Радев като военен смята, че само чрез война може да спечели доверието на хората

Дариткова: Действията на прокуратурата показаха, че в България няма недосегаеми лица

5962 | 30 май 2020 | 19:30

Мерките ни са в полза да се преодолеят първичните последствия от кризата. По отношение на справянето с кризата България е сред отличниците, каза председателят на ПГ ГЕРБ


В правомощията на министър-председателя е да вземе решение за съдбата на зам.-министър Красимир Живков. Логично е, когато има съмнения в неговите действия, той да не продължи да изпълнява функциите си.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод акцията на прокуратурата и разкритата схема за внос на боклук, в която участие е взимал и зам.-министър Красимир Живков.

"Активността на прокуратурата е похвална и нейните действия показват, че в България няма недосегаеми лица. Формално се оказа, че зам.-министър Живков е от квотата на ГЕРБ. Ние винаги сме спазвали стандарт на поведение, при който се носи морал и отговорност."

 

Обществото ни през последните 30 г. винаги е усещало недостиг на справедливост, но активността на прокуратурата е похвална. Надяваме се чрез действията им времето на прехода да се осветли, каза  Дариткова. 


"Имаме стил на непримиримост и определен стандарт на поведение и всеки, за който има и най-малко съмнение, ще бъде обект на разследване. Носенето на морална отговорност остава задължително за ПП ГЕРБ. Имаме доверие на Горанов, то се подкрепя и от оценките на рейтинговите агенции. Перспективата е оценена като стабилна, досега беше положителна и то в условия на икономическа криза. Работата на Горанов е достатъчно високо оценена и доверието в него не е разклатено", коментира тя.

"Ще има увеличение на осигурителните прагове в туризма, така се осигурява ликвидност, мярката ще бъде подкрепена на втора четене. Твърдо стоим зад предложението за намаляване на ДДС за книги и ресторантьорството. Предложението на ДПС за детските храни не е обсъждан, но звучи логично да бъде подкрепен, заради демографската криза", допълни Дариткова.

"Над 223 000 души запазиха работните си места по мярката 60:40. С грантове от 30 до 100 000 лева за големи предприятия – тази мярка обсъждаме това. Мерките ни са в полза да се преодолеят първичните последствия от кризата. По отношение на справянето с кризата България е сред отличниците", сподели тя.

"Няма логика да се надяват на предсрочни избори. Национално отговорното поведение изисква да се преодолява с правителството и парламентарното мнозинство, до редовните избори грижата ни ще бъде за справяне с последиците от кризата. Разочарована съм от президента, той не се е запознал с правомощията си, отредени от Конституцията – да бъде обединител на нацията. Неговото поведение е непродуктивно, той пропусна своя шанс да се прояви като обединител, не се обърна с окуражаващи думи, а запази опозиционното си говорене", обясни Даниела Дариткова.

"На конференцията на ООН пък ни похвали. Или има лоши съветници или експертизата му като военен го кара да смята, че само чрез война може да спечели доверието на хората. Позитивното поведение би било много по-ценено от хората. Радев е най-високопоставеният говорител на всички опозиционери в държавата. Мая Манолова винаги е била много амбициозна, но невинаги успява да преценява добре ситуацията", каза още лидерът на ПГ на ГЕРБ.


От категорията

Радев пред президенството: Да изгоним мафията от изпълнителната власт! Мутрите вън! (Снимки+Видео)

-1594312463.jpg

Днес гневът се излива на площада, заяви президентът пред множеството пред ...

9 юли 2020 | 18:35

Връщат се част от ограничителните мерки от днес

-1593930061.jpg

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия - на открито и закрито, се ...

10 юли 2020 | 08:29

Гръцки икономист: Ако тенденцията у вас се запази, Гърция ще наложи ограничения на българите

Снимка БТВ-1594358829.png

В Гърция очакваме да спасим годината с 50% спад, т.е. с около 8-9 милиарда ...

10 юли 2020 | 08:22

Иван Гешев за Радев: Объркал се е, мафия има в политиката!

Иван Гешев за Радев: Объркал се е, мафия има в политиката!-1594358834.jpg

Трябва да разберат – това време свърши, няма да има прошка, няма да има двоен ...

10 юли 2020 | 08:21