Снимка: Община Бургас

Отчетено бе, че над 1000 руски деца учат в бургаските училища

Димитър Николов и посланик Макаров с инициатива за откриването на руски културен център в Бургас

1321 | 2 юли 2019 | 17:21

На срещата беше обсъдена още темата за увеличаване на съвместните усилия за нова фериботна линия Бургас - Новоросийск, което ще увеличи както туристическия, така и търговския обмен между двете държави


Да бъде открит Руски културен център в Бургас. Тази идея обсъдиха на среща днес кметът на Община Бургас Димитър Николов и Н.Пр. Анатолий Макаров - посланик на Руската федерация в България, съобщиха от пресцентъра на общината.

На срещата присъстваха още генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, както и Константин Артюшин - търговски представител на Русия в България.

В края на юли в Бургас ще пристигне екип на Руския културно-информационен център в София, за да представи идеите си за реализирането на проекта в Бургас. Кметът Николов и посланик Макаров аргументираха идеята си с това, че в морския град живее целогодишно голяма руска общност.

Беше отчетен и фактът, че над 60% от руските туристи, които посещават България, избират преди всичко Южното Черноморие, а над 1000 руски деца учат в бургаските училища и участват в различни школи за изкуство в града. Идеята е в бъдещия културен център освен събития, да се предлага и руска литература.

На срещата беше обсъдена още темата за увеличаване на съвместните усилия за нова фериботна линия Бургас - Новоросийск, което ще увеличи както туристическия, така и търговския обмен между двете държави.

 


От категорията

Борисов свиква днес извънредно заседание на Министерския съвет заради коронавируса

Борисов свиква днес извънредно заседание на Министерския съвет заради коронавируса-1582874507.jpg

Ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и ...

28 февр. 2020 | 09:20

И днес няма положителна проба за коронавирус у нас

И днес няма положителна проба за коронавирус у нас-1582871598.jpg

Днес ще бъде извършен допълнителен междулабораторен контрол, като ВМА и ...

28 февр. 2020 | 08:31

Деца закичиха кмета на Кирково Шинаси Сюлейман с изработени от тях мартенички

-1582882239.jpg

Малчуганите от ЦПЛР - Кирково от група „Сръчни ръце“ с ръководител Христина ...

28 февр. 2020 | 11:28

Самодейците от Крумовград отпразнуваха Деня на любителското творчество с голям концерт

Снимка Facebook-1582881760.jpg

От името на кмета на общината Себихан Мехмед, поздрав към самодейците, в чест ...

28 февр. 2020 | 11:20

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


2 юли 2019 | 19:45Абсолютно предизборно мероприятие, защо не го направи до сега?!?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.