"Отбора на сърцето"

Популярни личности и футболисти дадоха по-добър старт на деца от рискови групи

DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Моисей, Спенс и Skiller бяха "Отбора на сърцето"

2397 | 4 юли 2019 | 22:40

Във футболния турнир под мотото “ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ”, посветен на каузата за толерантност, се включиха Монти,, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров и други

"Отбора на сърцето"-1562269346.jpg"Отбора на сърцето"-1562269319.jpg"Отбора на сърцето"-1562269292.jpg"Отбора на сърцето"-1562269272.jpg

В Балчик се проведе футболен турнир под мотото “ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ”, посветен на каузата за толерантност.

 

Събитието се организира за пета поредна година от социалната организация СОНИК СТАРТ, за да акцентира върху необходимостта от преодоляване на предразсъдъците в обществото и подкрепи равния старт на деца от различни рискови групи.

 

Първият ден на турнира започна с концерт на площада пред Общината, където официални гости, деца, фенове и отбори застанаха рамо до рамо зад значимата кауза. Програмата продължи с музикално участие на „Отбора на сърцето“. DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Skiller прегърнаха идеята и взривиха сцената със своите изпълнения.

 

Децата очакваха с нетърпение звездите, като щурмуваха подиумът и така станаха част от музикалната програма.

 

Добри Атанасов – спортен журналист от Дарик радио и Илонка Костадинова – представител от екипа на СОНИК СТАРТ, бяха водещи на официалното откриване на събитието.

 

Те представиха участниците в турнира в категория деца: на възрастта 14 – 15 г.: „Тича“ Аксаково, Суворово, „Черноморец“ Балчик, „Тимирязев“ Каварна, Тутракан и "Спартак" Варна, а във възраст 16 - 17: Суворово, „Черноморец” Балчик, „Тича“ Аксаково и Драгоман. Ветераните, които се включиха в спортното събитие, са: Провадия, Карлово, Балчик и Кайнарджа.

 

Патронът на събитието – Николай Ангелов, кмет на Балчик, и Миглена Маркова-Господинова приветстваха тържествено всички, като споделиха своята радост от постигнатото през годините и убеждението, че победата е възможна и тя се случва именно чрез приятелството и подадената ръка.

„Отборът на сърцето“ се включи и по-късно вечерта, но този път на терена на толерантността в състав: Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Пацо, Кристиян Милатинов, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов на стадион „Градски“, където се изигра и първият демонстративен мач с домакините от ФК „Черноморец“ Балчик.

 

Двата отбора показаха много качествени изпълнения на зеления килим. Брилянтни изяви на вратите на двата отбора имаха Лео Бианки и кмета на община Балчик – Николай Ангелов, който също бе част от играта.

 

В следващите дни футболен турнир “ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ” продължи със срещи на деца и ветерани, за да завладее не само с таланта и енергията на играчите, с красотата и динамичния, вълнуващ свят на футбола, но и с несломимия дух и общото разбиране за необходимостта от това да се играе в един отбор, за да постигне победа за всички.

 

Футболният турнир е едно от мащабните събития, част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, която има за цел да насърчи толерантното отношение и повиши чувствителността към уязвимите групи.

 

Събитието бе подпомогнато от  Захарни изделия - Варна, А1 и Изворна вода "Балдаран".


От категорията

Музиката на Стинг, "Бийтълс" и Синатра ще звучи в нов прочит на Васил Петров
(Видео)

Музиката на Стинг, "Бийтълс" и Синатра ще звучи в нов прочит на Васил Петров-1594210426.jpg

Националното турне е озаглавено „Symphony way” с Врачанската филхармония

8 юли 2020 | 15:11

Академията за мода връчи приза "Изгряваща звезда 2020"
(Видео)

Сн. Хайлайф-1594207221.jpg

Наградата е насочена към младите. Към онези, които със своята енергия, устрем и ...

8 юли 2020 | 14:18

Васил Петров: Бих искал новият ми концертен репертоар да извади хората от пандемичния страх
(Галерия)

-1572329853.jpg

11 юли 2020 | 20:14

Избраха Лейди България при спазени мерки за сигурност
(Галерия)

Избраха Лейди България при спазени мерки за сигурност

-1594405714.jpg

10 юли 2020 | 21:27