Димитър Недков Кадър: България он ер

Според него, затворени в София, политиците забравят човека извън града

Димитър Недков: Ние сме в етапа на опозорената демокрация (ВИДЕО)

6744 | 4 ноем. 2019 | 22:48

Изборите са една от причините мислещите хора да се дистанцират от политиката, смята писателят


Според писателя Димитър Недков изборите са една от причините мислещите хора да се дистанцират от политиката.

"Те не са безмълвни, но като че ли предпочитат да говорят със себе си, а и не им се дава възможност да говорят. След преживявания на поредица от разочарования от изборите, хората се дистанцираха", коментира той в "Денят ON AIR".

По думите му ние сме в етапа на опозорената демокрация.

Според него, затворени в София, политиците забравят човека извън града.

"Попадаш в едно градче, далеч от столицата. Още на пръв поглед - подредено, стегнато, успяло и ти става ясно защо хората са избрали управника си още на първия тур. В малките градчета хората живеят по друг начин и за хубаво, и за лошо. Трудно можеш да ги излъжеш. Запазила се е човещината все още", допълни писателят пред Bulgaria ON AIR.

Според него изборите би трябвало да бъдат празник на надеждата и на духа, а вече не било така.

Той коментира и втория тур в София.

"Победител в София няма. От тази кампания, от този дуел има класирал се на първо и на второ място. Фандъкова много добре знае, че тя е представителната власт, но не тази, която решава", коментира още Недков.

По думите му причините за положителен и протестен вот във всяко населено място са съвършено различни, но не всичко е проекти, а трябва да се мисли и какво се прави, за да се чувстват хората радостни.

 Димитър Недков: Ние сме в етапа на опозорената демокрация

Изборите са една от причините мислещите хора да се дистанцират от политиката, смята писателят

От категорията

Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

Проф. Тодор Кантарджиев-1589605655.png

След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при ...

26 май 2020 | 10:55

Отвлеченият български капитан на кораб край Бенин вече е в родината (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1590477550.jpg

В операцията по освобождаването на заложниците са участвали немските институции ...

26 май 2020 | 10:17

Ананиев отвори закритите части на ресторантите от 1 юни, разреши театрите и концертите от днес

-1579089136.png

Затворени обаче остават дискотеки, пиано и нощни барове. От 1 юни се разрешават ...

26 май 2020 | 21:03

Няма разорани дюни на плажа в Ахтопол, налагат санкция за преминаване

Снимка: Фейсбук-1590514440.jpg

При изравняване и почистване на съществуваща пътека, която е с дължина 160 ...

26 май 2020 | 20:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


5 ноем. 2019 | 11:31Досадно МУ било все да побеждава Може би и нарочно ГЕРБ губи областни и по малки градове защото не се издържа на толкова всенародна любов Наглостта на Падишаха Бог Цар и Всемодържец е като вселената безкрайна.И като човешката глупост. Каквото и да говори , както и да се държи, процесите започнаха. Бавно, трудно, мъчително, но такава е еволюцията на индивидуалното мислене и формирането му в обществено съзнание. Ще се роят политически партии и движения, ще се появяват лидери кой заради егото си или желанието да забогатее. Ще се появяват отделни личности почтени и силни като светкавици в обществения живот, които ще палят огньове и ще изгарят в доверчивостта и наивната си вяра в човека. Ще има предателства и разочарования, омраза и отчаяние.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


5 ноем. 2019 | 11:35Процесът е такъв. Зараждането на силата, която ще промени България. Случи се.Местните избори го доказаха. Въпреки силата и възможностите им ?? цялата държавна власт, чудото се случва.Като на пръв поглед беззащитен цвят, невъзможно появил се върху тинята на обществения живот. Като пламък на свещичка, осветила мрака на живота ни. И няма как и кой да го спе. Знам, че се събудихме.Някои станаха, други се колебаят, трети още не са намерили отговора. Такъв е процеса. Важното е че започна. Като верижна реакция е.Като взрив на звезда. От там започва живота. Румяна Ченалова