Делка на корицата на Hollywood Weekly

Българите в Ел Ей помагат на бившата републиканска шампионка по гимнастика да снима филм за живота си

Делка Ненкова краси корицата на списание Hollywood Weekly с тираж 80 000 000 в САЩ

2639 | 3 май 2017 | 19:53

Амбициозната нашенка играе рускиня в "Железен човек-2", където партнира на легендата Мики Рурк. Ненкова изигра и Красимира Стоянова - племенницата на пророчицата в руския сериал "Ванга"

Делка на корицата на Hollywood Weekly -1493830402.jpgБългарският плакат на филма "Зелка: с гордо вдигната глава"-1493830331.jpgДелка с Дейзи Ланг и семейство Варимезови-1493830296.jpgДелка с трикратната шампионка по бокс Дейзи Ланг-1493830268.jpgНа премиерата на филма-1493830236.jpgКадър от филма "+Делка с гордо вдигната глава"-1493829924.jpgДелка на корицата на Hollywood Weekly -1493829853.jpg

Българката Делка Ненкова краси корицата на списание Hollywood Weekly, което се разпространява в тираж 80 000 000 в САЩ. Журналът от много години представя нови и начинаещи лица не само в развлекателния бизнес, но и доктори, бизнесмени, нови компании, готвачи спортисти, както и новини от шоубизнеса, известни хора и шоу-програми.

 

Как нашата Делка попадна на корицата в броя от 27 април 2017, която ще види почти всеки калифорниец, защото изданието буквално залива щата? Редакторите на Hollywood Weekly са завлядани от хъса на младата актриса, която освен че изпълнява главната роля в лентата „Делка: С високо вдигната глава”, Ненкова е и продуцент на филма, който бе заснет в Холивуд. Сюжетът на лентата е базиран върху истинската история на Ненкова. Млада и успешна гимнастичка в България, републиканска шампионка по спортна гимнастика, напуска родината, за да търси щастието отвъд Желязната завеса. Но по пътя към Щатите е изнасилена.

 

Пътуващ цирк се оказва нейното спасение. Обаче трудностите не спират... Много българи, между които музикалното семейство Цветанка и Иван Варимезови и трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг, участват в лентата, за да помогнат на Делка да осъществи мечтата си - да реализира игрален филм, в който тя играе главната роля.Във филма участват млади актьори от повече от десет националности. Специално за своите сънародници Делка направи и български субтитри на филма си, който може да бъде видян в iTunes. https://itunes.apple.com/bg/movie/delka-stand-up-tall-or-fall/id1209452663

 

Амбициозната българка, която е член на Американската актьорска гилдия (SAG-AFTRA), се е снимала и в други филми. Делка играе рускиня в "Железен човек-2", където партнира на легендата Мики Рурк. Ненкова изигра и Красимира Стоянова - племенницата на Ванга, в руския сериал "Ванга", който беше заснет по истинската история на феномена от Рупите, и посрещнат с огромен интерес не само в Русия.  

 

Ненкова е играла и в няколко театрални постановки в Ел Ей. Блондинката не спира на шлайфа актьорските си умения в различни театрални школи, както и упорито да работи с учител по заличаване на акцента й.

 

“Исках да се докажа с този филм, че той може да е интересен, когато дори  главната актриса е с акцент, каквато съм аз в случая. Точно като основната идея на филма: Човек да е верен на себе и да гони и постига мечтите си с „високо вдигната глава” , като отстоява ценностите си и непрекъснато се усъвършенства. Хората рано или късно ще го оценят и приемат такъв какъвто той/тя иска да бъде приеман, а не сложен в някаква кутия с определен етикет и да казват: „О, тя е източно европейка”, или „О, тя е мексиканка или афроамериканка”, а да казват: О, това е Делка (Ненкова)”, споделя актрисата.

 

Младата дама признава, че за нея е вълнуващо да живее животите на други и различни хора на екрана, да може да се преобразява външно и вътрешно и да почувства какво е да живее в различни епохи и да изпълнява роли на хора от различни прослойки на обществото. Това много й помага наистина да разбира по-добре различните хора в живота. Като малка Делка е била омагьосана от актрисите-звезди за времето си. Не само от тяхната външна красота, но и от силното им присъствие, как те можеха просто с "усмивка" да влияят на света - да бъдат пример за толкова много млади хора.  

 

Аз бленувах да съм една от тях и да повлиявам на света да бъде по-добър и всички да се радват на живот, изпълнен с любов, радост и мир. И мисля, че това ме водеше на всяка цена да завърша филма си, за да могат хората да се докоснат до сериозните позитивни послания, които той носи”, амбицирана е пловдивчанката.

 

„Без Уил Мур, който повярва в мен, този филм нямаше да се получи. Моята приказна история се случи с огромната му помощ и чак не мога да повярвам, че един американец може толкова много да почувства българите и българският начин на живот”, хвали режисьора на филма си Делка Ненкова.Трейлърът на "Делка с гордо вдигната глава"

Амбициозната нашенка играе рускиня в "Железен човек-2", където партнира на легендата Мики Рурк. Ненкова изигра и Красимира Стоянова - племенницата на пророчицата в руския сериал "Ванга"

От категорията

Доминикана - раят, където расте камъкът ларимар
(Галерия)

Водещата на предаването Покана за пътуване - Магдалена Гигова в Санто Доминго
Снимка Личен архив на Магдалена Гигова
-1524312797.jpg

Какво е да си на ретрийт в Малайзия и защо гуру Йоги Тан сади родопски кристали ...

22 апр. 2018 | 10:12

Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова и Маги Вълчанова замениха подиума с предприемачество
(Галерия)

Маги Вълчанова, Наталия Гуркова, Пламен П. Попов, Даниела Тодорова и Ася Иванова
Снимки Пламен Колев, Хайлайф-1524341286.jpg

Дамите участваха и в съпътстващ семинар на тема „Магията на баланса”, воден от ...

21 апр. 2018 | 23:05

Проблемен ден, който въпреки всичко ще свърши добре чрез външна помощ от друг човек
(Галерия)

-1514269189.jpg

Номерологична прогноза за 22 април. Не е препоръчително да вземате важни ...

21 апр. 2018 | 22:48

Телецът поема цялата власт!
(Галерия)

Телецът поема цялата власт!-1524241534.jpg

Митологично-астрологична вечер на тема: „Лъчезарната Фаетон и астероидните ...

20 апр. 2018 | 19:24

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018