Работел срещу териториалната цялост и единството на нацията

ДАНС уточни: Турчинът персона нон грата е създавал антибългарски настроения в смесени райони

1511 | 17 март 2017 | 14:31

Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години, поясняват от агенцията


„Наложените със заповед на председателя на Държавна агенция” Национална сигурност” (ДАНС) принудителни административни мерки на турски гражданин са в изпълнение на функциите и правомощията на Агенцията по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за ДАНС“, съобщиха от агенцията по случай разпространената по-рано от тях информация.

От ДАНС уточниха, че според събраните данни, лицето е „свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията“.

„Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години“, уточниха още от ДАНС.

 


Още по темата

ДАНС изгони турчин от България, заплашвал националната сигурност

сн. Архив-1489739315.jpg

Димитър Георгиев е издал заповед въз основа на събрани от органите на агенцията ...

17 март 2017 | 10:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.