Пакетът ще бъде гласуван в пленарна зала

ЕП не даде мандат за преговори по пакет „Мобилност“ във формат на триалози

2865 | 14 юни 2018 | 17:28

Дава се възможност в рамките на срок до следващото пленарно заседание в текстовете да бъдат внасяни допълнителни изменения


Според приетите днес решения в рамките на следващата пленарна сесия трите доклада по отношение на прилагането на правилата на Директивата за командироване по отношение на международния транспорт, времето за управление и почивка и правилата по отношение на упражняването на професията автомобилен превозвач и каботажа ще бъдат поставени на гласуване в пленарна зала.

 

При това положение се дава възможност в рамките на срок до следващото пленарно заседание в текстовете да бъдат внасяни допълнителни изменения.

 

В рамките на процедурата по внасяне на измененията и при гласуването в пленарна зала като български представители в ЕП ще продължим да отстояваме ключовите позиции, формирани от исканията на българските превозвачи и синдикати, се казва в съобщение на пресцентъра на ВМРО.

 

Позициите са:

 

• запазване изключването на международните шофьори от Директивата за командировани работници;

 

• отпадане на предложената забрана за ползване на почивката в кабината и въвеждане на реалистичен преходен период по отношение на предложената възможност за почивки на сертифицирани паркинги;

 

• запазване на възможността международните шофьори сами да избират къде да почиват, без да бъдат задължавани в избора си;

 

• постигане на гаранции, че предложението на всеки три седмици превозното средство да има поне едно натоварване или едно разтоварване в държавата-член на регистрация няма да се прилага за международните превози, а ще се отнася само като мярка за борба с фирмите „пощенски кутии“;

 

• удължаване срока на влизане в сила на задължението за въвеждането на интелигентните тахографи;

 

Допълнителен приоритет за българските представители в ЕП ще бъде постигането на достатъчно дълъг гратисен период за прилагането на предложените мерки, с цел да се облекчи адаптацията и административната тежест на бранша.

 

Безпокойствието ни от резултата от днешното гласуване е свързано с формираното мнозинство в Европейския парламент, което нееднозначно показва съотношението на силите.


От категорията

Нинова стартира процедура за избор на нов председател на БСП. Ще участва в състезанието! (ВИДЕО)

-1558957595.png

Няма да коментираме екзитпол, чакаме окончателните резултати, заяви снощи ...

27 май 2019 | 14:33

Борисов: Със сигурност знам, че трябва да променяме и партията

Снимка: Правителствена информационна служба-1558959229.jpg

Резултатите показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред ...

27 май 2019 | 15:13

Президентът и съпругата му ще са домакини на абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение

Снимка Архив-1558965698.jpg

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи ...

27 май 2019 | 16:53

Илияна Йотова ще отбележи с българите във Франкфурт Деня на българската просвета и култура

-1555529988.jpg

Тя ще разговаря с представители на българската общност и с кмета на града Петер ...

27 май 2019 | 16:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.