Не мисля, че на този етап има сериозно място за безпокойство, каза той

Дончо Барбалов: Надявам се днес да постигнем разбирателство с АПИ за Северната скоростна тангента

889 | 2 ян. 2019 | 09:36

В крайна сметка се касае за 5 района на Столична община – „Надежда“, „Връбница“, Нови Искър, „Сердика“ и Кремиковци, които са непосредствено разположени по протежението на тази отсечка, каза зам.-кметът на София


Надявам се днес да постигнем разбирателство с Агенция „Пътна инфраструктура“. Това каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Дончо Барбалов, зам.-кмет на София, във връзка с това дали ще има винетки за преминаването през Северната скоростна тангента.

 

„Разговорите започнаха още миналата година. Духът е конструктивен. Мисля, че има разбиране от тяхна страна. В крайна сметка се касае за 5 района на Столична община – „Надежда“, „Връбница“, Нови Искър, „Сердика“ и Кремиковци, които са непосредствено разположени по протежението на Северната скоростна тангента.

 

Стотици хиляди хора я ползват всеки ден, така че предполагам, че ще намерим решение в името на обществения интерес“, коментира Барбалов.

 

„Преди 3 години, когато беше открит този път, негова роля е залегната като транзитен и път, но и като път, който отклонява трафика от центъра и свързва северните райони на града. Така че се надявам да запазим неговото предназначение, както беше планирано преди години“, допълни той.

 

„На този етап не мисля, че има нещо сериозно за притеснение. Беше реагирано още в последните дни на миналата година, днес продължаваме разговорите. Така че ще имаме диалог и ще намерим решение“, каза още Барбалов.

 

„Не мисля, че на този етап има сериозно място за безпокойство. Надявам се, че ще намерим решение, общественият интерес е голям, има разбиране и трябва да търсим законово решение“, добави той.


От категорията

Провали се възможността Борисов да се види на четири очи с Помпео в Давос

-1545140649.jpg

Американският президент отмени изцяло пътуването на делегацията на САЩ до ...

19 ян. 2019 | 11:19

Михаил Константинов: Отпадането на забраната за публикуване на резултати в изборния ден е правилно

Проф. Михаил Константинов-1527487064.jpg

Основният проблем, който политическата класа не иска да разреши, е изчистването ...

19 ян. 2019 | 10:20

Атлантическият клуб: С F-16 България влиза в бизнес класата на НАТО

Д-р Соломон Паси, основател и президент на Атлантиеския клуб в България-1531806901.jpg

Решението на парламента за придобиване на Ф-16 блок 70 — което виждаме като ...

19 ян. 2019 | 22:50

В. Радев: Румен Радев бе фронтменът за Ф-16, не виждам аргументи за смяната на позицията му (ВИДЕО)

Валентин Радев Снимка: Канал 3-1547922556.jpg

Бившият министър на вътрешните работи и зам.-министър на отбраната смята, че ...

19 ян. 2019 | 20:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.