Снимки: Община Бургас

Започна акция по раздаването на защитни маски в хипермаркетите и големи хранителни магазини

Дезинфекцират църквите в Бургас, поставят КПП-та пред ромските махали

764 | 31 март 2020 | 12:46

Започва налагането на глоби до 5000 за разходки по паркове и алеи. Община Малко Търново предоставя на Онкоцентъра чисто нова линейка

Снимки: Община Бургас-1585648083.jpg-1585648100.jpg

Църквите в Бургас също ще бъдат дезинфекцирани. Това е едно от решенията на Общинския кризисен щаб, което обяви кметът Димитър Николов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Стартиран е и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като започва да се влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа.

От неделя стартира акцията по раздаването на защитни маски в хипермаркетите и големи хранителни магазини.

В резултат на получени сигнали за нарушения на мерките в предприятия, екип от служители на РЗИ заедно с представители на Община Бургас, са проверили "Кроношпан", "Елкабел", "БМФ Порт Бургас" и "Трансвагон".

Общинският щаб е заявил за изработване пред бургаския бизнес ново защитно облекло - хирургически престилки. Първите 2000 вече са доставени за ползване от УМБАЛ Бургас.

Към дарителската сметка, обявена от общината за борба с Covid-19 днес са трансферирани още 20 000 лв. от Порт Бургас и 7 000 лв., събрани от лични средства на кмета и зам.-кметове.

"От 29 март сутринта е засилено полицейско присъствие в кв. Победа като има мобилни групи вътре в квартала и обособени КПП-та по периферията. Целта е да не допуснем безконтролно движение на лица от и към квартала, само по неотложност", заяви старши комисар Радослав Сотиров.

Започваме със съставянето на актове за разходки в паркове и алеи. Глобата е до 5000 лв., подчерта директорът на ОД на МВР.

Той уточни, че няма по никакъв начин да се затрудни движението на трудово заангажираните.

14 са жителите на Бургас с доказана короновирусна инфекция към момента, уточни шефът на РЗИ Бургас Д-р Георги Паздеров.

От неделя вече има един оздравял, изписан вече за домашно лечение, след 2 отрицателни проби.

"В болницата с доказан коронавирус останаха трима души. Единият днес го изписахме след две отрицателни проби. Тези тримата също са в много добро състояние и искат да си тръгват. Трябва да покажат двете отрицателни проби, което засега още не е станало. Иначе имаме приет вчера един пациент, който е съмнителен, взета му е проба, която днес ще видим какъв е резултата от нея", обясни д-р Миразчийски.

Община Малко Търново предостави за ползване на Комплексен онкологичен център Бургас чисто нова линейка. Ключовете на автомобила връчи в края на брифинга на Общинския кризисен щаб кметът на Малко Търново Илиян Янчев на шефа на здравното заведение.

"Изключително сме благодарни за линейката, особено в такъв тежък и сюблимен момент. Старата линейки на КОЦ - Бургас се развали и ремонтът ще бъде много скъп и ще изиска време", коментира кметът Николов.

"Надявам се, че тази придобивка ще спомогне да работим по-добре, по-качествено в полза на нашите пациенти от Бургаска и Ямболска област", коментира и проф. Бозов, шеф на КОЦ Бургас.

 


От категорията

Борисов бесен: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за повишаване с 20% цената на парното!

Кадър: Фейсбук-1591258084.jpg

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. ...

4 юни 2020 | 11:06

Фандъкова: Ремонтът на бул. "България" приключва другата седмица, ще има два нови светофара

Снимка БГНЕС-1591265368.jpg

"За мен е много важно качеството, защото това е едно от най-натоварените ...

4 юни 2020 | 11:44

Бюджетната комисия реши: 9% ДДС за бебешките храни и санитарни материали

-1513500259.jpg

На сайта на парламента се появи законопроект, внесен от Валери Симеонов и ...

4 юни 2020 | 16:23

Каракачанов: В коалицията не са водени разговори за намаляване на средствата за отбрана

Кадър Новини.бг-1591275039.png

Имаме уверение от страна на Пентагона, че проектът за обучението на българските ...

4 юни 2020 | 15:45