На финала на реденото на листите винаги има някой недоволен.

Десницата се цепи. Атанас Атанасов: Готов съм да се извиня на всеки, засегнал се от мои действия

10824 | 14 окт. 2021 | 09:02

Атанасов вижда около 100 депутати на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент, останалите депутати (140) ще са на партии, които искат да ги изместят. Трябва да намерим общ език – кризите изискват редовно правителство и парламент, е неговата гледна точка.


Публични скандали тресат десницата. Водачите й се обвиняват в дерибействане и тоталитарни методи  на ръководство.

 

"Най-елементарното обяснение е, че винаги на финала на реденото на листите има някой, който е недоволен. Опитвам се с екипа да наредим листите така, че да е най-добре. Подписвам листите и ще си понеса отговорността. След изборите ще свикаме нашия национален орган и всеки ще носи отговорност, включително аз".

 

Това заяви председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

 

Припомняме, че снощи Столичната организация на ДСБ излезе с декларация за незабавната оставка на председателя Атанас Атанасов
Декларацията е пратена от ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР.

 

Като причина за оставката се посочва подмяната на водача Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, "в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи"

 

На въпрос дали еднолично е подменил водача на листата на „Демократична България” (ДБ) за 24-ти МИР Цецка Бачкова, Атанасов обясни, че е поделено между трите партии в ДБ и подчерта, че водач там е Владислав Панев от „Зелено движение”, а втори е „известният блогър” (той е общински съветник в София) Иво Божков.

 

Готов съм да се извиня на всеки един, който се е засегнал от мои действия, каза Атанасов пред Нова телевизия с уверение, че всичко, което е правил, е за да има демократичната общност максимално широко представителство.

 

Припомняме, че Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, което се толерира от Христо Иванов.

  

Държавата е в криза, това ли е най-важното, каза накрая Атанасов.

 

Лидерът на ДСБ е уверен, че казаното от ВМРО за Мария Касимова-Моасе за гражданството ѝ не е вярно и че това е опит на ВМРО да ги забележат.

 

А за Лозан Панов Атанасов коментира, че „обективно намира кусурите на своите конкуренти”. Той не се съгласи със „спекулативното заглавие” от медия, която работи за ГЕРБ (водещият цитира Mediapool,) – че Лозан Панов критикува Румен Радев, че не е положил усилия за управление с ГЕРБ и ДПС. Беше му посочено, че това е заглавие на Mediapool, но Атанасов настоя да се прочете и чуе интервюто на Панов пред Радио „Свободна Европа”. Подобно заглавие има и във в. „Сега” и в "Дневник".

 

С ГЕРБ няма да говорим, още отсега да е ясно, заяви лидерът на ДСБ. „Политическата криза, в която се намира страната, е резултат от 12-годишното управление на ГЕРБ”, подчерта той.

 

Атанасов вижда около 100 депутати на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент, останалите депутати (140) ще са на партии, които искат да ги изместят. Трябва да намерим общ език – кризите изискват редовно правителство и парламент, е неговата гледна точка.

 

Ще трябва да търсим ярка личност за премиер, за да преведе България през тези предизвикателства, сподели Атанасов, но без имена. „Ако беше лесно, нямаше да ни се падне на нас. Ще се справим с тази задача, защото виждаме, че сме единомишленици с тези хора и не само с тях”, обобщи лидерът на ДСБ политическата ситуация. Атанасов обърна внимание и за нуждата от енергийна стратегия, след като Бойко Борисов за 12 години една енергийна мощност не е направил. Против АЕЦ „Белене” сме, но можеше да има консенсус за нови мощности на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.


От категорията

Проф. Генчо Начев: Места в COVID отделенията няма, медиците са изтощени!

-1610211046.png

Той потвърди, че има подмладяване на заболеваемостта. По думите му то се дължи ...

17 окт. 2021 | 21:08

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!

Искра Михайлова в Бяла Слатина: Бойко, твоята паяжина започва да се разкъсва вече!-1634492680.jpg

Оттук нататък всичко зависи от нас, българите. Бойко Борисов не може да бъде ...

17 окт. 2021 | 20:43

Мариана Кукушева: Хлябът ще поскъпне заради растящата цена на тока, транспорта и пшеницата

Мариана Кукушева: Хлябът ще поскъпне заради растящата цена на тока, транспорта и пшеницата-1634495069.jpg

Тази седмица в мелниците у нас ще влезе пшеница от новата реколта, чиято цена ...

17 окт. 2021 | 21:23

Полк. Митева: Уморихме се от рестарт на системата. Трябва да надграждаме

Кадър: Нова.тв-1634487951.jpg

По отношение на кампанията тя сподели, че се страхува, че може да направи ...

17 окт. 2021 | 19:24