Сн. Инстаграм

Цветът на тоалетите им бе знаков, вдъхва доверие, увереност и стабилност, символи Демократическата партия

Джил Байдън и Камала Харис заявиха промяна в САЩ, залагайки на млади US дизайнери (Снимки)

5653 | 21 ян. 2021 | 12:34

Макар и консерватовна, новата стопанка на Белия дом е и много разноцветна в избора си на тоалети. Джил много добре знае, че визията „говори” със собствен глас и умело се възползва от това

Сн. Инстаграм
-1611225056.jpgСн. Инстаграм-1611224816.jpgСн. Инстаграм-1611224798.jpgСн. Инстаграм-1611224780.jpgСн. Инстаграм-1611224763.jpgСн. Инстаграм-1611224746.jpgСн. Инстаграм-1611224720.jpg

Денят на инаугурацията на новия американски президент донесе множество послания - призив за обединение, борба за демокрация и ново начало. Но преди клетвите да бъдат изречени, а речите започнати - впечатление на милионите зрители по целия свят направи стилът на семейство Байдън и на мис Харис и мистър Емхоф.

 

Избраният президент Джо Байдън и съпругът на Камала Харис Дъг Емхоф се довериха на дизайнер, символ на американската мода - Ралф Лорън. Двамата носеха негови костюми, като в добавка новият президент сложи вратовръзка в цвят лавандула на същия бранд.

 

Новата първа дама Джил Байдън и първата жена вицепрезидент на страната Камала Харис пък заявиха промяната в страната без думи, залагайки на нюанси на синьото и лилавото и на прохождащи американски дизайнери.

 

Джил Байдън носеше синьо палто от туид с кадифени маншети и рокля, украсена с кристали и перли от Сваровски (както и съответстваща маска за лице), проектирана от родената в Колорадо дизайнерка Александра О'Нийл от нововъзникващия американски лейбъл Маркарян.

 

"Невероятна чест е да облека д-р Байдън днес. Толкова съм въодушевена, че съм малка част от американската история", каза О'Нийл в имейл до CNN Style.


Основана през 2017 г., луксозната марка, чиято клиентела от A-списък включва Лицо, Приянка Чопра и Кейт Хъдсън, работи по поръчка от историческия квартал на дрехите в Ню Йорк, а по тоалета за инаугурацията работи от месец декември.

 

Изборът на син цвят също е знаков- символизира доверие, увереност и стабилност, синьото е символ и на Демократическата партия. 

 

Камала Харис пък беше заложила на лилава рокля и палто на Кристофър Джон Роджърс от Батън Руж, Луизиана. Победителят в наградата CFDA / Vogue Fashion Fund за 2019 г., Роджърс е един от най-популярните млади чернокожи дизайнери. Това потвърджава слуховете, че като вицепрезидент Харис ще дава път на различните, на представителите на своята раса.

 

Лилавото, комбинация от демократично синьо и републиканско червено, отдавна се разглежда като цвят на двупартийността. Това беше и един от официалните цветове на женското избирателно движение, символизиращо лоялност към каузата. Ето защо експертите смятат, че изборът на Харис на нюанс никак не е случаен.

 

Александра О'Нийл и Джон Роджърс са все още прохождащи, неутвърдени дизайнери, чиито имена не са добре известни в американската модна индустрия. Обличането на дрехи от такива дизайнери за толкова важен повод като инаугурацията сигнализира за подкрепа на родната индустрия и е повече от ясна индикация, че д-р Байдън и Харис подкрепят модната мантра на Мишел Обама за подкрепа на големи и малки американски дизайнери. Всичко това говори за завръщане към корените на първоначалния за Америка подход към облеклото на Белия дом.


Докато Мелания Тръмп показваше предпочитание към утвърдени европейски дизайнери по време на четирите си години като първа дама (тя дори напусна Белия дом с яке Шанел и рокля Dolce & Gabbana), нейната предшественица Мишел Обама често използва позицията си като възможност да защити американските таланти, от независими дизайнери, включително Джейсън Ву, Изабел Толедо, Том Браун и Наим Хан.

 

Макар и консерватовна, новата стопанка на Белия дом е и много разноцветна в избора си на тоалети. Джил много добре знае, че визията „говори” със собствен глас и умело се възползва от това. Определено, в Белия дом влезе една премерена първа дама, но с изявена обществена позиция. Първа дама, която ще следва протокола, заставайки на крачка зад съпруга си – и буквално, и преносно, ще му бъде опора и съветник. 


От категорията

Мечтата на Кристо е изпълнена: Триумфалната арка е опакована (СНИМКИ)

Снимка: Туитър-1631798284.jpg

Проектът беше представен в четвъртък от неговия племенник Владимир Яваишев и ...

16 септ. 2021 | 16:17

Неиздаван запис на Джон Ленън отива на търг

Сн. Туитър-1631707993.png

Той представлява 33-минутен разговор с него в неофициална обстановка. Ленън ...

15 септ. 2021 | 15:12

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си-1632071106.jpg

Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където ...

19 септ. 2021 | 20:03

Нострадамус предсказва края на Путин

-1609152436.jpg

Стихът на Нострадамус гласи, че астероиден дъжд ще сполети планетата. Ако ...

19 септ. 2021 | 10:13