност. Демокрацията е поставена на колене. Това каза в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев.

По думите му между гражданите и демократичните институции, които трябва да ги представляват, има пропаст. Той уточни, че по-добрите икономически показатели могат да са резултат от жонглиране с числата.

„Не виждам цветущо икономическо състояние в България. Може ли в една Румъния минималната заплата да е два пъти по-висока отколкото в България? Значи сме две обиколки след последния. Къде е икономическата сила и растеж? Къде са инвестициите в България? За 10 години са спаднали десетки пъти. Няма ги инвеститорите. Защо българите масово бягат от държавата, ако е толкова цветуща ситуацията? Ето ви икономически индикатори, които показват какви са преспективите пред едно общество. Не може на 100 пенсионери да има две трети работещи. Бизнесът постоянно недоволства. Това са все проблеми, които показват, че икономическата среда в България въобще не е това, което ни се представя“, коментира политологът.

Калоян Методиев смята, че предсрочните избори са вече в дневния ред на целия политически спектър, въпросът е по какъв начин ще се стигне до тях – дали през улицата или през криза в управляващото мнозинство.

 

Страната не може да продължи да съществува в състоянието, в което е – разкапана съдебна система, корупция и делегитимирана политика. Развръзката е не само неизбежна, но е и повече от необходима, каза още политологът.

 


От категорията

Националният съвет на БСП реши: Червените депутати напускат Народното събрание!

-1548493883.jpg

Социалистите с условия пред ГЕРБ, Патриотите, ДПС и "Воля" - избор на ...

17 февр. 2019 | 14:58

Данаил Кирилов: Омбудсманът вероятно търси вълната на публиката, сезирайки КС за Изборния кодекс

Данаил Кирилов-1550401682.jpg

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси от ГЕРБ отхвърля ...

17 февр. 2019 | 13:06

Иво Димов: Кметовете трябва да сме надпартийни и да решаваме проблемите на хората

Снимка "Канал 3"-1550417228.jpg

Решението им да напуснат Сдружението на общините беше продиктувано от Позитано, ...

17 февр. 2019 | 17:25

Най-пролетно бе във Видин - 15 градуса

-1425551690.jpg

В цялата страна времето е по-топло от обичайното за месец февруари

17 февр. 2019 | 16:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


tibia


8 дек. 2018 | 20:42Предсрочни избори няма да има, но такива празни приказки, анализи, наблюдения, коментари, пророчества и предсказания за тях ще има, че и най големите им фенове ще се откажат!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


8 дек. 2018 | 22:52А на бас!