Снимка: Харман.бг

Имало сигнал за бомба в търговския център

Две българки са били стъпкани от обезумяла тълпа при паника в белгийски мол

2621 | 9 ян. 2017 | 13:00

Те били до аварийните изходи, не е ясно каква е националността на мъжа, който предизвикал паниката


Две българки са били буквално стъпкани при масова паника заради предполагаема бомба в популярния търговски център „Сити 2“ в Брюксел в неделя. Те са вечеряли около 17.30 ч. в центъра, заедно с годеника на едно от момичетата, когато вълна от хора ненадейно ги помита.

 

Обезумели мъже и жени минават през тях, тъй като се оказва, че коридорът за аварийния изход на ресторантите в „Сити 2“ е на метри от масата, на която вечерят българките. Така те разбират последни за паниката.

 

Т.М и Д.М са сестри, родом от Пловдив и от години живеят в Брюксел заедно с майка им. И двете се разминават със синини и голям шок. „Помислих, че всеки момент ще започне да се стреля, виждах смъртта“, казва по-малката сестра Т.М. Ето нейният разказ пред сайта Harmanbg:

 

„Аз съм една от присъстващите в настаналата паника. Докато хапвахме с годеника и сестра ми в един от ресторантите „Wazawok“ в търговски комплекс Sity 2 , намиращ се на rue Neuve, Bruxelles, се усети миризма като на пиратка и за секунди една вълна от бягащи, крещящи хора, ни премаза буквално. Оказа се, че сме били точно до един от аварийните изходи. Нямахме време дори да реагираме, погледнахме тълпата и вече се намерихме на пода. На няколко пъти се опитах да се изправя, но всеки път ме стъпкваха по главата, ръцете, гърба.

 

Помислих си, че това е краят. За щастие годеникът ми ме изправи и избута напред и излязохме „невредими“ с леки охлузвания и неописуем страх и шок. Близо до изхода осъзнах, че сестра ми я няма. Годеникът ми се върна да я търси,  а аз останах отвън в суматохата и тълпата, която плачеше и бягаше. Майки с деца още крещяха. Просто е неописуемо с думи. Годеникът ми се върна без сестра ми. Тогава ме обзе още по-голяма паника. Тръгнахме да я търсим и след 20 минути я намерихме изплашена до смърт до един от другите изходи. Оказа се, че и нея вълната я повлякла и стъпкала и докато е била просната на земята, човек от охраната я вдигнал и извлякъл навън. Прегърнахме се тримата и благодарихме на Господ, че сме живи и здрави“.

 

Т.М споделя, че пред центъра вече имало полиция, криминални, представители на армията, хеликоптери, линейки. „Веднага ни попитаха дали имаме нужда от психологическа или физическа помощ, интересуваха се дали сестра ми има нужда от кислород. По-късно прочетохме в електронни медии, че паниката е била заради мъж, според медиите крадец, който всъщност е извикал, че има бомба у него“.

 

Двете момичета обаче казват, че са усетили миризма на изгоряло, това потвърдили и две белгийки, с които разговаряли пред центъра. Не е ясно каква е националността на мъжа, който предизвикал паниката. Новината била много икономично отразена в медиите в Белгия.


От категорията

Антимафиоти блокираха Перник, арестувани са 5 човека от банда за разпространение на наркотици

-1427471835.jpg

Акцията, която е под ръководството на Специализираната прокуратура, продължава ...

21 ноем. 2017 | 11:09

Протест и блокада заради убития на пътя Бургас – Созопол 16-годишен ученик

Протест и блокада заради убития на пътя Бургас – Созопол 16-годишен ученик-1511249928.jpg

Шофьорите рядко минават с под 100 км/ч, а камерата, която уж трябва да регулира ...

21 ноем. 2017 | 09:38

Румяна Арнаудова: 5 души са задържани за рекет до момента при специализираната акция в Перник

-1504848902.jpg

До този час са извършени 17 претърсвания и изземвания, предварително разрешени ...

21 ноем. 2017 | 17:07

Решението не е окончателно

Съд отмени акт на КАТ заради нечетлив почерк

-1431958807.jpg

Униформените му написали акт за 50 лв. и му връчили препис. Написаното обаче ...

21 ноем. 2017 | 15:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Красимир Витанов


10 ян. 2017 | 14:29Това целят джихадистите хаос, страх и ужас в европейските градове. Изглежда им се получава поне засега? Крути мерки в ЕО и тотален контрол на емигрантите друга алтернатива няма!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.