Румен и Десислава Радеви изглеждаха по-добре и от кралските двойки, заявиха експертите

Радева благодари на дизайнерката Невена за роклите, с които предизвика фурора в Япония (Снимки)

26441 | 25 окт. 2019 | 15:40

Самата дизайнерка NEVENA неколкократно е казвала, че Радева не е претенциозна, но работата с нея е предизвикателство, тъй като статутът ѝ на първа дама презентира не само личността ѝ, а и цяла България чрез един-единствен тоалет

-1552908539.pngРадева благодари на дизайнерката Невена за роклите, с които предизвика фурора в Япония (Снимки)-1572015861.jpgРадева благодари на дизайнерката Невена за роклите, с които предизвика фурора в Япония (Снимки)-1572015856.jpg

Съпругата на президента Румен Радев Десислава благодари публично на дизайнерката Невена Николова за прекрасните си тоалети в Япония. Първото семейство на България направи истински фурор с появата си на интронизацията на император Нарухито. 

 

Първата дама публикува няколко снимки в личния си профил във Фейсбук, озаглавени с едно-единствено изречение: Благодаря ти, Nevena!

 

Припомняме, че фотос, публикуван преди броени дни и изобразяващ Румен и Десислава Радеви предизвика вълна от позитивни коментари в мрежата. На снимката двамата се държат за ръце, вперили влюбени погледи един в друг. Последвалите видеа от самата интронизация на 126-тия японски император затвърдиха фантастичното представяне на сем. Радеви в двореца в Токио. 

 

За официалното събитие Десислава Радева се бе доверила изцяло на преценката на дизайнерката от български произход, живееща и работеща от години в Лондон. Цялостната визия на първата дама в Токио бе дело на талантливата Невена Николова. 

 

Президентслата съпруга показа класа и стил, обличайки дизайнерски тоалет, ушит специално за интронизацията. Роклята с марка НЕВЕНА бе изработена от коприна в цвят глетчер в унисон със строгите изисквания на протокола за подобни събития. Радева допълни визията си с двуредна перлена огърлица, бял лачен колан и официална прическа на кок.

 

По време на последвалата официална вечеря Радева заложи на 

елегатна дълга бална рокля, решена в лилавата гама, изработена от копринена тафта в сложен цвят от кобалтово синьо и мед, покрита с метри фин тюл в кралско синьо. Визията бе допълнена от деликатна декорация от ръчно бродирана дантела в горната част и раменете и кристали Сваровски в десетки нюанси на основните цветове.

 

Моделът се отличаваше с деколте тип лодка, изключително популярно, след като стана неизменна част от гардероба на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл.

 

Тоалетите на г-жа Радева излъчваха класа и стил с великолепните си разкроени долни части в А-линия, следващи изцяло строгия протокол, заложен важни събития в империята, като интронизацията на новия император.

 

Визията и поведението на Румен и Десислава Радеви бе високо оценено и от експертите по протокол. "Поведението на нашата първа двойка много изненада, защото беше аристократично. Показаха се на ниво - показаха, че с външния вид, с изказа, с начина на движение, с маниерите, с жестовете, те показаха, че държат на приятелството между България и Япония, а именно това е в основата на присъствието им там и изказването на благопочитания към новата императорска двойка", каза преди дни в коментара си експертът по протокол Милена Хлебарова.

 

Невена Николова е автор на няколко от тоалетите на Десислава Радева за официални посещения зад граница. Така например класическата рокля със Сваровски и цвят като националния флаг на Австрия предизвика също фурор по време на посещението на сем. Радеви във Виенската филхармония навръх Нова година. 

 

Самата дизайнерка неколкократно е казвала, че Радева не е никак претенциозна, но работата с нея е предизвикателство, тъй като статутът й на първа дама презентира не само личността й, а и цяла България чрез един-единствен тоалет. 


От категорията

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати. Вижте за кого

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати-1638284736.jpg

През 2022 г. тайната не е да намалите разходите си, а да увеличите бюджета си и ...

30 ноем. 2021 | 17:04

Пет магични дати през декември сбъдват всички желания

Сн. БГНЕС-1638275259.jpg

На 21-ви ще се случат наведнъж цели две важни събития. Зимното слънцестоене е ...

30 ноем. 2021 | 14:24

Български люти чушки в диетата на Адел, с която стопи 45 килограма

-1633695428.png

Адел сериозно се е увлякла по модната напоследък сиртфуд диета. Тя се основава ...

30 ноем. 2021 | 17:37

Говорител на принц Чарлз: Той не е питал за цвета на кожата на детето на Хари и Меган

-1605269931.jpg

Това е измислица и не си струва повече да бъде коментирана, е заявил ...

29 ноем. 2021 | 18:09