Не мисля, че на този етап има сериозно място за безпокойство, каза той

Дончо Барбалов: Надявам се днес да постигнем разбирателство с АПИ за Северната скоростна тангента

1009 | 2 ян. 2019 | 09:36

В крайна сметка се касае за 5 района на Столична община – „Надежда“, „Връбница“, Нови Искър, „Сердика“ и Кремиковци, които са непосредствено разположени по протежението на тази отсечка, каза зам.-кметът на София


Надявам се днес да постигнем разбирателство с Агенция „Пътна инфраструктура“. Това каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Дончо Барбалов, зам.-кмет на София, във връзка с това дали ще има винетки за преминаването през Северната скоростна тангента.

 

„Разговорите започнаха още миналата година. Духът е конструктивен. Мисля, че има разбиране от тяхна страна. В крайна сметка се касае за 5 района на Столична община – „Надежда“, „Връбница“, Нови Искър, „Сердика“ и Кремиковци, които са непосредствено разположени по протежението на Северната скоростна тангента.

 

Стотици хиляди хора я ползват всеки ден, така че предполагам, че ще намерим решение в името на обществения интерес“, коментира Барбалов.

 

„Преди 3 години, когато беше открит този път, негова роля е залегната като транзитен и път, но и като път, който отклонява трафика от центъра и свързва северните райони на града. Така че се надявам да запазим неговото предназначение, както беше планирано преди години“, допълни той.

 

„На този етап не мисля, че има нещо сериозно за притеснение. Беше реагирано още в последните дни на миналата година, днес продължаваме разговорите. Така че ще имаме диалог и ще намерим решение“, каза още Барбалов.

 

„Не мисля, че на този етап има сериозно място за безпокойство. Надявам се, че ще намерим решение, общественият интерес е голям, има разбиране и трябва да търсим законово решение“, добави той.


От категорията

Жената на Лозан Панов е рекордьор по евтин апартамент - четиристаен с два гаража за 225 евро кв.м.

Жената на Лозан Панов е рекордьор по евтин апартамент - четиристаен с два гаража за 225 евро кв.м. -1553584618.jpg

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда ...

26 март 2019 | 09:16

Съдбата на Цветанов решена след лични разговори на Борисов с ИК на ГЕРБ (ВИДЕО)

Цветанов и Борисов-1553585092.png

Цветанов трябва да бъде убеден в правилността на това решение на Изпълнителната ...

26 март 2019 | 09:23

Заради апартаментгейт

Борисов подписа заповедите за освобождаване на Красимир Първанов и Ваня Колева

-1553252634.jpg

Заместник министрите на енергетиката и младежта и спорта сами подадоха оставки

26 март 2019 | 14:16

Данаил Кирилов: Най-вероятно Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава в четвъртък

Данаил Кирилов-1550401682.jpg

"Във връзка с имотите в кв. "Изток", заявявам, че към настоящия ...

26 март 2019 | 14:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.