Д-р инж. Хасан Азис

Обръщение пред VIII-та Национална Конференция

Д-р инж. Хасан Азис пред МДПС: Трябва да надграждаме и да бъдем с една крачка в бъдещето!

1688 | 21 ноем. 2020 | 19:34

А това със сигурност е оценката ни за модерността и актуалността на младежката ни организация… и със сигурност е повод да твърдим - Днес е времето на МДПС!

Д-р инж. Хасан Азис -1605980161.jpgОбръщението пред VIII-та Национална Конференция-1605980696.jpgА това със сигурност е оценката ни за модерността и актуалността на младежката ни организация… и със сигурност е повод да твърдим - Днес е времето на МДПС! -1605980626.jpg

"Днес е исторически ден за МДПС. От една страна показваме, че сме модерни, владеем съвременните технологии, актуални сме днес и сме много крачки в бъдещето – и по-важното можем да бъдем заедно въпреки ограниченията. Днешната ни конференция е достойна да бъде записана в нашата и в най-новата европейска политическа история за принос в реализирането на нови стратегии и теми". 

 

Това заяви д-р инж. Хасан Азис в Обръщение към VIII-та Национална Конференция на Младежко ДПС.

 

Висшият форум се проведе онлайн и под мотото  „Младежко ДПС – Бъдещето Днес!“.

 

Ето какво каза още д-р инж. Хасан Азис:


„Времето, в което живеем не предполага излишен патос, но обективната действителност ни дава правото за анализ, оценка и самооценка и дефиниране на приоритетите ни за бъдещето.

 

В този смисъл провеждането на първата онлайн младежка национална конференция в България ни задължава да кажем, че днес е исторически ден за МДПС.

 

От една страна показваме, че сме модерни, владеем съвременните технологии, актуални сме днес и сме много крачки в бъдещето – и по-важното можем да бъдем заедно въпреки ограниченията. Днешната ни конференция е достойна да бъде записана в нашата и в най-новата европейска политическа история за принос в реализирането на нови стратегии и теми.


Вторият дълбок смисъл на днешното събитие е общата ни отговорност и грижа за здравето и живота на хората около нас, предпазвайки се от рисковете на пандемията. И ако трябва да потърсим знака и в тази посока, бих го формулирал като намиране на по-големи възможности в рамките на силни ограничения. А това със сигурност е оценката ни за модерността и актуалността на младежката ни организация… и със сигурност е повод да твърдим - Днес е времето на МДПС!


За обективността и полезността на нашата самооценка е необходимо все пак да обърнем поглед назад във времето и да оценим дългият ни изминат път от първото ни Студентско дружество от м.март 1991 год. за да стигнем до най-голямата младежка организация не само в България, но и в Европа.

 

Като първи председател на Студентското дружество на МДПС споделям личната и обща гордост на първите членове на младежката ни организация не само за постигането, но и далеч надминавайки поставената цел и мечти тогава.

 

Това е път, белязан от преодоляване на много трудности от различно естество и във време на исторически преход, но и път, изминат с много вяра в идеята за съхраняването на идентичността ни и необходимостта от така нужната ни заедност.


И тук е мястото да подчертаем с признание историческата и визионерска роля на нашия почетен председател – д-р Ахмед Доган за изграждането на политически инструмент за постигането и реализирането на общочовешки и националнозначими идеи като „Българският етнически модел“, толерантност, заедност!


За изграждането на организацията ни дължим признателност и благодарност за отговорността и приноса на досегашните ни председатели на МДПС през годините – и ми позволите да спомена сегашният ни председател на ДПС – г-н Мустафа Карадайъ, и да благодарим за чудесната работа на г-н Илхан Кючюк за да имаме възможността днес да твърдим – И ДНЕС Е ВРЕМЕТО ЗА МДПС!


Постигнатите високи организационни и политически резултати на българската и на европейска политическа сцена обаче ни задължават освен да запазим достигнатото си ниво, да надграждаме и да бъдем с една крачка в бъдещето! Само така можем да бъдем атрактивни, полезни и отговорни!


В условията на дълбока криза в нашето общество, белязано от пандемия, липса на политически и управленски диалог, липса на доверие между управленски елит и гражданско общество и ред други негативни диагнози погледът ни е насочен към самите нас и собствената си отговорност. И да намерим онзи път, който да ни даде възможност да кажем, че днес е времето на ДПС и МДПС!


Силно вярвам, че днес МДПС има огромната енергия да продължи да бъде фактор на българската, европейската и световна младежка сцена със своите идеи, воля, отговорности, знания и усет към утрешния ден!
Уникалността на днешния ден е в усещането ни за единност и сплотеност въпреки разстоянията!


На новото ръководство – да работи за осъществяването на повече отколкото са нашите мечти днес!
С благодарност за заедността по общия ни път на развитие оставаме със същото силно убеждение и вяра в идеите и ценностите, които ни събраха да споделяме общата съдба, наречена „ДПС“!


Успешна конференция и решения, които да ни направят част не само от историята, но най-вече от днешния и утрешен ден!“


От категорията

Пореден черен рекорд: 221 души с коронавирус са починали за денонощие, 2 814 са заразени

Процентът на положителни проби всъщност се увеличава - от 37,6% вчера до 41,23 на сто днес-1606777583.jpg

6 028 медицински лица са сред официалните случаи на коронавирус, т.е. ръст от ...

1 дек. 2020 | 00:57

Фандъкова: Сега не е време за политически битки. Контролът в столицата е изключително строг!

-1603886369.jpg

Климатичните условия, горенето на неподходящи предмети и въглища и колите са ...

1 дек. 2020 | 09:11

Хасан Адемов: Бюджетът прави намигване към предстоящите избори.

-1585721339.jpg

Според депутата решението е в преизчисляването на всички пенсии, макар там ...

1 дек. 2020 | 09:40

Удължава се срокът за ограниченията за влизане и престой на територията на България

-1582618726.jpg

Няма ограничения за влизане и престой на територията на България за българските ...

1 дек. 2020 | 09:24