Дезертьорка от Северна Корея: Лудост е това, което се случва в страната!

Лудост е севернокорейците да умират от глад, докато се извършват ядрени тестове, които струват милиони

Дезертьорка от Северна Корея: Лудост е това, което се случва в страната!

5062 | 10 септ. 2017 | 21:53

След службата си в армията за 10 години работа и се пенсионирах получих една банкнота, с която можеш да си купиш само два хляба. След това реших, че трябва да избягам. Заловиха ме и получих една година в затвора за опит за бягство в Китай“, спомня си Ли.


Макар да ни учеха, че Северна Корея е най-хубавата страна в света, нямах представа как е по света. Узнах, че това е лъжа, когато чух предаване по радиото от Южна Корея и видях листовки. Разбрах, че животът е много труден, че няма храна, че няма свобода.

Това разказа бившата военна от Северна Корея Ли Со-Йън в предаването "120 минути" по БТВ.

 

„След службата си в армията за 10 години работа и се пенсионирах получих една банкнота, с която можеш да си купиш само два хляба. След това реших, че трябва да избягам. Заловиха ме и получих една година в затвора за опит за бягство в Китай“, спомня си Ли.

 

„Бях изпратена в трудов лагер. В нашата килия имаше 10 жени на площ от 10 кв. метра. Всяка вечер трябваше да коленичим и да свеждаме глави, за да обмисляме действията си. През деня трябваше да работим в планината, да сечем дървета. Виждала съм жени, премазани от падащите дървета. Имаше бременни жени, които пометнаха. Една от бременните беше пребита с камшик, след което пометна“, спомня си за ужаса Йън.

 

„След като излязох от затвора вече бях предател и не можех да остана в страната. Отне ми още две години, за да избягам. Наложи се да премина ледената река Туман и да отида в Китай. След като излязох цялото ми тяло беше в рани от студа. Преминах през период на страдание, за да стигна до Южна Корея“, спомня си севернокорейката.

 

По думите й е лудост, това което се случва в страната. „Лудост е севернокорейците да умират от глад, докато се извършват ядрени тестове, които струват милиони“.

 

Сега Ли Со-Йън казва, че мечтата й е да се обединят севера и юга и да види семейството си. „Мечтите се сбъдват и доброто винаги побеждава“, вярва изстрадалата жена.От категорията

САЩ изпращат 6 стелт изтребителя F-22 Raptor в Южна Корея

САЩ изпращат 6 стелт изтребителя F-22 Raptor в Южна Корея-1511506493.jpg

Самолетите ще участват в съвместно военновъздушно учение, което има за цел да ...

24 ноем. 2017 | 08:54

Ще има ли отново голяма коалиция в Германия?

-1501798071.jpg

След срещата с Франк-Валтер Щайнмайер председателят на ГСДП изрази готовност да ...

24 ноем. 2017 | 08:49

Целият екипаж от 44 души на изчезналата аржентинска подводница вероятно е загинал

Целият екипаж от 44 души на изчезналата аржентинска подводница вероятно е загинал-1511507012.jpg

Вчера беше съобщено, че в района на изчезването на подводницата "Сан ...

24 ноем. 2017 | 09:03

Шестима планирали атака срещу коледния базар в Реймс

-1499145748.jpg

Четирима от задържаните дошли в Германия през декември 2014 г. като кандидати ...

23 ноем. 2017 | 09:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.