Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

1232 | 11 ян. 2019 | 14:16


Необходими съставки:
брашно - 500 г
вода - хладка, колкото поеме
сол
захар
зехтин - 2 с.л.
мая - 1 пакет
олио - за намазване

Начин на приготвяне:
В голяма купа се слага брашното, добавят се сол, захар и мая. Разбъркват с ръце. Следва зехтинът.

Хладката вода се добавя постепенно и се омесва меко тесто. След като се омеси, се покрива за 45 мин. да втаса.

След това се слага в подходяща тава за печене и се оставя за още 10-15 мин.

 

Правят се фигури по желание - кръст, грозд.

След това тестото се намазва с олио и се поръсва с малко брашно.

Пече се във фурна на 180-200 градуса за 35 мин.


От категорията

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Искендер кебап

Искендер кебап-1546944546.jpg

8 ян. 2019 | 12:48

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

6 ян. 2019 | 13:22

Какво да сготвим на Богоявление - вкусни рецепти

-1505314994.jpg

5 ян. 2019 | 14:31

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.