Деница Сачева

Най-голямото постижение на Сачева е отричането на турското робство в България

Деница Сачева - идеалната министърка! Може да прокара всички джендър идеологии!

46384 | 2 дек. 2019 | 15:34

Всъщност на всички вече е ясно, защо Деница Сачева, която е откритие на Иван Костов за политиката на България, трябва да заеме поста социален министър ...


От сряда настоящият зам.-министър на образованието и науката Деница Сачева ще изкачи още едно стъпало в кариерата си - ще бъде новият социален министър, чието име лично премиерът Бойко Борисов обяви в неделя.

Специалист по връзки с обществеността, дългогодишен активист в неправителствения сектор, на два пъти кандидат за депутат от десницата, бивш член на здравната каса от първите години на създаването ѝ, участвала в разработването на някои от първите стратегически документи за реформи в здравеопазването по времето на министър Илко Семерджиев (1999 - 2001 г.), зам.-министър в социалното и в образователното министерство по времето на правителства на ГЕРБ.
Това накратно е богатата биография на наследничката на Бисер Петков в социалното министерство.

Родена е на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в гр. Добрич.
След това Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена.
Бакалавър по социална педагогика в Югозападен университет “Неофит Рилски” в гр. Благоевград, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас.
Магистър (Cum Laude) по връзки с обществеността във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Преминала е курсове за обучение по социален маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на външни ресурси и управление на риска във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ.
Хоноруван преподавател в Нов български университет по политически комуникации.
Работила е като консултант по над 15 международни проекта, финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Американската агенция за международно развитие.

Човек се задъхва като чете тази биография.
Но това не е всичко.

През 2001 г. Деница Сачева е основател и изпълнителен директор на PR агенция IntelDay Solutions (www.intelday.com), двукратен носител на Световна златна награда за отлични постижения в PR за 2007 и 2012 година и носител на номиниция през 2009 за най-добра кампания за Източна Европа в престижния PR конкурс SABRE. Агенцията работи за клиенти в областта на финасовия сектор, информационните технологии, здравеопазването, социалния сектор, политиката, международни организации. Специален фокус има върху междукултурните комуникации и по-специално работата с малцинства, бежанци и мигранти.

За своята правозащитна дейност беше номинирана за наградите на Български хелзинкски комитет "Човек на годината". 

Деница Сачева е представител на Националния демократически институт на САЩ за България.

Странно обаче защо в тази официална биография, която може да се прочете в интернет, липсват някои моменти от нейната широкомащабна дейност - моменти, особено значими и съществени за България.

По-точно скандални моменти.

В края на януари 2018 година България е разтърсена от родителски гняв, предизвикан от джендър анкета в българските училища. В качеството си на зам.-министър на образованието Деница Сачева е пробутала скандална анкета на 9-годишните, които са питани къде ходят до тоалетната - в мъжката или в дамската, както и какви дрехи носят - рокля или суичър. И в отговорите, странно как, освен "момче" и "момиче", се е промъкнало и неизвестното досега "друго". Уж никой не бил видял.
Тогава министър Красимир Вълчев заяви: "Всички носим отговорност за този пропуск", но зам.-министър Сачева не понесе отговорност, а анкетата бе тихомълком изтеглена, преди още тайфунът от недоволство да бе повлякъл цялото правителство.
Сачева обаче много добре знае какво прави и какви цели преследва.

Анкетата беше организирана от НПО "Фондация „Джендър образование, изследване и технологии”, която е внедрена от МО в бългаското образование и развива мащабна дейност.
По това време Сачева отговаря за евроинтеграцията и европроектите в сферата на образованието.
Преди това бе и зам.-министър в социалното министерство в кабинета Борисов 2.

Подчертаваме не случайно: кариерата й започва като началник на кабинета на здравния министър на Иван Костов в кабинета на СДС - Илко Семерджиев. После го следва в Здравната каса като директор на дирекция, когато Семерджиев я оглави. Стана и негов съветник в МЗ, когато Семерджиев беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Огнян Герджиков.

А преди това Сачева се пробва в политиката - като кандидат-депутат от ДСБ и водач на листа на парламентарните избори през 2013 г. Година по-късно се пробва да стане депутат от коалицията "Десните", която направи Илко Семерджиев през 2014 г. 

Сачева беше върл критик на Борисов и на ГЕРБ, оприличавайки политиката на ГЕРБ с комунистическите методи от миналото. 

Но времената се менят.

Точно преди година се заговори, че заместник-министърът на образованието Деница Сачева, виновна за джендър анкетата, е близка на вицепремиера Томислав Дончев, който я гласи за министър в свой бъдещ кабинет. Слуховете витаеха из министерските коридори и потънаха там. 


Скандалното бе, че пробутването на "половия" въпросник за 9 - годишните стана след отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това бе поредният скандал, забъркан от напористата администраторка. Предишната буря, която предизвика в обществото, бе с неверни твърдения за непробиваемост на интернет системата на образованието, след като сайтът Биволъ вече беше извършил проникване и доказа колко некадърно е направена.

През март тази година други скандални брошурки нахлуха в българските училища. С тях открито се толерираше хомосексуалноста като нещо нормално. Интересното е, че листовките бяха разпространени в точно подходящата таргет група - десетокласниците. И тогава Сачева се направи на незнаеща, а МО тръгна да проверява защо и как се е случило и имало ли е организирана провокация. Бурята отново мина покрай Сачева, макар че това е нейният сектор на отговорност.
И забележете - отново джендър анкета! Не, например, за българската история, география или компютърно образование.

Продължаваме с подвизите на Сачева в българското образование.
По нейна идея от учебниците по история буквално бяха извадени цели пасажи от българската история, а най-голямото постижение на Сачева е отричането на турското робство в България и заместването му с "османско присъствие".

 

Да не забравяме дейността ѝ в областта на миграцията.В разгара на най-голямата бежанска вълна 2014-2015 година Деница Сачева бе в групата, която измисли правила как да се вкарват бежанци, като се заобиколи охраната на границата. Според Сачева коментарите, че бежанците искали да се възползват от социалните помощи, са безпочвен Тя прокарва тезата,че според международното определение бежанците бягат не само от война, но и от репресивни политически режими и затова хората от повечето от тези страни могат да се приемат и като бежанци. Сачева обаче не зашити онова дете от социален дом, което преди време бе изнасилено от двама бежанци от Афганистан. 

Колкото повече минава времето от обявяването на нейната кандидатура, толкова по-ясно става, защо откритието на Иван Костов за политиката в България, трябва да заеме поста социален министър и това се случва, не защото Бисер Петков не се е справял с работата си, а защото на Борисов му е нужен експерт по т.нар. Истанбулска конвенция, която макар и вече отхвърлена от КС, ще бъде прокарвана от 01.01.2020 година в България чрез Закона за социалното подпомогане.

 

А Сачева е върл защитник на Истанбулската конвенция.

Деница Сачева е идеалната министърка, споделят запознати с убежденията ѝ и добавят, ако някой може да прокара всичките джендър идеологии в България, то това е точно тя - все пак цял живот отрича българското и налага онова, което ѝ кажат от Европа. 

 


От категорията

Веселин Данев: Можем да отделим рисковата група в хотели, а другите да се върнат на работа

Идеята е всички в рискова възраст или здравословно състояни да си „спестят“ срещата с вируса, казва Веселин Данев-1585815200.jpg

Всичко това ще излезе на държавата в най-лошия случай 40 милиона лева на ден, ...

2 апр. 2020 | 11:21

"Полет с балон над Белоградчишките скали"- едно спиращо дъха видео с иновативен поглед към природата

"Полет с балон над Белоградчишките скали"-1585909140.png

Режисьорът и идеолог на видеото арх. Пламен Мирянов умело използва ...

3 апр. 2020 | 15:43

Тихомир Димитров: Пикът ще е по Великден, когато в България ще има 1200 заразени с Ковид-19

Тихомир Димитров: Пикът ще е по Великден, когато в България ще има 1200 заразени с Ковид-19-1585938159.jpg

Ако България не беше взела мерките, които взе още когато имахме само 31 ...

3 апр. 2020 | 20:10

Георги Марков: Безсрамие по време на коронавирус

-1561186598.jpg

Вижте с какво се занимава европейският елит в разгара на кризата: с ...

3 апр. 2020 | 19:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Звездаров


3 дек. 2019 | 10:16Много противен образ! ... лице на силно комплексиран човек, злобен към всички, които са имали щастливо детство. Тази не е имала такова, никой не й е виновен, но неистовото катерене само да си на върха показва точно това злоба! .......... Сама е написала за себе си завършила е като частна ученичка средно образование заради многото неизвинени отсъствия! .... и прочие. Злобно неприятно лице ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


3 дек. 2019 | 10:01Никой от министрите на Борисов не може да носи лична отговорност, защото премиерът е източникът на тяхната власт, такава е структурата и на партията ГЕРБ. Когато хората отиват на избори не гласуват за тази партия, а за Бойко Борисов. Министрите не са били никога автономен център на власт, където да се извършват реформи и политики отвъд МС. Стойчо Стойчев


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


3 дек. 2019 | 08:58Има един гавен "главанак " ,който смело е тръгнал да затрива България ,а тази госпожа с ледения поглед е дребна риба в плановете му. Но хак му е на този народ ,дето повече от десетилетие му дава доверието си . И урок за всички останали политически сили , които с поведението си допускат това. Но се очертават интересни и трагични събития. Апетитите на габровчето Дончев , предварителната подготовка за сменник на Банкянския на финансистчето Горанов , че и стремежите на всички останали "главанаци" А и Цецко от Шума не е изцяло вън от играта : а в Щатите , а в Брюксел реди си човекът пасиансите. Само наивният народец е вън от играта И СЕ РАДВА НА ВСЕКИ ПОДХВЪРЛЕН ЗАЛЪК.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


3 дек. 2019 | 07:25Какво толкова скандално и извънредно има тук. От 2007г. България престана да бъде суверенна държава. От тогава хората избират марионетни (колониални) правителства, българския парламент утвърждава чужди закони, изготвени като ''Директиви'' и ''Регламенти''... Администрацията служи и изпълнява нареждания на Брюксел. Тя не е българска администрация. Тя е мениджмънт екип на място на т.нар. европейска комисия. Това е положението. Който се чувства ''европеец'' не бива да скимти...Разбира се че ще наложат Истанбулската конвенция. Те наложиха 15% в сметките ви за ток ей така от въздуха, защото Канцлера на Германия решил че ще ''Европа'' щяла да развива ''екологията''. Тогава никой не скимтя и недоволства. Сега за една формална министерска кандидатура плачете.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


2 дек. 2019 | 23:35Поредната свиркаджийка на банкянския капут!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


4 дек. 2019 | 09:58Може би талантът на новоназначената Сачева ще бъде изцяло съсредоточен за работата по модерния проект, наречен "Дълга дървена свирка на овчаря ", заедно с опитната Захариева.


Иван Иво Иванов


2 дек. 2019 | 21:2520 кила ракия давам, да мога само един път да я прасна тая гнида в големия клюн с все сила...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


2 дек. 2019 | 22:24Що не я праснеш по надолу дето се праскат жени...а, сещам се...щото ти е омекнало самочувствието и единствено ти е останала старческата кокалеста ръка с която побийваш бабичката...


Visitor


2 дек. 2019 | 21:08Заглавие убиец!!! Казва всичко!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


2 дек. 2019 | 19:30България се нарежда сред седемте страни от ЕС с най малки социални разходи. Тук влизат както парите за пенсии, така и помощите за отглеждане на деца и обезщетенията за безработица и за болест. У нас тези разходи са само 17% от БВП. За сравнение общо за ЕС разходите за социална защита възлизат на 27,9% от БВП, сочат данните на Евростат.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


2 дек. 2019 | 19:19Всички грозни подлоги са фенове на джендъризъм и главорези, щото белите не искат да се жертват да им разлабят калната шпионка. Как пък това небългарско прасе не го хваща и чумата?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


2 дек. 2019 | 19:02Вероятно Джендрица Сачева страда от базедова болест...като и гледам очите, но не мога да и видя шията.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


2 дек. 2019 | 18:56Като прочетох "богатата" биография на наследничката на Бисер Петков и видях съмнителните университети( в Благоевград и Бургас), където всичко може да се научи и гарантирано да се получи дплома, веднага ми стана ясно, че "откритието" на Иван Костов е от категорията трудохолички, които кур хващат, но работа не. На Тиквров не му е нужен експерт по т.нар. Истанбулска конвенция, защото като му скръцнат със зъби от Брюксел, сам ще определи пола си в графата "друго". Усмихнатата пичконосителка ще бъде джендър бушона на Тикваров по приемането на т.нар.Истанбулска конвенция.Боже, пази България и те моля от все сърце, прибеои Тиквата и Шайката му, и избави България от гербаджийската чума и обслужващите ги амеби, орални специалистики и всякаква измет с м@зни з@дници!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сотир


2 дек. 2019 | 18:39Тая и за лапане на шпек салам не става , грозно и дебело чудовище!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


2 дек. 2019 | 18:29Дама с такова богато минало няма как да има успешно бъдеще. След клетвата във вярност на Б. в САЩ е изгряла звездата на госпожата. Който си е назначил, той ще си отговаря за нея.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ГражданинБГ


2 дек. 2019 | 17:26Аз също си спомням нейните дженър изяви. . . . . . . . . . . ще видим . . . .сещам се за една книга "Величието и падението на куртизанката" . . . ще следим за изявите й.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Христо Ботьов


2 дек. 2019 | 17:13Всяка грозна слива се прави на джендър, никай с не жертва да ги оноди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


3 дек. 2019 | 01:51Доста грозновата джендърка