Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене

7717 | 10 апр. 2018 | 16:49


Продукти:
 
5 шепи (1 кг) коприва
5 с.л. (50 г) брашно
125 г масло
1 ч.ч. (200 г) сирене
2 бр. яйца
девесил
сол
 
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства, нарязва се на ситно. Пуска се за 5-6 минути във вряща подсолена вода, след което се стрива, като се бърка с дървена лъжица (излишната вода предварително се отлива в друг съд).
 
Брашното се задушава в мазнината до златисто оцветяване, залива се с отделената вода от копривата, като се разбърква непрекъснато, и се прибавя към стритата коприва.
 
Ястието се вари до сгъстяване, като непрекъснато се разбърква. Преди свалянето му от огъня се прибавят разбитите яйца, натрошеното сирене и ситно нарязаният девесил.


От категорията

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Какво да приготвим за празничната трапеза на Никулден - традиционни рецепти

-1512557981.jpg

5 дек. 2018 | 14:24

На Савинден се правят мекици за здраве и берекет през годината

мекици-1543850122.jpg

4 дек. 2018 | 13:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


13 апр. 2018 | 16:43



Пише се дИвИсил, господа журналисти! Нали сме българи, а не пожарникари от Банкя или даскали по физкултура от Шума.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.