Проектът върви в Старозагорско

Джендър проект влезе в училище и без конвенция

11705 | 26 ян. 2018 | 21:25

Необходим ли е по-голям контрол върху дейността на различни НПО в областта на образованието, интересува се зам.-председателят на комисията по образование в парламента доц. Милен Михов


Докато образователният министър Красимир Вълчев гарантира, че джендър идеологията няма да влиза в училище, дори и да ратифицираме Истанбулската конвенция, оказа се, че понятията и темите от документа вече са прекрачили училищния праг под формата на проект, финансиран с европари и провеждан със съдействието на МОН, съобщи Канал 3.

 

Сигнал за това е получил депутатът от Обединени патриоти и зам.-председател на комисията по образование в парламента доц. Милен Михов. Той е внесъл и парламентарен въпрос към министър Вълчев относно провеждането на конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола". Цитира и писмо до РУО-Стара Загора относно провеждането му от НПО-то "Джендър образование, изследвания и технологии" в старозагорските школа.

 

Доц. Михов пита министъра на просветата кой от МОН е издал разрешението на въпросната джендър фондация да провежда своята дейност в българските училища и какъв е ангажиментът на министерството с този конкурс. Необходим ли е по-голям контрол върху дейността на различни НПО в областта на образованието, интересува се още депутатът.

 

Той посочва, че за целите на новия училищен проект вече се разпространява Карта за оценка на училищната среда. Тя представлява анкета, в която въпросите основно са на тема равнопоставеност на половете в учителския екип и в паралелките.

 

Има въпроси, свързани с насилието, основано на пола, както и за това какви знания и умения създават преподавателите по темата у децата - все понятия, които присъстват в текстовете на конвенцията, която раздели обществото и принуди управляващите да я отложат временно. От цялата анкета само и единствено два въпроса са свързани с насилието в училище, което е истинският проблем в момента на фона на зачестилите случаи с агресия и инциденти, дори с жертви, от различни училища в страната.


От категорията

Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без финансиране! (ВИДЕО)

Валери Симеонов:ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без финансиране! -1575989591.jpg

Премахването на парите за партиите ще превърне България в тоталитарна държава, ...

10 дек. 2019 | 16:28

Борисов след среща с US експерти: "Белене" и "Козлодуй" стават изключително важни енергийни площадки

Снимки: Правителствена информационна служба-1575979139.jpg

"Сътрудничеството с американците ще допринесе за укрепване на енергийната ...

10 дек. 2019 | 13:49

НИМХ: На 11 и 12 декември ще има повишения в нивата на реките Струма и Места

-1533210748.jpg

През изминалото денонощие нивата на наблюдаваните реки в Западнобеломорския ...

10 дек. 2019 | 17:50

Александър Ненков: Не можехме да поставим бюджета под угроза заради една субсидия

Снимка Кадър Нова телевизия-1575992449.png

Вслушахме се в гласа на хората, но понякога парламентаризмът изисква да ...

10 дек. 2019 | 17:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


27 ян. 2018 | 04:42Долу евнусите либерасти и техните извратени подлоги!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.