Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене

7501 | 10 апр. 2018 | 16:49


Продукти:
 
5 шепи (1 кг) коприва
5 с.л. (50 г) брашно
125 г масло
1 ч.ч. (200 г) сирене
2 бр. яйца
девесил
сол
 
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства, нарязва се на ситно. Пуска се за 5-6 минути във вряща подсолена вода, след което се стрива, като се бърка с дървена лъжица (излишната вода предварително се отлива в друг съд).
 
Брашното се задушава в мазнината до златисто оцветяване, залива се с отделената вода от копривата, като се разбърква непрекъснато, и се прибавя към стритата коприва.
 
Ястието се вари до сгъстяване, като непрекъснато се разбърква. Преди свалянето му от огъня се прибавят разбитите яйца, натрошеното сирене и ситно нарязаният девесил.


От категорията

Сладко от бяло грозде с орехи

Сладко от бяло грозде с орехи-1537364058.jpg

19 септ. 2018 | 16:33

Столичният клуб "Пушкинъ" предлага най-богатата винена листа у нас

Сн. Ресторант "Пушкинъ"-1535551068.jpg

С отличната си селекция на родни и екзотични продукти, висока чувствителност на ...

18 септ. 2018 | 12:24

Есенна супа по градинарски

Есенна супа по градинарски-1537193599.jpg

17 септ. 2018 | 17:12

Мария Сапунджиева става вакханка

Мария Сапунджиева става вакханка-1536164635.jpg

Именитата актриса ще се включи в празниците, с които по традиция се отбелязва ...

5 септ. 2018 | 19:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


13 апр. 2018 | 16:43



Пише се дИвИсил, господа журналисти! Нали сме българи, а не пожарникари от Банкя или даскали по физкултура от Шума.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.