Радев руши демокрацията и държавата, подчерта зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов

ДПС: Започваме борба за възстановяване на демокрацията и правовия ред в държавата

18865 | 17 септ. 2021 | 18:16

ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим. Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство, посочи зам.-председателят на ДПС


"Няма гняв към президента. Има притеснение за това, че Румен Радев руши демокрацията и държавата. Президентът зададе провокативен въпрос по време на КСНС и ние няма да мълчим, защото ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим. Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство. Нека влезем в предизборна кампания и ще предоставим всички документи, които имаме, на компетентните органи, както и нашите европейски партньори.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по повод напрежението между движението и президента Румен Радев.

"ДПС няма вражда и не воюва с никого. ДПС воюва единствено за демокрацията и то по мирен начин. Ние започваме борба за възстановяване на демокрацията, правовия ред и конституциалността в държавата. Купуването на гласове е нещо много вредно и трябва да се води борба срещу него, но служебното правителство използваше тази борба, за да се прилагат репресии и тормоз", добави той.

 

Станислав Анастасов заяви още, че партията събира документи, които да докажат по думите му „репресиите от страна на вътрешния министър Бойко Рашков“ при обиските срещу купуването на гласове преди предните парламентарни избори.

„Дадените на прокурор случаи са под 100, а случаите на такива действия са над 10 000, отношението е едно към много. Когато се говори в полза на борбата с купуването на гласове трябва и да се каже какво се прави с купуването на партии“, коментира Анастасов.

Според него това се е случвало с благословията на президента Румен Радев и "цялата репресия е била срещу няколко партии и в полза на други".

„Документите, които трябва да покажат случаи на репресии, ще бъдат показани в предизборна кампания, за да не позволим да се намесва правителството на Радев в тази предизборна кампания, която вече е и негова“, добави Анастасов.

Той коментира и че според него Радев вече не е обединител на нацията, както и че нарушава Конституцията, като припомни отново случая а гражданството на Кирил Петков и заемания от него пост в предния служебен кабинет.

"В следващото Народно събрание задължително трябва да има правителство. Всички хипотези и възможности не са изключени включително и кабинетът да е подкрепен от ДПС, ГЕРБ и БСП, но когато има диалог - истински и градивен диалог. Протестните партии се провалиха да формират редовен кабинет. ДПС никога не е атакувало Кирил Петков и Асен Василев. Атакували сме техни политики и грешни действия. Моделът на ГЕРБ от последните 12 години най-накрая трябва да се разгради. Мисля, че успяхме в последния парламент да помогнем това да се случи чрез актуализацията на бюджета", обясни Анастасов.

 ДПС: Започваме борба за възстановяване на демокрацията и правовия ред в държавата

ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим. Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство, посочи зам.-председателят на ДПС

От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

От 13.30 часа

Румен Радев ще посети Центъра за спешна медицинска помощ в София

-1630064742.png

Президентът заедно с представители на Министерството на здравеопазването, ще ...

26 окт. 2021 | 11:29

Ирена Анастасова, БСП: Веднага да се подпомогнат бедните семейства и бизнеса

-1635236525.png

Социалистическата партия иска и предлага да се намали ДДС на енергоносителите ...

26 окт. 2021 | 11:20