Кадър БНТ

Не е добре структуриран начинът за диагностициране на един тежко болен пациент, коментира той

Д-р Ненков: За да лъжеш за здравето си, трябва нещо да не ти е наред в главата

2682 | 12 ноем. 2019 | 10:32

Увеличават се парите за здравеопазване. Ще видим как ще бъдат разпределени средствата. За мен разкъсването на НЗОК не е добра идея, има много въпросителни, смята бившият здравен министър


И аз пия хапчета за високо кръвно, имам наднормено тегло, а мога да кажа, че ме боли и кръстът. Така вече имам 50% нетрудоспособност. Това заяви бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков в сутрешния блок на БНТ. Коментарът му бе по повод 82% нетрудоспособност, според ТЕЛК решение, на директора на пазарджишката болница - д-р Васил Вълчев.

"Опитът да се извадят напред болести и страдания е наша национална черта. 1 млрд. лв се дават годишно след ТЕЛК решения. Това дава възможност за злоупотреби. Знаят се хората с ТЕЛК решения. Ако даден човек заяви, че е болен, нека той да бъде прегледан например във ВМА, от лекари, а не от ТЕЛК комисия. Така направиха в Гърция. Много лесно ще се установи дали и колко болести имат", разкри още той.

 

Комисиите, удостоверяващи нетрудоспособността на дадени хора, работят по документи. Тези документи ги изготвят други хора. Системата, бидейки много "социална", позволява на хора със заболявания, които не ограничават нито физическия, нито интелектуалния капацитет, да ползват облекченията на хората с непълна трудоспособност.

 

"Увеличават се парите за здравеопазване. Ще видим как ще бъдат разпределени средствата. За мен разкъсването на НЗОК не е добра идея, има много въпросителни", смята още той. 

 

За да лъжеш за здравето си, трябва нещо да не ти е наред в главата, заяви Ненков по повод хората, които фиктивно получават пенсии. Не е добре структуриран начинът за диагностициране на един тежко болен пациент, коментира бившият здравен министър.

 

"Това, което се разказва за ваксините са "бабини деветини". Това са лекарства - те изкореняват и държат под контрол опасните болести. Неваксинирането на децата е престъпление срещу обществото", каза д-р Мирослав Ненков.


От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Орбан поздрави Борисов за ERM II: Европа оценява усилията ти да поставиш страната си в нова посока

-1572949630.jpg

Министър-председателят е категоричен, че повече от всякога Европейският съюз ...

12 юли 2020 | 00:08

Каракачанов към протестиращите: Не провокирайте полицаите! Не си играйте с огъня!

-1591275039.png

Президентът излезе от ролята, която му е отредена. Той трябва да е глава на ...

11 юли 2020 | 23:46