Джинджифилови сладки

Джинджифилови сладки

3055 | 13 дек. 2018 | 10:34


Необходими продукти:

300 г брашно
100 г кафява захар
175 г краве масло
8 с. л. кленов сироп
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л сода бикарбонат
1 капсула ванилия
1 щипка канела
за глазурата:
2 белтъка
350 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
1 ванилия

 

Начин на приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.
Прибавят се  содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.

Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за около 20–30 минути, за да стегне.

 

След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват различни формички.

 

Поставят се  върху хартия за печене (ако са в тефлонова тава не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.

 

Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.

 

След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37