Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

2293 | 11 ян. 2019 | 14:16


Необходими съставки:
брашно - 500 г
вода - хладка, колкото поеме
сол
захар
зехтин - 2 с.л.
мая - 1 пакет
олио - за намазване

Начин на приготвяне:
В голяма купа се слага брашното, добавят се сол, захар и мая. Разбъркват с ръце. Следва зехтинът.

Хладката вода се добавя постепенно и се омесва меко тесто. След като се омеси, се покрива за 45 мин. да втаса.

След това се слага в подходяща тава за печене и се оставя за още 10-15 мин.

 

Правят се фигури по желание - кръст, грозд.

След това тестото се намазва с олио и се поръсва с малко брашно.

Пече се във фурна на 180-200 градуса за 35 мин.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37