Социалистическата партия тръгна по нов път

Драгомир Стойнев: Ние пет години бяхме смешни със сегашния президент Плевнелиев

7062 | 24 дек. 2016 | 13:55

Депутатът определи 2016-та като успешна година за БСП, тъй като партията издигнала Румен Радев за президент, което довело до оставката на правителството на Бойко Борисов


"БСП трябва да управлява в името на по- силна и отговорна държава. Такава, която да пази своите граждани и те да се чувстват спокойни в собствените си граници. Сега  държавата се е превърнала в разграден двор“. Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

 

Под отговорна държава, той уточни, че има предвид отговорност към бизнеса. „Не случайно програмата, която готвим, е насочена към бизнеса, за да може държавата да се развива“, подчерта Стойнев. Той допълни също, че левицата ще предложи и модел, в който малките и средните предприятия ще се развиват с подкрепа на държавата. „Предприятията ще бъдат подкрепени чрез развитието на Националния гаранционен фонд, Чрез агенцията за експортно застраховане, с подкрепа на българския технологичен модел, който ще позволи на всички млади учени да не работя за жълти стотинки в големите корпорации, а ще имат възможност да създават свои фирми“, обясни социалистът.

 

„Ние можем сами да се справим. Не трябва да разчитаме само на жълти стотинки от Европа и да се звъни в Брюксел, за да се казва, колко сме благодарни. Искаме българската политика да защитава националния интерес“, каза също Драгомир Стойнев. Според него българинът не се вижда част от Европа и не разбира защо ГЕРБ не са го осъзнали още. „Какво друго се случи през тази година. Две кандидатури за ООН от България, и накрая изгубихме от това. В съседна на нас държава, член на НАТО – опит за държавен преврат, терор в Европа, бежански натиск, Брекзит“, коментира също той.

 

Драгомир Стойнев с огорчение коментира, че ГЕРБ са доказали, че в тази държава може да успява силният, арогантният, наглият. „Икономиката е спряла и всичко е на пауза и за това са виновни те“, възмути се той. 

 

Да прекратим политическите назначения

 

„ГЕРБ даваха позитивни сигнали и към патриотите и към не реформаторите, че е възможно да се състави правителство. Самият Цветанов обявяваше, че има голям шанс да се състави правителство, само че процедурата се протакаше и поведението на Плевнелиев бе съвсем недостойно. Най-трагичното е, че Плевнелиев накрая бе готов да се подпише под документ, който той самият не е съставил“, посочи Стойнев.

 

По думите му новоизбраният президент ген. Румен Радев не е встъпил в длъжност и не може да се очаква от него да състави кабинет. Той коментира думите на президента Плевнелиев, който твърди, че сме щели да бъдем смешни пред Европа със служебно правителство за кратък срок. „Ние пет години бяхме смешни със сегашния президент“, заяви Драгомир Стойнев.

 

Драгомир Стойнев препоръча обществените поръчки  да спрат. „За съжалени има практики, които показват, че поръчките се подготвят за определени фирми. Какъв е смисълът сега да се дава на концесия летище София? Защо то да няма професионално ръководство, което да го управлява правилно и приходите да остават тук? Ние, за разлика от ГЕРБ, искаме да прекъснем политическите назначения в предприятията“, обясни народният представител. Според него те трябва да станат независими и да работят на пазарен принцип. Той обясни също, че трябва да се създава държавен капитал, който да остава в страната.

 

Драгомир Стойнев бе помолен да коментира и каква е равносметката от изминалата година за БСП.  Той изтъкна: „През май месец направихме Конгрес и избрахме ново ръководство. Подкрепихме кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, той спечели президентските избори. ГЕРБ подаде оставка. Това е една успешна година за БСП, защото тя тръгна по нов път“, заяви социалистът.


От категорията

"Афис": Репликите между Цветанов и Радев са като препирня между Давид и Голиат (графики)

-1524129954.jpg

Руските симпатии нито намаляват, нито се увеличават, но за сметка на това ...

22 апр. 2018 | 11:47

Корнелия Нинова: ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев (видео)

-1523441572.jpg

Трябва да променим статуквото, или ще дойдат националистически вълни, с които е ...

22 апр. 2018 | 12:54

Софиянски: Иванчева е получила повече права от другите кметове - може да спира обекти

-1510728915.jpg

Бившият кмет се изненадва от решението на Йорданка Фандъкова. Останалите ...

22 апр. 2018 | 21:36

Божана Апостолова: Екранът повече ни учи да тлъстеем и дебелеем, отколкото да храни духа ни (видео)

-1453152677.jpg

Според нея по всяка тема от ежедневието ни си заслужава да се напише книга, ...

22 апр. 2018 | 18:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


25 дек. 2016 | 16:38Не бяххе смешни. Жалки бяхме. Също и с теб като министърче, когато еуфорично заяви, че си ни харизал за опитни зайчета на Уестингхаус! Всичките плачете за голямата метла. Въпреки всичко, хубава коледа! И си стойте в къщи, ще ви плащаме заплата, поне поразии няма да правите!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018