Планираме да работим усилено по екологичната политика на дружеството, добави инж. Радослав Михайлов

Екологичните практики и устойчивото развитие са изцяло залегнали във философията на ТЕЦ-Враца

1680 | 14 ян. 2020 | 15:51

Две трети от зелената енергия в Европа се произвежда от биомаса. Насърчаването на използването на биогоривата играе важна роля в достигане целите на ЕК за редуциране на вредните емисии, каза още директора на ТЕЦ-а


 

Свързахме се с директора на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов във връзка предстоящите планове на развитие на Дружеството.

 

- Инж. Михайлов, споделете какви цели си поставяте в началото на 2020 г?
- През 2020 г. ще продължаваме да развиваме и усъвършенстваме нашата инвестиция, които направихме за оползотворяване на биомасата. Тя ще допринесе за екологичното и икономическо развитие на Враца. Планираме да работим усилено по екологичната политика на дружеството. Тя е свързана с производството на още по-чиста енергия. Точно по тази причина внедряваме биогорива в производствената ни дейност. Такова е биомасата, която е екологична и се образува от остатъци от растителни култури. При оползотворяването й не се отделят вредни емисии във въздуха.


Две трети от зелената енергия в Европа се произвежда от биомаса. Насърчаването на използването на биогоривата играе важна роля в достигане целите на ЕК за редуциране на вредните емисии. Биомасата има по-големи предимства от гледна точка на балансиране на енергийната система, защото може да се регулира кога централата да работи и кога не.


- Какви подобрения направихте през миналата година и какво сте планирали за тази?
- Миналата година направихме основен ремонт на двигателя за комбинирано производство в ОЦ „Младост“. Осъществихме ремонти по абонатните ни станции и топлопреносната мрежа. Където се налагаше, направихме подмяна на определени участъци.


През тази година, след като свърши отоплителния сезон, ще продължим с нашите планови ремонти. Съоръженията ни са сложни и се изисква постоянна поддръжка.


Екологичните практики и устойчивото развитие са изцяло залегнали във философия и ценностите на дружеството.Организацията на работата и внедрените решения в дружеството отговарят на всички екологични норми. В нашата работа се стараем да изграждаме добри отношения на доверие и стабилно с абонатите ни, като предлагаме качествени услуги, своевременно реагиране при необходимост и преди всичко професионализъм.


- А бъдещите Ви инвестиции?
- Внесли сме инвестиционно намерение за изграждане на сондажен тръбен кладенец за добив на подземни води за промишлено водоснабдяване на ТЕЦ-а. Това ще се извърши чрез водовземане от подземни води чрез нови подходящи съоръжения.


- Как се осъществява контролът на екологичното въздействие при Вас?
- Извършваме много стриктен мониторинг на екологичното въздействие. Това е наше задължение, което стриктно изпълняваме. Последните проверки, които ни бяха направени показват, че работим според установените норми и спазваме стриктно дадените ни комплексни разрешителни от институциите.


От категорията

Ангелкова: Само 17 плажа ще са с безплатни чадъри и шезлонги

Николина Ангелкова Снимка: БГНЕС-1590418654.jpg

В Златни пясъци цените ще са от 2 лева. В Слънчев бряг навсякъде цените ще ...

25 май 2020 | 17:57

Общо 17 компании за добив на шистов нефт в САЩ са обявили несъстоятелност

Инсталации за добив на шистов нефт в Тексас-1575378543.jpg

Общият дълг на тези дружества е около 14 млрд. долара, а до края на 2020 г. ...

25 май 2020 | 17:21

Пада карантината за международните превози и автобусните превозвачи

-1582787894.jpg

Досега заради епидемията международните шофьори, които се завръщаха у нас, бяха ...

25 май 2020 | 07:31

Концесионерите на плажовете трябва да обявят цените на чадърите

-1588082061.jpg

Според текстове от Закона за здравето от 1 юни 2020 г. наемателят на морски ...

25 май 2020 | 07:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.