Сн. инстаграм

Престолонаследникът на Дания принц Фредерик, съпругата му принцеса Мери и четирите им деца се местят да живеят временно в Швейцария

Друга кралска двойка, която се оттегли, но никой не разбра

4830 | 14 ян. 2020 | 12:48

В действителност обаче разликата със случая на Меган и Хари е, че положението е временно. Датското кралско семейство заминава за 12 седмици, докато четирите им деца се обучават в международното училище Lemania-Verbier


На 8 януари британският принц Хари и съпругата му Меган обявиха, че напускат кралското семейство, за да бъдат финансово независими и да градят свои кариери извън кралския двор във Великобритания, продължавайки да подкрепят кралицата. Само 2 дни по-рано, на 6 януари, датският принц Фредерик и съпругата му принцеса Мери пък обявиха, че се местят в Швейцария, за да бъдат с четирите си деца, които са записани да учат в местно училище.

 

Новината остана някак в сянка, защото всички се фокусираха и хвърлиха сили в разнищването на причините за напускането на Хари и Меган. Разбира се, в историята има много различни неща, но трябва да се вземат предвид и сходствата. На първо място принц Фредерик има пряка родствена връзка с британската кралица Виктория и е под номер 216 в линията за онаследяване на британския престол.

 

На заминаването на престолонаследника принц Фредерик, принцеса Мери и четирите им деца се гледа като на вземане на почивка от кралския двор и ангажименти. В действителност обаче разликата със случая на Меган и Хари е, че положението е временно. Датското кралско семейство заминава за 12 седмици, докато четирите им деца – принц Кристиан (15 г.), принцеса Изабела (13 г.), принц Венсан (9 г.) и принцеса Жозефин (9 г.) се обучават в международното училище Lemania-Verbier във Швейцария.

 

Всъщност в Швейцария се местят да живеят четирите деца със своята майка принцеса Мери, докато принц Фредерик ще присъства когато и доколкото му разрешават кралските ангажименти в Дания. Както е и в случая на Меган и Хари, кралските особи правят всичко в името на децата си, давайки им широк поглед върху света в „международна среда“.

 

Спомняме си, че ден след като херцозите на Съсекс обявиха решението си да се отделят от кралското семейство, Меган замина за Канада, за да бъде с Арчи. Факт е обаче, че в Дания никой не заговори за никакъв exit, бил той макар и временен. Никой не се хвърли да изчислява и пита кой ще плаща образованието на децата, ще задържат ли замъка, в който живеят и с какво ще се издържат кралските особи, докато са в Швейцария и не изпълняват задълженията си като част от кралската фамилия в Дания.

 

Кой е принц Фредерик Датски и как се запознава със своята любима?

За разлика от принц Хари принц Фредерик Андре Хенрик Кристиан Датски, граф на Монпеза, е престолонаследник на Дания, като най-голям син на датската кралица Маргрете II и нейния съпруг принц Анри дьо Лаборд дьо Монпеза.

 

Роден е на 26 май 1968 г. в Копенхаген, Дания, преди майка му да се възкачи на датския престол. Фредерик официално става престолонаследник на Дания на 14 януари 1972, когато Маргрете II се възцарява на датския престол.

 

На 8 октомври 2003 г. кралица Маргрете II обявява пред Държавния съвет намерението на принц Фредерик да се ожени за Мери-Елизабет Доналдсън, с която принцът се среща за първи път на летните олимпийски игри в Сидни през 2000 г. За разлика от Меган Маркъл, която беше популярна актриса, Мери е обикновено момиче от народа. Родена е в австралийския щат Тасмания в семейството на шотландски емигранти. Завършва специалност търговия и право в университета на Тасмания, след което се мести в Мелбърн, където започва работа в рекламна агенция.  Фредерик и Мери-Елизабет се женят на 21 януари 2004 г. в Копенхагенската катедрала.

 

Източник: бТВ


От категорията

На 14 и 15 август

Мода и летни страсти на Марина Диневи
(Видео)

Summer Fashion Weekend 2020-1596345516.jpg

Организаторите от Code Fashion TV и Dinevi Group представят програмата за ...

2 авг. 2020 | 08:17

Приятелите благородно ми завиждат, защото обичам да си похапвам, а не ми личи
(Галерия)

На 31 юли Кристина Димитрова навършва 60 години!-1596172399.jpg

Децата ми са отгледани от бабите, и сега осъзнавам колко много моменти съм ...

31 юли 2020 | 08:07

Всичко, което ще се случва във вторник е от важно значение за бъдещото израстване и успех
(Галерия)

За консултация и записване на час при Милена Иванова-ЕА @ЕАlife.bg https://www.facebook.com/EAlife.bg/-1596403910.jpg

Срядата е ден за плащане на сметки и договорки за пари.болести на нервната ...

3 авг. 2020 | 00:30

Шон Пен се ожени тайно за млада австралийска актриса
(Галерия)

-1475825754.jpg

В интервю преди време той каза, че Лейла Джордж го познава по-добре, отколкото ...

2 авг. 2020 | 15:18