Деница Сачева

Най-голямото постижение на Сачева е отричането на турското робство в България

Деница Сачева - идеалната министърка! Може да прокара всички джендър идеологии!

45230 | 2 дек. 2019 | 15:34

Всъщност на всички вече е ясно, защо Деница Сачева, която е откритие на Иван Костов за политиката на България, трябва да заеме поста социален министър ...


От сряда настоящият зам.-министър на образованието и науката Деница Сачева ще изкачи още едно стъпало в кариерата си - ще бъде новият социален министър, чието име лично премиерът Бойко Борисов обяви в неделя.

Специалист по връзки с обществеността, дългогодишен активист в неправителствения сектор, на два пъти кандидат за депутат от десницата, бивш член на здравната каса от първите години на създаването ѝ, участвала в разработването на някои от първите стратегически документи за реформи в здравеопазването по времето на министър Илко Семерджиев (1999 - 2001 г.), зам.-министър в социалното и в образователното министерство по времето на правителства на ГЕРБ.
Това накратно е богатата биография на наследничката на Бисер Петков в социалното министерство.

Родена е на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в гр. Добрич.
След това Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена.
Бакалавър по социална педагогика в Югозападен университет “Неофит Рилски” в гр. Благоевград, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас.
Магистър (Cum Laude) по връзки с обществеността във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Преминала е курсове за обучение по социален маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на външни ресурси и управление на риска във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ.
Хоноруван преподавател в Нов български университет по политически комуникации.
Работила е като консултант по над 15 международни проекта, финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Американската агенция за международно развитие.

Човек се задъхва като чете тази биография.
Но това не е всичко.

През 2001 г. Деница Сачева е основател и изпълнителен директор на PR агенция IntelDay Solutions (www.intelday.com), двукратен носител на Световна златна награда за отлични постижения в PR за 2007 и 2012 година и носител на номиниция през 2009 за най-добра кампания за Източна Европа в престижния PR конкурс SABRE. Агенцията работи за клиенти в областта на финасовия сектор, информационните технологии, здравеопазването, социалния сектор, политиката, международни организации. Специален фокус има върху междукултурните комуникации и по-специално работата с малцинства, бежанци и мигранти.

За своята правозащитна дейност беше номинирана за наградите на Български хелзинкски комитет "Човек на годината". 

Деница Сачева е представител на Националния демократически институт на САЩ за България.

Странно обаче защо в тази официална биография, която може да се прочете в интернет, липсват някои моменти от нейната широкомащабна дейност - моменти, особено значими и съществени за България.

По-точно скандални моменти.

В края на януари 2018 година България е разтърсена от родителски гняв, предизвикан от джендър анкета в българските училища. В качеството си на зам.-министър на образованието Деница Сачева е пробутала скандална анкета на 9-годишните, които са питани къде ходят до тоалетната - в мъжката или в дамската, както и какви дрехи носят - рокля или суичър. И в отговорите, странно как, освен "момче" и "момиче", се е промъкнало и неизвестното досега "друго". Уж никой не бил видял.
Тогава министър Красимир Вълчев заяви: "Всички носим отговорност за този пропуск", но зам.-министър Сачева не понесе отговорност, а анкетата бе тихомълком изтеглена, преди още тайфунът от недоволство да бе повлякъл цялото правителство.
Сачева обаче много добре знае какво прави и какви цели преследва.

Анкетата беше организирана от НПО "Фондация „Джендър образование, изследване и технологии”, която е внедрена от МО в бългаското образование и развива мащабна дейност.
По това време Сачева отговаря за евроинтеграцията и европроектите в сферата на образованието.
Преди това бе и зам.-министър в социалното министерство в кабинета Борисов 2.

Подчертаваме не случайно: кариерата й започва като началник на кабинета на здравния министър на Иван Костов в кабинета на СДС - Илко Семерджиев. После го следва в Здравната каса като директор на дирекция, когато Семерджиев я оглави. Стана и негов съветник в МЗ, когато Семерджиев беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Огнян Герджиков.

А преди това Сачева се пробва в политиката - като кандидат-депутат от ДСБ и водач на листа на парламентарните избори през 2013 г. Година по-късно се пробва да стане депутат от коалицията "Десните", която направи Илко Семерджиев през 2014 г. 

Сачева беше върл критик на Борисов и на ГЕРБ, оприличавайки политиката на ГЕРБ с комунистическите методи от миналото. 

Но времената се менят.

Точно преди година се заговори, че заместник-министърът на образованието Деница Сачева, виновна за джендър анкетата, е близка на вицепремиера Томислав Дончев, който я гласи за министър в свой бъдещ кабинет. Слуховете витаеха из министерските коридори и потънаха там. 


Скандалното бе, че пробутването на "половия" въпросник за 9 - годишните стана след отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция.

Това бе поредният скандал, забъркан от напористата администраторка. Предишната буря, която предизвика в обществото, бе с неверни твърдения за непробиваемост на интернет системата на образованието, след като сайтът Биволъ вече беше извършил проникване и доказа колко некадърно е направена.

През март тази година други скандални брошурки нахлуха в българските училища. С тях открито се толерираше хомосексуалноста като нещо нормално. Интересното е, че листовките бяха разпространени в точно подходящата таргет група - десетокласниците. И тогава Сачева се направи на незнаеща, а МО тръгна да проверява защо и как се е случило и имало ли е организирана провокация. Бурята отново мина покрай Сачева, макар че това е нейният сектор на отговорност.
И забележете - отново джендър анкета! Не, например, за българската история, география или компютърно образование.

Продължаваме с подвизите на Сачева в българското образование.
По нейна идея от учебниците по история буквално бяха извадени цели пасажи от българската история, а най-голямото постижение на Сачева е отричането на турското робство в България и заместването му с "османско присъствие".

 

Да не забравяме дейността ѝ в областта на миграцията.В разгара на най-голямата бежанска вълна 2014-2015 година Деница Сачева бе в групата, която измисли правила как да се вкарват бежанци, като се заобиколи охраната на границата. Според Сачева коментарите, че бежанците искали да се възползват от социалните помощи, са безпочвен Тя прокарва тезата,че според международното определение бежанците бягат не само от война, но и от репресивни политически режими и затова хората от повечето от тези страни могат да се приемат и като бежанци. Сачева обаче не зашити онова дете от социален дом, което преди време бе изнасилено от двама бежанци от Афганистан. 

Колкото повече минава времето от обявяването на нейната кандидатура, толкова по-ясно става, защо откритието на Иван Костов за политиката в България, трябва да заеме поста социален министър и това се случва, не защото Бисер Петков не се е справял с работата си, а защото на Борисов му е нужен експерт по т.нар. Истанбулска конвенция, която макар и вече отхвърлена от КС, ще бъде прокарвана от 01.01.2020 година в България чрез Закона за социалното подпомогане.

 

А Сачева е върл защитник на Истанбулската конвенция.

Деница Сачева е идеалната министърка, споделят запознати с убежденията ѝ и добавят, ако някой може да прокара всичките джендър идеологии в България, то това е точно тя - все пак цял живот отрича българското и налага онова, което ѝ кажат от Европа. 

 


От категорията

Проф. Иво Христов: Управлява ни назначена върхушка и тя пребивава в целия политически спектър

Проф. Иво Христов: Управлява ни назначена върхушка и тя  пребивава в целия политически спектър-1582485588.jpg

Той подчерта, че българският приватизационен модел е възпроизвел съветския и е ...

23 февр. 2020 | 21:18

Димитър Недков: "Приватизираният" Левски

-1546534547.jpg

Капитализирането на “търговската марка” Левски прозира зад високопарните ...

23 февр. 2020 | 09:15

Кеворк Кеворкяна: ГРАБЕЖЪТ

-1568320806.jpg

Понякога пък мен ме пробожда нещо в тази картинка - нещо неясно, но плашещо. И ...

24 февр. 2020 | 22:47

Георги Лозанов: Какво разказва каскетът

Георги Лозанов: Какво разказва каскетът -1582541306.jpg

А голямата имиджова битка на прокурора е да спечели доверието на народа, ...

24 февр. 2020 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


2 дек. 2019 | 17:12Ей сега министърката ще направи всички червени чугуни подкрепящи Позитано джендъри...те и без това на тая възраст са безполови...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


2 дек. 2019 | 22:27Ей, бе, Незабравке толкуз си тъпа, че даже ме разсмиваш...


Незабравка


2 дек. 2019 | 21:37като тебе Идиоте!


Незнакомов


2 дек. 2019 | 16:21"Магистър (Cum Laude)". На тая магистърка много и подхожда "Cum" понятие от френските специалитети на проститутките


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


3 дек. 2019 | 01:48Да бе, подхожда и, дръжки! Туй нещо ако е пред мен, спермата ми няма начин да излезе


Лулчев


2 дек. 2019 | 18:59cum на английски означава сперма.


Мира


2 дек. 2019 | 16:16За да си толкова изтъкнат соросоид, че към тапията за рецепционистка в хотел да ти финансират още поредица от тапии, с които да прикриваш мръсния си сурат, трябва да си продал душата си на дявола. Това е най долната, мръсна и подла промяна, която Борисов прави в и без друго продажния си и некадърен екип.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


2 дек. 2019 | 16:04Тиквата ни пробутваше веднъж джендъра, после посегна и на децата. Не разбирам защо тоя човечец не е запрян в зайчарника, ами си разхожда калинките на свобода?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йордан Бояджиев


2 дек. 2019 | 15:58ГАДНАТА МУТРИЧКА СИ НАЗНАЧИ ДЖЕНДЪР МИНИСТЪРКА


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ivan


2 дек. 2019 | 15:46браво на джендъра Борисов...най после си намери джендър министър.....сега най после Истанбулската конвенция ще бъде приета..а и джендърната Стратегия за детето ще бъде охотно приложена...тази жена със змийски поглед и и базово образование на рецепционистка в хотел, ще приложи с охота соросоидните стратегии, които досега тихомълком пробутваше в министерствата...да ни е честита поредната грантаджийска калинка..!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.