Брюксел съветва страните да се подготвят по-добре в оставащото време до 31 октомври

ЕК към страните-членки и европейския бизнес: Гответе се за Брекзит без сделка!

853 | 12 юни 2019 | 17:24

Това ще доведе до „значителни проблеми за гражданите и бизнеса и ще причини значителни икономически щети, които ще се усетят повече за Обединеното кралство, отколкото за страните от ЕС“


Европейската комисия препоръча на правителствата на страните от ЕС и европейския бизнес да се възползват от дадената на Великобритания отсрочка до 31 октомври за излизането на страната от Съюза и да се подготвят по-добре за Брекзит без сделка. Това се казва в разпространено в сряда заявление на ЕК за излизането на Обединеното кралство от Блока, предава Агенция "Фокус".

„ЕК напомня, че е отговорност на икономическите субекти да се подготвят за всички сценарии. Сценарият за липса на споразумение остава възможен изход, затова ЕК активно призовава всички играчи да се възползват от допълнителното време, образувало се при отсрочката, за да предприемат всички необходими мерки за подготовка за този сценарий на излизане на Великобритания от ЕС“, се казва в съобщението.

„Днес ЕК представи подробности за широките приготовления, които предприемат 27-те държави от ЕС, в сфери, като предоставяне на жителство, социално осигуряване, данъци и мита, транспорт, риболов, банкови услуги, както и медицински услуги, лекарства и техните компоненти“.

Комисията напомня, че сценарият за Брекзит без сделка предполага, че „Обединеното кралство ще бъде чужда страна за ЕС от момента, в който излезе без никакви преходни периоди, оттогава нататък всички видове европейски норми няма да се прилагат за Обединеното кралство“.

Това ще доведе до „значителни проблеми за гражданите и бизнеса и ще причини значителни икономически щети, които ще се усетят повече за Обединеното кралство, отколкото за страните от ЕС“.

Европейската комисия също така съобщи, че в сряда на редовно заседание на Европейската комисия е направена повторна оценка на всички 19 законодателни инициативи, приети от Комисията в подготовка за излизането на Обединеното кралство от ЕС без споразумение, което трябваше да се проведе на 29 март.

Европейската комисия заключи, че всички тези мерки остават уместни и не изискват преразглеждане в контекста на отлагането на датата на излизане от Обединеното кралство от ЕС до 31 октомври.

 


От категорията

Сложни маневри за излизане от политическата криза в Италия

Премиерът на Италия Джузепе Конте-1530191821.jpg

Предлага се нова управляваща коалиция между „Пет звезди”, демократите и „Форца ...

20 авг. 2019 | 12:07

Опасност! Хакери могат да разбият паролата ви само по шума от клавиатурата

-1424016010.jpg

Това позволява също разкодирането на лични имейли, пароли за банкови данни и ...

20 авг. 2019 | 11:43

Русия показа първия полет на новия разузнавателен дрон „Алтиус-У“ (ВИДЕО)

Кадър: YouTube-1566301410.jpg

Системата може да изпълнява целия спектър от разузнавателни задачи с използване ...

20 авг. 2019 | 14:42

Заложническа драма в Рио: Мъж отвлече 18 души в автобус (Видео)

Снимка: Twitter-1566300979.jpg

При преговори са освободени четирима от заложниците. Мотивите на нападателя са ...

20 авг. 2019 | 14:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


12 юни 2019 | 17:35''Сделка'' викат на парите които британците обещаха да заплатят на брюкселските плужеци за да продължи комунизма и краденето. Някъде към 40 милиарда евро бяха. Сега при новите реалности тези средства ще бъдат чувствително редуцирани и затова е цялото треперене и пропаганда.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.