Даниела Дариткова Снимка: БНТ

Те не намериха сили и най-вероятно не бяха подготвени за дебат за машинното гласуване, заяви тя

Дариткова: Днешното пленарно заседание се провали заради колегите от опозицията

2629 | 12 юли 2019 | 21:43

ГЕРБ се вслушва в гласа на обществото. Искреността ще бъде оценена от българския избирател, подчерта председателят на ПГ на партията


Днешното пленарно заседание се провали заради колегите от опозицията, които не намериха сили и най-вероятно не бяха подготвени за дебат и не се регистрираха в пленарна зала. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Искам да подчертая, че на днешния ден, на който преди 28 години е приета първата конституция на демократична България, 44-тото народно събрание не заседава, заради липса на кворум.“, допълни тя.

Дариткова подчерта, че за съжаление такива парламентарни похвати не правят чест на опозицията и не мисли, че ще останат добро име в историята на парламентаризма.

„Ние отчетохме всички проблеми, които представиха пред нас представителите на Централната избирателна комисия. Запознахме се с техните доклади. Наистина сме убедени, че ако искаме да гарантираме правото на демократичен избор на всеки български гражданин на следващите местни избори, ние трябва да отменим машинното гласуване и да го преосмислим, да анализираме добре ситуацията и да търсим аргументи за това как да бъде регламентиран друг вариант на коректно отразяване на вота“, каза още Дариткова.

Много държави са се отказали от машинното гласуване, подчерта Дариткова и добави, че само 3 държави ползват различни форми на машинно гласуване.

На въпрос за намаляването на партийната субсидия Дариткова каза, че намерена парламентарна подкрепа за намаляване на партийната субсидия.

„Миналата седмица това решение стана факт. Ние на този етап нямаме никакво намерение да променяме волята си. Законът е приет миналия четвъртък, сега тече процедурата препотвърждаването му от президента. Имаме 13 милиона по сметката си и това е така, защото управляваме добре финансите си. Смятам, че това също е добро и показателно за управлението на ГЕРБ, защото ние управляваме финансово добре, не само държавата, но и собствените си партийни средства“, каза още Дариткова.

Важното беше да приемем промените в устава на партията, дневният ред беше обявен, имаше обсъждания и в общинските структури, обясни още Дариткова.

По думите ѝ партията се променя и трябва да се отчете, че се налага да бъдат променени част от политиките, за които се говореше през последните месеци, които се свеждаха до тежки битови ситуации, каза тя.

Дариткова допълни, че ГЕРБ се вслушва в гласа на обществото. Тя беше категорична, че искреността ще бъде оценена от българския избирател. Това че българите ни дават доверие, ние се справяме и търсим варианти да се променяме към добро. Трябва да търсим друг облик, който да вдъхне отново доверие на местния вот, каза Дариткова.

ПП ГЕРБ още 2017 г. внесе предложението за сваляне на субсидията на 1 лев, тогава не бяхме подкрепени, каза Дариткова и допълни, че нямат намерение да отменят така приетия размер на субсидията.

 


От категорията

Борисов отговаря в парламента на Нинова за Шенген и националната сигурност

Борисов отговаря на Нинова за Шенген на парламентарен контрол-1574404070.jpg

Питането на лидера на БСП Корнелия Нинова е относно политиката по национална ...

22 ноем. 2019 | 08:22

Радев:Имаме нужда от образовани хора, те трудно се поддават на новини за небивал напредък

-1574346978.jpg

Образованият човек търси не само своето лично облагодетелстване, той търси ...

21 ноем. 2019 | 16:31

Срещата е в Съдебната палата

Цацаров и Гешев спешно пристигат в Перник за среща с кмета Станислав Владимиров

Цацаров и Гешев спешно пристигат в Перник за среща с кмета Станислав Владимиров-1574406698.jpg

Поводът е сигнал на кмета до Окръжна прокуратура – Перник за закононарушения ...

22 ноем. 2019 | 09:10

Захариева: Нелепии са твърденията, че български разузнавач вербува сръбски висши офицери

-1571597140.jpg

България винаги е подкрепяла и подпомагала Сърбия по отношение на европейската ...

22 ноем. 2019 | 09:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванов


13 юли 2019 | 09:15Всички гербаджии са като излезли от един калъп, от една щампа. И най страшното е , че всички са българи, носят уродливости на нашия ген. По времето на Орешарски, тия дебили излизаха всеки ден от парламента, начело със своя вожд. Да ги пита човек какви идеали има в КРАТУНИТЕ ИМ. ОЩЕ КАРАМЕ С ЛОКОМОТИВИТЕ ОТ СОЦА, БОЛНИЦИТЕ СА В НЕПРЕКЪСНАТ ДЕФИЦИТ, МЕД. ПЕРСОНАЛ НЕ Е ПЛАТЕН ЗА ТРУДА СИ, ГЕНЕРАТОРИТЕ НА БЕЛЕНЕ СА ОСТАВЕНИ ДА РЪЖДЯСВАТ, ГРАДСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА Е СКАНДАЛНО ЗАНЕМАРЕНА. ТЕ ХУБАВЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК ОТ МИЛИАРДИ ЗА ОХРАНА. НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ДА Е НАПРАВИЛ РЕКАПИТУЛАЦИЯ НА МИЛИАРДИТЕ, КОИТО СМЕ ДАЛИ ЗА УЧАСТИЕТО СИ В НАТО. НАПРАВИХА НИ ВРАГОВЕ НА РУСИЯ, И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ХРАЧАТ СРЕЩУ РУСОФИЛСТВОТО. ДЕБИЛИ ОТ ВСЯКЪДЕ, НАШИ СЪНАРОДНИЦИ, ХУБАВЦИ КАТО ЦЕЦО, ЦЕЦКА МАЙКАТА НА НАЦИЯТА, ГЪРНЕВСКИ, АЛИО И КОЛКО ОЩЕ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ilieva


13 юли 2019 | 07:26Госпожо ,защо се правите на умряла лисица ? По времето на Орешарски коя политическа партия саботираше непрестанно работата на парламента ( излизаше и се държеше непристойно и просташки ) ? Тая партия се нарича ГЕРБ нали госпожо ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.