В изборната вечер първата дама и премиерът си отправиха задочни реплики

Деси Радева отговори на Борисов за "костинбродската кукувица", пусна "Кукавица" на Цеца (Видео)

111444 | 28 окт. 2019 | 17:08

Радева се заигра с думите, като посвети музикален поздрав на премиера, чийто превод от сръбски обаче не означава птицата "кукувица", а нещо съвсем различно - името на хита буквално се превежда като "страхливец"


Съпругата на президента Румен Радев Десислава посвети песента "Кукавица" (в превод от сръбски "Страхливец") на премиера Борисов. До сравнението се стигна от реплика на министър-председателя в коментара му за изборните резултати. 

 

В изборната нощ Борисов коментира резултатите на партия ГЕРБ в София с думите: "Победата ни над БСП е безапелационна! Континбродската кукувица ли е промяната?". С репликата Борисов визира Мая Манолова, оприличавайки я на птицата, известна с факта, че снася яйца в чужди гнезда. 

 

Още снощи, минути след репликата на Борисов, първата дама публикува хитът "Кукавица" на сръбската звезда Цеца Величкович с придружаващ коментар: "Поздрав за кой разбрал!" и намигащ емотикон.

 

Така, Деси Радева се заигра с думите на песента "Кукавица", чийто превод от сръбски обаче не означава птицата "кукувица", а нещо съвсем различно - името на хита буквално се превежда като "страхливец"... но малцина разбраха, че по този завоалиран начин Радева дава оценка на премиера. 

 

Това не е първият задочен спор между г-жа Радева и премиерът Борисов. Преди няколко месеца по време на сагата с Апартаментгейт, разцепила партия ГЕРБ, първата дама отново си позволи да осмее ситуацията. Използвайки тънък прислех и лека ирония и тогава Радева направи препратка между скандала с имотите на властта и емблематично шоу за 5-звездни жилища на известни личности, излъчвано по телевизия MTV. 

 

Очевидно, президентшната не се страхува да изказва мнението .си, Радева неслучайно избира социалната медия за своя трибуна, затвърждавайки позицията си на безмилостен съдник на обществените процеси, въпреки положението си на съпруга на държавния глава.

 

">

 

 


От категорията

Само за денонощие: 255 са новозаразените с COVID-19 у нас

-1600665723.jpg

782 от заболелите са настанени в болници. 36 от пациентите са в интензивни ...

26 септ. 2020 | 07:07

Радев в Добрич: Добруджа е люлката на българския род и държавност

Снимки: Фейсбук-1601068539.jpg

За мен беше чест да отбележим заедно празника на Добрич и 80-годишнината от ...

26 септ. 2020 | 00:12

Каракачанов: Няма как да стане това, което иска президентът - безусловна капитулация

Красимир Каракачанов-1583335566.png

Лидерът на ВМРО заяви, че като коалиционен партньор вече два пъти се опитва да ...

25 септ. 2020 | 17:55

Д-р Антония Първанова: С мерки или без мерки, еднакъв брой хора ще се заразят с коронавирус

Снимка Кадър БТВ-1601047260.png

Графиките на заболелите и заразените не се различава рязко в САЩ, Швеция и ...

25 септ. 2020 | 18:18