Този жлъчен, плющящ порой от грозни думи на един „патриот” е омерзителен!

Десислава Христова: Изказването на Валентин Касабов, че ще смачкат ДПС като хлебарки, е престъпление

7366 | 13 окт. 2017 | 09:34

Недопустимо е народен представител да говори с език на махленски бабаит, който гол до кръста и нарамил железен прът, крачи из „своята територия”, готов да „смачка” всеки, който не му е симпатичен, или направи „погрешно” движение.


Десислава Христова

 

Били сме свидетели на всякакви обрати в политическия живот.

Виждали сме и сме чували какво ли не от политиците.

Вярвали сме, били сме лъгани, слушали сме, били сме подвеждани, осъзнавали сме на собствен гръб, че животът е несправедлив и сме се заканвали, че няма да гласуваме, но пак сме го правили.

Защото надеждата винаги остава и все търсим изход и посока за по-добър живот, все чакаме да дойде този, който ще ни поведе по правилния път.

 

Все по-често осъзнаваме, че ако ние сами не си помогнем, няма кой, че ако ние не сме активни да изграждаме нашата родина, няма как тя да просперира. Все по-чувствителни сме към нередното – от малкото, до голямото, от личното, до принципното и показваме своята непримиримост, надигаме все повече своя глас.


Обществото ни се формира, макар и бавно, но решително като един истински коректив на властта, като суверен, чиято роля е именно той да управлява България, чрез онези които е избрал, а не обратното.
Както вече казах, в нашата България сме чули и видяли много интересни изказвания и прояви от политици, но днес аз чух нещо, което е ненадминато до сега, няма аналог и се надявам никога да не се повтори!

 

Останах като ударена от гръм след изказването на Валентин Касабов от „Обединените патриоти” по повод изявление на председателя на ДПС, Мустафа Карадайъ.


След този жлъчен, плющящ порой от грозни думи на един „патриот” се почувствах омерзена. Защото е недопустимо политик, народен представител, човек, който представява нацията, а не само онези, които са гласували за него, да говори с език на махленски бабаит, който гол до кръста и нарамил железен прът, крачи из „своята територия”, готов да „смачка” всеки, който не му е симпатичен, или направи „погрешно” движение.


Няма да коментирам повода за това безалтернативно поведение. Това не е важно. Политиците са затова – да правят и предлагат политики, да отстояват своята визия за управлението на държавата, да влизат в политически схватки и да искат да спечелят доверието на суверена. Няма нищо лошо в битките на политическата сцена. Когато борбата е на ценности, на принципи, на по-добри решения. Дори когато изказът премине границата на градивния спор, няма страшно, стига да не се превръща в ....престъпно говорене!


На 12-ти октомври, Валентин Касабов – народен представител от Обединените патриоти (изпитвам погнуса, че трябва да сложа думата „патриот” именно тук!), се изказа грозно, „мръсно”, „миризливо” и най-вече – престъпно! Неговата реакция срещу „депесарите”, които впрочем са всички, които припознават ДПС, симпатизират, подкрепят и припознават в тази партия своите собствени ценности, се изрази в многократни обиди, изречени умишлено, с особено силен цинизъм и вулгарност, завършващи със закана за „смачкване”, което е равнозначно на ликвидиране, тоест – убийство!


В България, като във всяка правова държава, има върховенство на закона, а в нашия закон е отделено особено внимание на престъпленията като деяния с висока степен на обществена опасност.

 

Г-н Касабов извърши няколко престъпления и то публично, с което заклейми правовия ред в страната, но и нещо повече - с тези свои деяния, той доказа, че онези, които са призвани да творят законите, да представялват нацията и да пазят държавността, всъщност правят диаметрално противоположното – рушат и закона, и единството на нацията, и държавността.


Когато някой нарече някого „миризлива хлебарка, (тахтаба – защо ли го изрече на турски !?), която щъка нагоре-надолу и да внимава, че може да бъде смачкана” е обида, която дълбоко унижава достойнството на засегнатия.

 

Но когато депутат се обърне така към 330 000 български граждани дали своето доверие на ДПС, това е престъпление спрямо нацията.


Когато същият представител на обществеността, г-н Касабов си позволи да заплашва със „смачкване” тези „миризливи тахтаби”, това е закана с престъпление спрямо личността, включително може да се възприеме като най-тежката закана - за убийство.

 

Но когато народен представител си позволи да отправи такива закани срещу 330 000 български граждани, това прилича на геноцид.


Когато някой си позволява да извършва публично престъпления, ползвайки обществената трибуна и медии, с такъв изключителен цинизъм и толкова дръзко, това е израз на явно неуважение към обществото и се нарича хулиганство – също наказуемо по нашия закон.

 

Когато народен представител го направи от кулоарите на народното събрание, това е не просто хулиганство, а злоумишлено подкопаване на устоите на държавата.


Всичко, което бе избълвано от Валентин Касабов би било жалко и тъжно, ако не беше опасно и изключително вредно за националната ни цялост.

 

Защото думите „дупка не правят”, както е казано, но могат да отворят бездънен кратер, от който да потекат такива беди, че „миризмата на хлебарки”, да се стори на г-н Касабов и цялата клика самозвани „патриоти” един нежен аромат.


Да се гавриш с нацията е нещо, за което си струва да бъдеш озаптен до края на живота си, някъде, където няма да можеш да вършиш никога нищо подобно.


Изплаших се много ... Изплаших се за България, за устоите на демокрацията, реда, законността, за държавността, за нашето бъдеще.
Вярвам, че обществото ще реагира адекватно и няма да търпи подобни извращения.

 

Силно се надявам и правоимащите органи да предприемат незабавни действия срещу престъпните деяния, извършени днес!

 

Много ми се иска да вярвам, че онези, от които зависи управлението на България, ще си дадат сметка кой кой е и с кого може да се гради, защото днес е очевидно с кого единственото възможно е да се руши!

С това се обръщам към органите на държавната власт, медиите и специално към прокуратурата на Република България. Искрено се надявам последната да се самосезира и да предприеме необходимите действия, в съответствие с компетентността си, по-конкретно - да повдигне обвинения за извършени престъпления! 

 


От категорията

Защо Нинова отказа снимка с Аяла?

Корнелия Нинова и Луис Аяла на конгреса на Социнтерна през март 2017 г.
Снимка Архив-1537272449.png

Единственият начин европейските ни съюзници да възприемат социалистите като ...

18 септ. 2018 | 14:29

Премиерът Борисов на тазгодишното „дефиле“ в ООН

-1505224555.jpg

Някои държавници приличат на артисти-аматьори - държат се неловко, препъват се ...

15 септ. 2018 | 20:54

Жельо Бойчев: Единствената съдържателна цел на правителството е оцеляването му!

-1525784628.jpg

При война президент - изпълнителна власт, печели държавният глава. Така показва ...

19 септ. 2018 | 15:53

Die Welt: Кому беше необходимо да се налива масло в сирийския огън?

-1521621410.jpg

Инцидентът с руския Ил-20 е сложен, многозначен и опасен. Нито една от ...

19 септ. 2018 | 15:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


фильо


13 окт. 2017 | 09:48какичко, тахтаба значи дървеница, а не хлебарка бе миличко и дървениците миришат като ги смачкаш, а не симпатичните хлебарки, преквалифицирани в журналисти!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.