Хасан Азис, Шиндси Сюлейман и Себихан Мехмед минаха упешно през ситото на Доган

Втората дама в ДПС и вероятно бъдеща кметица ще е на Ардино Илкнур Кязим.

Хасан Азис, Шинаси Сюлейман, Себихан Мехмед и Неджми Али минаха успешно през ситото на Доган

15649 | 14 септ. 2019 | 12:18

Изненадващо от надпреварата отпадат ардинският кмет Ресми Мурад и кметът на Момчилград инж. Сунай Хасан. За Ардино Доган е посочил областния лидер на ДПС Изет Шабан, за Момчилград - бившата учителка Илкнур Кязим, сега ръководител на местното Бюро по труда

Хасан Азис, Шиндси Сюлейман и Себихан Мехмед минаха упешно през ситото на Доган-1568451391.jpg-1559162682.jpg

Кметовете на Кържали инж. Хасан Азис, на Крумовград- Себихан Мехмед, на Кирково - Шинаси Сюлейман и на Черноочене - Айдън Осман минаха успешно през ситото на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и продължават в кметската надпревара и тази година.

За своя първи мандат в местната власт ще се бори Неджми Али, доскорошен евродепутат, сега избран от Доган за кандидат-кмет на Джебел.

 

Изненадващо от надпреварата отпадат ардинският кмет Ресми Мурад и кметът на Момчилград инж. Сунай Хасан.

За Ардино Доган е посочил областния лидер на ДПС Изет Шабан, за Момчилград - бившата учителка Илкнур Кязим, сега ръководител на местното Бюро по труда

 

Това е резултатът от изпита на кандидатите за кметове в 7-те общини от Кърджалийския регион, които вчера се явиха лично пред почетния председател на партитя, представиха своите концепции за управление и получиха неговите безпощадни оценки.

Те бяха сред общо 56-те мераклии за кметското кресло, които застанаха пред лидера на партията си.

 

Изненадващо най-много претенденти за кмет бяха от община Момчилград – 16 души се конкурираха за стола на сегашния градоначалник инж. Сунай Хасан, който не можа да покрие в пълнота изискванията на Доган. Според Доган толкова много мераклии за кмет означавало, че има проблем както в партийната организация, така и в управата на града. И решил да предложи нестандартно решение - да посочи дама, която да обедини избирателите и да тушира противоречията.

 

Дузина бяха мераклиите за власта от Ардино – 12 души оспорваха властта на Ресми Мурад, който също отпадна, 8 бяха от Кърджали.

 

Това пресяване става в присъствието на всички кандидати и е традиция за ДПС. Това е своеобразна лаборатария по политика, казва д-р Доган, за когото личния контакт с претендентите за власт е особено важен.

Повече от седмица ще продължи тежкият изпит, докато пред погледа на Доган минат всички кандидати на партията от цялата страна за предстоящите местни избори.

Презентацията на Кърджалийската група в петък продължи близо 12 часа – започна в 12 на обяд и завърши малко преди полунощ. Понякога изпитът само от един регион продължава няколко дни, казват от партията.

 

Единствената досега жена кметица в ДПС – енергичната Себихан Мехмед ще се бори за доверието на жителите на Крумовград за пети пореден мандат. Тя бе и единствената кандидатура на партията в града.

Втората дама в ДПС и вероятно бъдеща кметица ще е на Ардино Илкнур Кязим.

 

Рекордьор по доверие на гражданите в ДПС е кметът на Черноочене Айдън Осман, избиран досега с над 80% подкрепа – той ще търси любовта на своите избиратели за шести пореден път.

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман три пъти получил одобрителните оценки на Доган и веднага след изпита замина  за Празника на чушката в града.

 

Любопитно е, че Доган пуска в тежка битка за Джебел доскорошния евродепутат от групата на АЛДЕ Неджми Али, който трябва да се пребори там с влиянието на настоящия кмет Бахри Юмер, единственият от партия ДОСТ на отцепника Лютви Местан. Вероятно Юмер ще се състезава за пореден 7-и мандат.

 

Тежка ще бъде и битката на Хасан Азис в Кърджали, срещу когото ГЕРБ изправят областният управител Никола Чанев и зад когото стои председателят на парламента Цвета Караянчева.


От категорията

Черна статистика! Нови 2689 случая на коронавирус у нас, 28 са починали

Черна статистика! Нови 2689 случая на коронавирус у нас, 28 са починали-1604011355.jpg

Хоспитализирани са 2376 души, 167 са в интензивно отделение

30 окт. 2020 | 00:38

Премиерът: Разпоредил съм да се разгледа възможността ДДС за храната по домовете също да стане 9%

Сн. Фейбсук-1604003627.jpg

Вече четвърти ден, в който съм болен, но мога да си изпълнявам задълженията, ...

29 окт. 2020 | 22:31

Борисов пред лидерите от ЕС: Настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксини

Сн. фейсбук-1603999455.jpg

Трябва да се стремим да осигурим лесен достъп до ваксините за всички европейски ...

29 окт. 2020 | 21:23

Студентите на протест, блокираха кръстовището при Ректората и Орлов мост

Сн. БГНЕС-1603996184.jpg

Младежите разпънаха и големия транспарант с надпис „оставка”, който носят с тях ...

29 окт. 2020 | 20:29