Епидемията от Ковид-19 е в стадий на затихване, може да преживеем още една-две по-малки вълни до края на пандемията

Доц. Атанас Мангъров: Аз съм лекар, не съм политик! Подведоха ме, че мога да спечеля с АБВ

9122 | 14 апр. 2021 | 08:26

Най-доброто, което се случи е, че мерките тук не бяха толкова строги, както в други държави. Все пак министър-председателят чу какво му се говори и се опита да го направи, коментира той


Мерките, които се предприемат срещу пандемията са неадекватни. Целта ми не е била да бъда политик, аз съм лекар. Но когато виждам, че нещата не се развиват, както трябва, не можех да стоя и да гледам. Това заяви пред Би Ти Ви началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров, който беше кандидат за депутат от АБВ.

 

Инфекционистът заяви, че остава началник на ковид-отделение. Той се оплака, че е бил подведен и са му казали, че има шансове да спечели в секцията си в 23 МИР в столицата като кандидат от АБВ.

 

Мангъров не конкретизира кой му е казал, че АБВ ще имат силни позиции в София. Засега щял да страни настрани от политиката и допълни, че не е имал покани от други формации.

 

Той отново настоя за разхлабване на мерките. Проблемът не бил, че се срещаме на обществени места, а че вместо да спортуваме и да се храним

"Става дума за един медицински проблем, който се управляваше по неадекватен начин. Най-доброто, което се случи е, че мерките тук не бяха толкова строги, както в други държави. Все пак министър-председателят чу какво му се говори и се опита да го направи. В медицинската част, обаче стояха хора, които не бяха в час", смята той.

Върнал съм се към старите си задължения, съобщи той.

„Страхувам се, че хората, които сега влязоха в парламента, може да върнат старите мерки, а тогава нещата ще са пагубни за нас“, предупреди инфекционистът.
„Намираме се в период, в който нещата отминаха своя връх и сме в стадий на затихване. Това не изключва обаче да преживеем още една-две по-малки вълни до края на пандемията. Това е епидемия и начело на щаба трябваше да са епидемиолози“, подчерта доц. Мангъров.

 

По думите му най-доброто, което се е направило в нашата страна е било разхлабването на мерките срещу COVID-19.

 

„Тежките случаи са 1/4 от всички в болници. Имаме работа с нов вирус и той ще продължи да се върти, докато не премине през една критична маса от населението, независимо от мерките, прогнозира той. Ние винаги сме били в челните редици по смъртност, защото не живеем здравословно, не спортуваме и не се храним правилно“, смята доц. Мангъров.


От категорията

Правителството реши: Бойко Рашков отново ще отговаря за провеждането на изборите

-1624003235.jpg

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната ...

23 септ. 2021 | 12:23

Пеканов с нулев интерес към проекта Петков/Василев, притеснен за европарите: Брюксел не отстъпва

-1627195554.png

„Мерките срещу корупциите са важни, трябва да правим много повече и в сферата ...

23 септ. 2021 | 08:36

Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

-1626437593.jpg

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и ...

23 септ. 2021 | 20:58

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент

Камен Костадинов: ДПС ще има собствена кандидатура за президент -1632420037.jpg

На втория тур през 2016 г. подкрепихме Румен Радев, след което съжалихме. Това, ...

23 септ. 2021 | 20:26