Планираме да работим усилено по екологичната политика на дружеството, добави инж. Радослав Михайлов

Екологичните практики и устойчивото развитие са изцяло залегнали във философията на ТЕЦ-Враца

1391 | 14 ян. 2020 | 15:51

Две трети от зелената енергия в Европа се произвежда от биомаса. Насърчаването на използването на биогоривата играе важна роля в достигане целите на ЕК за редуциране на вредните емисии, каза още директора на ТЕЦ-а


 

Свързахме се с директора на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов във връзка предстоящите планове на развитие на Дружеството.

 

- Инж. Михайлов, споделете какви цели си поставяте в началото на 2020 г?
- През 2020 г. ще продължаваме да развиваме и усъвършенстваме нашата инвестиция, които направихме за оползотворяване на биомасата. Тя ще допринесе за екологичното и икономическо развитие на Враца. Планираме да работим усилено по екологичната политика на дружеството. Тя е свързана с производството на още по-чиста енергия. Точно по тази причина внедряваме биогорива в производствената ни дейност. Такова е биомасата, която е екологична и се образува от остатъци от растителни култури. При оползотворяването й не се отделят вредни емисии във въздуха.


Две трети от зелената енергия в Европа се произвежда от биомаса. Насърчаването на използването на биогоривата играе важна роля в достигане целите на ЕК за редуциране на вредните емисии. Биомасата има по-големи предимства от гледна точка на балансиране на енергийната система, защото може да се регулира кога централата да работи и кога не.


- Какви подобрения направихте през миналата година и какво сте планирали за тази?
- Миналата година направихме основен ремонт на двигателя за комбинирано производство в ОЦ „Младост“. Осъществихме ремонти по абонатните ни станции и топлопреносната мрежа. Където се налагаше, направихме подмяна на определени участъци.


През тази година, след като свърши отоплителния сезон, ще продължим с нашите планови ремонти. Съоръженията ни са сложни и се изисква постоянна поддръжка.


Екологичните практики и устойчивото развитие са изцяло залегнали във философия и ценностите на дружеството.Организацията на работата и внедрените решения в дружеството отговарят на всички екологични норми. В нашата работа се стараем да изграждаме добри отношения на доверие и стабилно с абонатите ни, като предлагаме качествени услуги, своевременно реагиране при необходимост и преди всичко професионализъм.


- А бъдещите Ви инвестиции?
- Внесли сме инвестиционно намерение за изграждане на сондажен тръбен кладенец за добив на подземни води за промишлено водоснабдяване на ТЕЦ-а. Това ще се извърши чрез водовземане от подземни води чрез нови подходящи съоръжения.


- Как се осъществява контролът на екологичното въздействие при Вас?
- Извършваме много стриктен мониторинг на екологичното въздействие. Това е наше задължение, което стриктно изпълняваме. Последните проверки, които ни бяха направени показват, че работим според установените норми и спазваме стриктно дадените ни комплексни разрешителни от институциите.


От категорията

„ТЕЦ-Бобов Дол“ ЕАД: При нас няма наличие на опасни отпадъци

-1578585138.jpg

"Всички тези документи са подписани от МОСВ, РИОСВ – Перник и Изпълнителна ...

17 ян. 2020 | 19:52

"Уестингхаус" ще модернизира АЕЦ “Козлодуй”

-1496693526.jpg

Подписан е договор за преместване на текущите информационни и контролни системи ...

17 ян. 2020 | 14:24

Валентин Николов: САЩ помагат на Украйна в преговорите с Москва със санкциите срещу Северен поток 2

-1547122764.jpg

Мерките, предприети от Вашингтон, целели да забавят строителството на ...

18 ян. 2020 | 15:53

Експерт обяснява защо цените вървят нагоре!

Снимка Кадър Нова телевизия-1579342296.png

При плодовете и зеленчуците има сезонни колебания, обяснява председателят на ...

18 ян. 2020 | 12:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.