Димитър Николов

Три компании са заявили готовност за инвестиране във Фаза 2 на „Индустриален и логистичен парк“

Димитър Николов: Бургас става все по-конкурентна среда за големите компании

1858 | 26 май 2021 | 12:54

Градоначалникът припомни, че след няколко дни в Бургас отваря врати и нова IT компания, която ще разкрие общо 50 работни места


Бургас става все по-конкурентна среда за големите компании. Това каза пред журналисти кметът на града Димитър Николов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

По време на заседанието на Общинския съвет стана ясно, че три компании са заявили готовността си за инвестиране във Фаза 2 на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“. Втората фаза се намира в зоната край ж.к. „Меден рудник“, като общата ѝ площ възлиза на около 600 декара.

„Това място вече претърпя серия от административни трансформации и сме готови да започнем с реализацията на първите терени. Първите три инвестиционни намерения гласува Общинският съвет днес. Едната компания е немска - „ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“ ООД, тя ще изгражда логистична база", обясни кметът.

"Втората компания е софийска - „СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, тя ще изгражда електрооборудване, асемблиране на разпределителни уредби ниско и средно напрежение на „Simens“ и „Schneider Electric“ мотор контрол центрове, както и табла за автоматизация. Третата е бургаска компания - „САТУРН-2“ ООД, която иска да разшири своята производствена база на ел. инсталации и климатизация и заваряване. И трите компании ще открият нови работни места, а задачата на Община Бургас е да им осигури необходимите условия - като доставката на електроенергия, канализация и други. Съвсем скоро очакваме в тази зона а започнат да се появяват и нови предприятия“, посочи градоначалникът.

Димитър Николов припомни, че след няколко дни в Бургас отваря врати и нова IT компания, която ще разкрие общо 50 работни места.

„Това показва, че градът е предпочитано място за развитие на високотехнологичен бизнес и се създава все по-голяма конкурентна среда между компаниите в IT сектора, защото започна да се чувства сериозен недостиг на такива квалифицирани специалисти. Затова ние партнираме на тези компании, които желаят да изграждат бази за обучение, школи и академии в различните езици за програмиране“, добави кметът.

 


От категорията

Яна Балникова от новия проект на Петков/Василев: Идваме с опита си от различни бизнеси

Яна Балникова-1632116119.png

"Искаме държава, в която пенсионерите получават достойни пенсии, ...

20 септ. 2021 | 08:29

Проф.Николай Витанов: Вече загубихме 20 000 души от ковид. Това е половината ни армия!

-1625635830.jpg

Аз съм един от най-заплашваните хора в държавата, но не се страхувам от тях. ...

20 септ. 2021 | 08:28

Росица Матева: При избори "2 в 1" водещи ще са изборите за президент

-1624601488.png

За момента ЦИК се обединява около мнението да се гласува с една карта, тъй ...

20 септ. 2021 | 08:53

Тренд: Петков и Василев черпят гласове от ИТН, ДБ и ИБГНИ. Спад в доверието към Радев

Тренд: Петков и Василев черпят гласове от ИТН, ДБ и ИБГНИ. Спад в доверието към Радев-1632116810.jpg

лидерското място на партията на Бойко Борисов може да се обясни със ...

20 септ. 2021 | 08:45