Драгомир Стойнев

На ръководни постове са поставени неграмотни хора, категоричен е той

Драгомир Стойнев: България се превърна в държава, в която институциите не работят

3734 | 15 септ. 2019 | 11:58

Зам.-председателят на ПГ на БСП коментира и последните случаи с журналисти, които по думите му са показателни за авторитарното управление на страната


„България се превърна в държава, в която институциите не работят, а на ръководни постове са поставени неграмотни хора. Държавата е в пълен хаос. България остана в ХХ век. А за последните 10 години се върнахме там, от където тръгнахме, а именно в 1989 г., когато слушахме "Let it be", песента на Бийтълс, която бе символ на промяната и надеждата. Съжалявам, че днес отново трябва да се борим за свободата си и да разбираме тази песен в същия контекст“.

 

Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Драгомир Стойнев пред БНР, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той добави, че всеки един проблем в страната се превръща в криза.

"Какво направи ГЕРБ, за да спре африканската чума, например? Цели четири години се говори, че този проблем настъпва към България. Правителството опъна една тел и изхарчи десетки милиони вместо да предупреди хората от пограничните райони да не отглеждат прасета, да се проведе информационна кампания, да се подготвят екарисажи и много други", отбеляза Драгомир Стойнев.

Той коментира и последните случаи с журналисти, които по думите му са показателни за авторитарното управление на България.

"Какво чуваме в новините: фоторепортер беше арестуван, известен журналист уволнен, друг журналист и общественик изведен от вкъщи за разпит, с белезници. Това показва, че живеем в държава, в която има пълзящ тоталитаризъм, тирания и еднолична власт. Това е държавата, която се управлява от ГЕРБ", заяви Стойнев.

Той добави, че е потресен от случващото се, но се радва, че БНР отново показа характер.

"Това е изключително важно за медия, която се финансира с обществени средства и дава надежда, че у нас все още тук-там има свобода на словото и силна журналистика. БСП се противопоставя на целия този натиск върху журналистите, не трябваше да се стига дотук, а защо се случи- отговор трябва да даде ръководството на БНР", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП.

Във връзка с изявленията на премиера, че икономическата ситуация у нас се подобрява, Драгомир Стойнев заяви, че ако държавата наистина вървеше нагоре, както говорят управляващите, нямаше да сме държавата, която изчезва най-бързо.

"Ако хората живеят добре и можеха да сбъднат мечтите си тук, имаха работа, сигурност и добро образование и здравеопазване, нямаше да напускат България", категоричен бе той.

Стойнев заяви още, че БСП, като единствената разумна политическа сила, със законодателни действия се опитва да върне спокойствието в България.

"Нужна ни е последователност и градивност, които за съжаление липсват при управляващите", каза още социалистът .

Драгомир Стойнев коментира още, че за да има само един кандидат за главен прокурор е виновно правителството на ГЕРБ, защото чрез министъра на правосъдието трябваше да се излъчи още един кандидат.

Във връзка с днешното заседание на НС на БСП, Драгомир Стойнев обясни, че първата крачка за подкрепата на Мая Манолова е била направена на конференцията на БСП - София.

"Всички познаваме Мая Манолова като острие, човек който е близо до проблемите на хората и доказа, че може да ги решава", каза още той. Стойнев бе категоричен, че промяната на модела в София и страната няма как да стане без БСП.

 


От категорията

Нинова: Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили

Кадър: бТВ-1590943506.jpg

Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители ...

31 май 2020 | 19:22

Борисов: В понеделник сменяме Красимир Живков, няма милост за никого! (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1590911972.jpg

Премиерът инспектира строителни обекти по Черноморието. С него са министърът на ...

31 май 2020 | 10:10

Красимир Стойчев за списъка: Предполагам, че е холдинг за защита на българските интереси в ЕС

Красимир Стойчев Снимка: бТВ-1590949309.jpg

През далечната 2004 г. при него отишъл Младен Мутафчийски, който развил тезата, ...

31 май 2020 | 21:20

Валери Симеонов: Божков ще бъде върнат с белезници

-1588681565.jpg

Той определи решението за създаване на държавни бензиностанции и го определи ...

31 май 2020 | 21:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Манчев


15 септ. 2019 | 17:56Институциите работят, но не и в полза на обществото. Точно поради тази причина мин. година бе определена с думата криза. Сегашната вече е БЕДСТВИЕ. Следващото определение ще е катастрофа, ако не настъпи спешна промяна в посоката и темпа. Годината все още не е приключила за съжаление!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


15 септ. 2019 | 12:25Девизът на Съюза на българските иманяри, подкрепящи Гешев: "И тук няма, и там няма, но да копаем тук, че почвата е по мека!" или основополагащият принцип от почти 30 години "Принципът на отрицателната селекция" (колкото по не става, толкова по става)...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.