Доц. Йордан Величков

Антибългарските изяви стават все по дръзки, по-груби и арогантни

Доц. Величков: Днес: „Там, където живеят турци, е Турция“. Утре: „Там, докъдето се е простирала Османската империя, е Турция“

55080 | 12 апр. 2016 | 14:20

Крайно време е политиците ни да проумеят, че на югоизточната си граница България има не съюзник, а един невероятно агресивен и коварен съсед, управляван от фанатизирани ислямисти – националисти, срещу които трябва да се реагира незабавно и адекватно


Такава е целта на провеждания през последните 60-70 години неосмански курс на Анкара, който последното десетилетие под ръководството на радикалния ислямист Ердоган стана изключително агресивен и настъпателен. Днес той чертае културните граници на Османската държава, които утре ще прерастнат в държавни граници на Турция.


Последната крайно груба антибългарска изява не е случайно изтървана фраза. Тя е част от схемата на една перфектно разработена, методично, последователно и упорито провеждана политика на Турция към България.


Факт е, че антибългарските изяви стават все по дръзки, по-груби и арогантни. Причините за тази ескалираща безцеремонност е безличната, беззъбата, мижитурската политика на управляващите в България, които:


- Години бездействат и не реагират срещу открития антибългарски характер на неоосманизма и неговото мащабно прилагане като приоритетна цел на турската външна политика.


- Позорно замълчаха за грубите фалшификации в учебниците по история и география, в които цели български райони бяха включени в границите на Турция.

 

- Не реагират срещу дерибействането на турските дипломатически представители и политически дейци по българските земи. Тяхното поведение е не само грубо нарушение на международното право, но няма държава в света, която би го търпяла.


- С инфантилно безразличие се отнасят към емисарите, кръстосващи България и пропагандиращи радикалния ислям.


- Укриват данните за изкупените от турски граждани и фирми недвижими имоти в България.


Всъщност, това престъпно бездействие не е само на днешното, но и на всички останали правителства през годините на прехода, което окуражава Ердоган и свитата му да налагат все по-груба и безцеремонна антибългарска политика, която е директно насочена срещу националното единство и териториалната цялост на българския народ.


Крайно време е политиците ни да проумеят, че на югоизточната си граница България има не съюзник, а един невероятно агресивен и коварен съсед, управляван от фанатизирани ислямисти – националисти, срещу които трябва да се реагира незабавно и адекватно. 

 


От категорията

Нинова обеща на конгреса: Няма да влизаме във властта през задния вход. Ще спечелим изборите!

Нинова обеща на конгреса: Няма да влизаме във властта през задния вход. Ще спечелим изборите! -1601126969.jpg

Нашата цел е стабилност на България, сигурност и спокойствие на българите, да ...

26 септ. 2020 | 15:33

Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП. Да вървим напред заедно!

Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП. Да вървим напред заедно!-1592917055.jpg

Всеки може да си прави дребни сметчици, но тук става въпрос за нещо, което е ...

25 септ. 2020 | 14:34

Шаренкова: Повече не може да се разминнават политическо говорене и политически действия в БСП

-1515939710.jpg

Поздравявам Георги Гергов, който също работеше срещу прекия избор, но намери ...

27 септ. 2020 | 09:59

Какво представлява новият план на ЕС за миграцията

-1583491188.jpg

По-голяма солидарност за по-справедливо споделяне на тежестта

26 септ. 2020 | 14:37