Сн. YouTube

Това бе опит да "обърнем вниманието на обществеността към нуждата от ваксиниране", каза директорът на оркестъра

Диригент беше ваксиниран срещу Ковид по време на концерт в Унгария (Видео)

1385 | 26 авг. 2021 | 15:57

Иван Фишер беше с риза с прорез на ръкава на мястото, където да му бъде поставена инжекцията. Докато Фишер продължаваше да дирижира с палката си, под музиката на оркестъра, лекар му постави третата доза от ваксината и публиката аплодира


Диригент на унгарски оркестър беше имунизиран с трета, бустерна доза на ваксина срещу Ковид-19 по време на концерт на открито в Будапеща като част от кампания за насърчаване на ваксинацията, съобщи Асошиейтед прес.

Иван Фишер, диригент на фестивалния оркестър на Будапеща, беше с риза с прорез на ръкава на мястото, където да му бъде поставена инжекцията. Докато Фишер продължаваше да дирижира с палката си, под музиката на оркестъра, лекар му постави третата доза от ваксината и публиката аплодира.

Това бе опит да "обърнем вниманието на обществеността към нуждата от ваксиниране" в Унгария, каза управляващият директор на оркестъра Орсоя Ердоди.

"Ваксинацията може да ни даде възможност да живеем и работим отново нормално, както правехме преди пандемията от коронавируса", каза тя.

Унгария успя леко да си отдъхне от пандемията през лятото след опустошителната пролет, когато в определен момент страната бе световен лидер по брой смъртни случаи на глава от населението от Ковид-19.

Броят на потвърдените и на смъртните случаи от инфекцията намаля и успоредно с това темпът на ваксиниране също бележи значително забавяне. Унгария бе сред лидерите в имунизацията, като се прилагаха ваксини, произведени от Русия и Китай, както и една от одобрените за използване в ЕС.

Повече от 32 на сто от възрастното население на страната няма поставена първа доза ваксина срещу Ковид-19.

Главният здравен инспектор в страната неотдавна каза, че бавното покачване на новите случаи е начало на четвърта вълна на пандемията, доминирана от силно заразния вариант Делта.

Заради риска от нова вълна Будапещенския фестивале оркестър реши да насърчи ваксините. Фишер, който често се застъпва за прогресивни обществени каузи, се ваксинира с трета доза по време на концерта, а музиканти от известния оркестър се подложиха на тест за Ковид-19 на сцената.

Унгария е първата страна от ЕС, която прилага бустерни дози на желаещите, след като през юли стана ясно, че китайската ваксина на "Синофарм", прилагана в страната, действа слабо при възрастни хора. До четвъртък 240 000 души в Унгария вече бяха приели трета доза от ваксината.Диригент беше ваксиниран срещу Ковид по време на концерт в Унгария

Иван Фишер беше с риза с прорез на ръкава на мястото, където да му бъде поставена инжекцията. Докато Фишер продължаваше да дирижира с палката си, под музиката на оркестъра, лекар му постави третата доза от ваксината и публиката аплодира

От категорията

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати. Вижте за кого

2022 г.: Годината на Водния тигър носи драматични промени и непредсказуеми обрати-1638284736.jpg

През 2022 г. тайната не е да намалите разходите си, а да увеличите бюджета си и ...

30 ноем. 2021 | 17:04

Пет магични дати през декември сбъдват всички желания

Сн. БГНЕС-1638275259.jpg

На 21-ви ще се случат наведнъж цели две важни събития. Зимното слънцестоене е ...

30 ноем. 2021 | 14:24

Български люти чушки в диетата на Адел, с която стопи 45 килограма

-1633695428.png

Адел сериозно се е увлякла по модната напоследък сиртфуд диета. Тя се основава ...

30 ноем. 2021 | 17:37

Говорител на принц Чарлз: Той не е питал за цвета на кожата на детето на Хари и Меган

-1605269931.jpg

Това е измислица и не си струва повече да бъде коментирана, е заявил ...

29 ноем. 2021 | 18:09