Драгомир Стойнев

БСП издигна Радев и го направи президент, нормално е да го питаме за дали подкрепя проекта на Петков, каза той

Стойнев остро за Радев: На неговата съвест остава дали ще каже истината на българските социалисти

24352 | 17 септ. 2021 | 22:49

Стойнев оцени работата на служебното правителство като много добра. Показа нагледно корупционни практики, но допусна и грешки, обясни Стойнев, като даде за пример сферата на здравеопазването, където кризата се задълбочава.


Нормално е БСП да задава въпроси, тъй като в последните дни стана ясно, че двама министри са се опитали да купят партия от коалицията. Председателят на "Екогласност" заяви, че са му предлагани финансови средства, за да предостави партията си на .

Това коментира в "Панорама" Драгомир Стойнев от БСП, като подчерта, че притеснителното е, че един нов проект на Кирил Петков и Асен Василев започва с лъжа.

"Уж никой не прави партия, а докато има правителство, самият министър-председател преди две седмици заяви, че е готов да подкрепи подобен проект. След което вицепремиерът Пеканов заяви същото", посочи Стойнев.

По думите му, Петков и Василев са се срещали с десни политически сили, докато са били министри.

Драгомир Стойнев добави, че е нормално да бъдат задавани въпроси, предвид факта, че "БСП откри Румен Радев".

"БСП издигна Румен Радев за президент. БСП направи кампанията на Румен Радев. БСП избра Румен Радев за президент. В най-тежките битки БСП е била зад гърба на Румен Радев и ние просто искаме да знаем той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не", попита той.

БСП е заявила, че ще подкрепи президента. На неговата съвест остава как ще погледне в очите българските социалисти и дали ще им каже истината, коментира Стойнев.

 

Той изрази съмнения в това, че новият политически проект на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев се цели в печалба от усвояване на еврофондове. "Не харесвам думата "проект", той гони печалба и има край. България трябва да усвои 40 млрд. лв. Те трябва да се управляват и усвоят. И след това този субект ще изчезне. Ние искаме тези пари да бъдат инвестирани в промяна на българската икономика и качествено образование, а не някой да ги отклони", каза Стойнев.

 

В отговор на въпрос дали БСП се опасява от конкуренция вляво, Стойнев отговори, че "всички знаят, че БСП е лявата партия".

Стойнев оцени работата на служебното правителство като много добра.
Показа нагледно корупционни практики, но допусна и грешки, обясни Стойнев, като даде за пример сферата на здравеопазването, където кризата се задълбочава.

Остава проблемът с невъзможността да бъде внесен Планът за възстановяване и развитие, тъй като в енергетиката трябва да бъдат взети смели решения, каквито могат да бъдат взети от редовно правителство, обясни още социалистът.

По думите на Стойнев БСП притежава политическите качества, благодарение на които страната може да бъде върната към нормалността, а политиката в България да оздравее.От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Фандъкова: Завърши изграждането на 6 км от Южната дъга между „Младост“ и АМ "Тракия"

-1631085798.png

Старият двулентов път вече е 6-лентов, с 2 локални платна с по 2 ленти. По ...

26 окт. 2021 | 11:13

Кристиан Вигенин, БСП: Очаквахме от служебния здравен министър по-адекватен подход

-1635236031.png

На хората трябваше да се даде време да се подготвят и да не бъдат насилвани, ...

26 окт. 2021 | 11:12