Десните отбелязаха годишнината от 10 ноември 1989 г. в Плевен.

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация, категоричен е Димитър Делчев

Десните отбелязаха годишнината от 10 ноември 1989 г. в Плевен

1313 | 10 ноем. 2018 | 16:11

от ДБГ, БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС, БДФ честваха падането на комунизма


Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва да има незабавна промяна на модела на управление на страната, а единствените, които могат да го постигнат са демократичните хора. Това заяви в Плевен Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите”.

Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички демократични партии, сред които БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС, БДФ и др., за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ подчерта, че липсата на истинска парламентарна опозиция води до деградация на демократичните ценности. "Хората нямат усещане, че има истинска справедливост. И ГЕРБ, и БСП подкрепят настоящия модел, при който демокрацията бива подменена с фалшиви ценности и еднолично управление, както в на държавно ниво, така и на общинско", добави Делчев.

"Тук, в Плевен, винаги сме писали уроци, които „големите” политици да прочетат. Тук 20 години управляват демократи и не смятаме да отстъпваме", категоричен бе Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ. Има раздвижване вдясно и мисля, че скоро може да има добри новини за сближаване на позициите, добави Зеленогорски.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше подкрепен от всички десни партии в града, коментира, че егото трябва да отстъпи крачка назад, а игрите на лидери и лидерчета да бъдат прекратени, ако десните искат да работят заедно за по-добра България.

"Ние тук сме го постигнали и работим заедно за по-добър Плевен", заяви Спартански.

Представителите на десните партии се обединиха около необходимостта за общи действия за постигане на общите цели за възстановяване на демократичните принципи у нас.

По-късно днес започва Националният съвет на „Движение България на гражданите” в Плевен, на който ще бъдат обсъдени подготовката за европейските и местни избори и Бюджет 2019.

 

 


От категорията

Борисов предупреди: В четвъртък и петък готвят нов Костинбрад! При комунистите няма справедливост!

-1558266020.png

Времето, за съжаление е хубаво, да направят този жест - да гласуват, призова ...

19 май 2019 | 14:38

Радев отговори на Борисов, че се меси в избора на нов главен прокурор: Аз не каня магистрати вкъщи!

-1555923269.jpg

Институциите, ангажирани с избора на нов обвинител №1, не трябва да забравят ...

19 май 2019 | 13:39

Велизар Енчев: Страхът на Борисов от нов Костинброд е признание, че ГЕРБ губи и си търси оправдание

Какво европейско има в това кметът на Пловдив Тотев да инструктира структурите на ГЕРБ как да произвеждат невалидни бюлетини на местни избори?-1558295137.jpg

Дали в Германия е възможно по време на избори Ангела Меркел да е едновременно ...

19 май 2019 | 22:42

Димитър Николов: ГЕРБ влезе смутено в кампанията, но сега е в добра кондиция

Димитър Николов: ГЕРБ влезе смутено в кампанията, но сега е в добра кондиция-1558294427.jpg

Ние няма да изневерим на себе си, нашата кампания ще е положителна, ...

19 май 2019 | 22:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.