Тази пещера е входът към некропола на богинята Бастет (на малката снимка), гласи преданието

Людмила Живкова наредила експедициите през 70-те години

Древно египетско проклятие на богинята Бастет тегне над Странджа

130387 | 23 авг. 2016 | 11:24

От десетилетия търсят останките на богинята котка край Малко Търново, но извънземен разум не позволява те да бъдат открити. Ванга предупредила да не се осквернява некропола


Страховито египетско проклятие тегне над района на Странджа, гласят преданията сред местните от десетки години. Според легендата то застига всеки, дръзнал да наруши вечния покой на погребаната там богиня Бастет, пише "Труд".

Още в края на 70-те години на миналия век по нареждане на Людмила Живкова са правени няколко експедиции и редица изследователи и учени са се опитвали да намерят тайнствения некропол на египетската жена котка край Малко Търново. Тогава дори най-известната ни пророчица Ванга предупредила дъщерята на Тодор Живков да пази свещеното място и в никакъв случай да не позволява то да бъде осквернено. Въпреки усилията и до ден днешен доказателства за това не са намерени неслучайно, защото извънземен разум пази тайните на богинята, заяви пред „Зодиак“ маг Ивайло.

„Самото проклятие се определя като промяна на енергийната основа на мястото, заради неща които са се случвали преди години – комуникация с извънземни същества, които по-нататък са наричали богове. Странджа е зона с много особено значение и точно заради това учените няма как да дадат точна информация. Мистерията е свързана с телепортации и пътуване във времето, които са се извършвали именно там“, обясни магът. По думите му енергийното присъствие на богинята Бастет, която е погребана там, забранява да се отварят тайните на това място.

Случайност или не, повечето от участниците в експедициите, поръчани от Людмила Живкова, както и самата тя, не са сред живите. Според някои вярвания те били застигнати от египетското проклятие,

„Гробът й и други останки няма как да бъдат намерени сега, те може да се телепортират във времето, както и съкровища, за които се знае с точност къде са заровени“, обясни просветеният в свръхестествените намеси.

Според него извънземните сили, които са създали човечеството, нарочно не дават възможност да се намерят такива мощни източници на енергия, защото хората ще ги използват за лоши неща – създаване на бомби, на оръжия и други.

„Когато бях дете, баща ми е разказвал как са били изпратени в края на 70-те години и началото на 80-те в Малко Търново, за да наблюдават мястото, където е била погребана богинята Бастет. Трябвало е да се появи лъч светлина, който да изобрази богинята върху скалите“, разказа пред „Зодиак“ археологът проф. Николай Овчаров, чийто баща, един от най-видните археолози по онова време – проф. Димитър Овчаров, също бил част от експедицията, пратена от Людмила Живкова. „Аз лично не вярвам в тази история“, скептичен е археологът.

Според маг Ивайло обаче учените неслучайно не могат да стигнат до скритата истина.

„Това е същността на самото проклятие – да се забрани на човечеството да се докосва до тези неща. Обяснява се с така наречената промяна във времевата линия, за която говори още Айнщайн – когато едно физическо тяло се намира на едно място, то може да се премести на друго. Съществуват тези неща, но на нас, хората, не ни е дадено да се докосваме до тях, защото не се знае как ще ги използваме“, твърди магът.

Людмила Живкова нарежда да проучат мястото

Според запазените исторически данни търсенето на египетската богиня Бастет започнало още през далечната 1981 г., когато иманяр на име Мустафа занесъл на Людмила Живкова карта от животинска кожа. Върху нея имало неразбираеми знаци.

Според Мустафа енигмата сочела място в Странджанско, където се намирала древната гробница на египетската богиня Бастет.

Легендата гласи, че тя била тракийска принцеса, полубогиня-получовек с тяло на жена и глава на котка и прекарала по-голямата част от живота си в Древен Египет. Последната й воля обаче била да я погребат в родната Странджа.

Тя била висока около 1,60 м и носела фараонска корона, а на врата й имало златно колие с герб на орел и змия. Посветени в тайните на видимия и невидим свят, нейните последователи закривали лицата си с маски на котки. Изобразявана е и като лъвица.

Търсачът на старини посочил и точното място. То било под една огромна скала в местността Седлото, между странджанските върхове Голямо и Малко Градище, в близост до границата. Макар разказът на иманяря Мустафа да звучал абсурдно, известната с увлечението си към тайнственото, Людмила Живкова силно се заинтригувала от информацията за некропол на египетска богиня в Странджа и поръчала той да бъде проучен. В разгадаването на мистерията се включил екип от археолози и изследователи.

Ванга избрала датата на разкопките

Лунен лъч обрисувал две човешки фигури върху скалите

Както разказват участниците в проучванията, разкопките започнали на посочена от Ванга дата. И същата вечер се случило нещо необяснимо, което хвърлило в смут целия екип. През нощта срещу 5 май с появата на първия лунен лъч на скалата пред тях се появило ярко изображение на две фигури. Едната била права, а другата, приличаща на фараон, седяла на трон.

Според тогавашния шеф на отдела за културното наследство Кръстю Мутафчиев същата вечер били намерени безценни находки с извънземен произход. В трилогията си „Хомо сапиенс“ именно той лансира и идеята за гробницата на богинята Бастет на това място, като споменава и ръкопис, наречен „Ребусът“, който бил открит тогава.

Мистичен саркофаг крие историята на света

Според историческите сведения Ванга е потвърдила, че край Малко Търново има каменен ковчег от черен гранит, скрит дълбоко под земята и изписан с непозната за нас писменост.

„Дори и да намерят този саркофаг, няма да могат да разчетат писмото. А то е много важно! Защото с него е записана историята на света – две хиляди години преди нашето време и две хиляди години след него. Този саркофаг е скрит по нашите земи от хора, които са дошли по вода от Египет. Така тайната е запечатана с потоци невинна кръв, за да дочака времето, когато ще бъде открита, показана на бял свят и разгадана от хората. „Това е едно хилядолетно послание с безценна стойност“, били думите на Ванга според свидетелствата.

 


От категорията

Новият 47-ми парламент с доминирано мъжко присъствие - само 54 жени от 240 депутати!

-1626942050.png

Най-младият депутат е на 23 години – това е студентът медик от ...

1 дек. 2021 | 15:28

Енчев: Телефонният разговор на Радев със Заев поражда тревоги. Ще капитулира ли София пред Скопие?

-1615661027.jpg

Мотивите на Заев за експресния диалог са ясни – да сондира готовността на ...

1 дек. 2021 | 12:18

Георги Марков: Новак и Рац - двете грации на Орбан, които направиха чудеса в семейната политика

Георги Марков: Новак и Рац - двете грации на Орбан, които направиха чудеса в семейната политика-1638368831.jpg

Марков, който от години живее в Унгария, изреди и част от социалните ...

1 дек. 2021 | 15:36

Кеворк Кеворкян: Бъдеще от мола и памет за Станчов

-1461834919.jpg

Прекалено много разчитаме на пришълците отвън – а трябва да мине много време, ...

28 ноем. 2021 | 12:47