Снимка Кадър БТВ

Атаката срещу президента е "противоконституционен разгул", смята психиатърът (ВИДЕО)

Д-р Николай Михайлов за атаката срещу Радев: Това е противоконституционен разгул! Зъл театър!

105538 | 29 ян. 2020 | 17:52

Ако думите на Радев нямаха ефект и не произвеждаха парадокс, нямаше да има последствията, които гледаме, смята той


Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира по БТВ войната между институциите и атаката среку хазартния бос Васил Божков: "Играе се нагло, грубо, с ботушите!"

Той бе гост в предаването " Лице в лице".

 

Това е зъл театър, смята той.

За атаката срещу президента той каза, че е "противоконституционен разгул".

 

Действията на прокуратурата срещу Радев трябва да мобилизират енергия на голяма съпротива, смята психиатърът.

 

Ако думите на Радев нямаха ефект и не произвеждаха парадокс, нямаше да има последствията, които гледаме, смята д-р Михайлов.

 

"Никой няма полза от тази битка. Освен едно дребно обстоятелство. Всичко се оглозга да кост. Става ясно, че това е провалена страна с амбицията да се ръководи по правилата на либералната демокрация и върховенството на закона", подчерта д-р Николай Михайлов.

 

"Това е груба игра и се играе грубо. Играе се нагло с ботушите. Само хора от този тип, които обичат тази игра се забавляват. Част от публиката също се забавлява. Хората са разярени. Пет години Божков ще печели милиони и никой няма да забележи, представяте ли си?! Нито агенциите, нито властта. И накрая ще искат Интерпол да помага", продължи той.

"Това е нещо от страницата на халюцинациите. Актьорите са уродливи. Какво става с прокуратурата и с президента?! Това е разгул на антиконституционни и противоправни действия - подслушват президента, избран от народа. Действа се спрямо него с бухалка. Става ясно, че всеки без изключение може да бъде изгърбен с куката на беззаконието, наричащо себе си правосъдие. Главният прокурор е изведен като арбитраж на българския политически процес. Той наказва тези, които в конюнктурната ситуация нарушават нечий интерес. Президентът нямаше да го сполети това, ако думите му нямаха ефект. Това е толкова грубо!", продължи той. 

"Това, което се разигра от прокуратурата, доказва смисъла на искането на президента за промени в конституцията що се отнася до съдебната власт. При едно здраво общество това трябва да мобилизира енергия на голяма съпротива. За да се намери добро в злото, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Ние имаме дълга да последяваме тази илюзия.

Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за силова акция. Народът трябва да изрази собственото си мнение по въпроса ние правова държава ли сме или на хора, които управляват през институциите според неписан закон. Това е мафия. Как е възможно по телевизиите да се лее образа на един импулс на подслушване? Държавният глава е подслушван. Сега да притихнем и да чакаме. А да излезе пошло - някакъв генерал съобщава неща, което президентът изслушва. От това се прави заключение, че той пречи на правосъдието, следователно е виновен за държавна измяна.", каза още д-р Николай Михайлов.

 

"Това е много опасно, при едно здраво, неапатично общество, би трябвало да мобилизира енергия на много остро отрицание и голяма съпротива. Това, за да бъде плодотворно ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за титанична гражданска акция, която силово ще трябва да сваля правителство или институции. Но народът, гражданите, ще трябва да изразят собственото си мнение по фундаментален въпрос. И той е: това правова държава ли е или хора, които управляват през институциите за собствено удоволствие и според маниера на това, което се нарича по целия свят Мафия.

 

Как е възможно снощи по телевизията по всяка една телевизия да тече образа на един импулс на подслушването. Държавният глава е подслушван. Това представлява престъпление. Прокуратурата го препоръчва като своя праворазраздавателна активност. И се започна с един съспенс за държавната измяна...За да притихнем и да зачакаме как ще се разгърне представлението. Излезе нещо по-пошло от всичко пошло, което може да си представим. Някакъв генерал съобщава някакви неща на президента, които президентът изслушва. От това се прави заключение, че президента крие документи, крие истина, пречи на правосъдието. Следователно е виновен в държавна измама...

 

Порочността на това, което стана е и че това се предполага. Предполага се лоша безкрайност от непрекъснати компромати, които ще излизат в централните новини. Сега любопитно е, ако този наблюдаваш процеса прокурор е извършил правонарушение, което се санкционира със затвор от 3 години, публикувайки тези СРС-та, той ще получи ли някаква законова санкция? А ние, какво да мислим ако прокурорите се държат по този начин? Какво да помислят тези деца, които остават тук, за да действат по определен начин?", завърши Михайлов.
Д-р Николай Михайлов за атаката срещу Радев: Това е противоконституционен разгул! Зъл театър!

Ако думите на Радев нямаха ефект и не произвеждаха парадокс, нямаше да има последствията, които гледаме, смята той

От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

МОН: 81 са заразените с COVID-19 ученици, учителите - 70

-1594622760.jpg

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните ...

24 септ. 2020 | 17:52

МРРБ: Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери

Снимка БГНЕС-1600955759.jpg

С проектът за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по ...

24 септ. 2020 | 16:52