Кадър: Туитър

Двете черни кутии на самолета са открити

Ексклузивни кадри от падналия в Пакистан самолет, има данни за спасени 32 пътници

2617 | 22 май 2020 | 20:39

Източници от Ръководството на въздушното движение на Пакистан заявиха, че комуникацията със самолета е прекъсната една минута преди кацането му


Самолет на Пакистанските международни авиолинии (PIA) се е разбил в жилищен район близо до летище Карачи, пише пакистанският англоезичен вестник The Nation, цитиран от Агенция "Фокус". В интернет се появи и видео от падането на самолета.

Говорителят на PIA Абдул Сатар потвърди катастрофата и добави, че самолетът е превозвал 91 пътници и 8-членен екипаж е летял от Лахор до Карачи, когато е катастрофирал в гъсто населен район близо до международното летище в Карачи.

На кадрите, излъчвани от различни телевизионни канали, се виждат стълбове дим, издигащи се от мястото на катастрофата. На мястото на инцидента са пристигнали линейки и спасители, а към тях са се присъединили и местните жители.

Източници от Ръководството на въздушното движение на Пакистан заявиха, че комуникацията със самолета е прекъсната една минута преди кацането му. Смята се, че 91 пътници са били на борда на самолета, 85 в икономична класа, докато шестима са в бизнес класа. Според информациите всичките седем членове на екипажа са сред жертвите.

Силите за бързо реагиране на Пакистан и войските на части на специалните сили са пристигнали на мястото на катастрофата, за да подпомогнат гражданската администрация в усилията за спасяване на оцелели

Министърът на здравеопазването се обърна към медиите и заяви, че труповете на загиналите са транспортирани в болници за идентификация чрез ДНК анализ.

Самолетът се е разбил в 4-етажна сграда една минута преди приблизителното време за кацане.

Има съобщения за оцелели от катастрофата. Видео на президента на Пенджаб Банк, Зафар Масуд, показва, че той е спасен от местни жители, дошли на мястото на катастрофата.

Двете черни кутии на самолета са открити. Командирът на самолета „Еърбъс“ А320 е имал петгодишен опит с подобни машини. Самолетът е на 15 години.

Премиерът Имран Хан е разпоредил спешно разследване на въздушната катастрофа на PIA.

По последни данни, съобщавани от медийни източници, общо 32 души са спасени и транспортирани до болници. Засега няма информация за състоянието им, нито тази новина е потвърдена от официални източници.

 


От категорията

Въоръжен ислямист държи заложници в банка във Франция (ВИДЕО)

Кадър: Ruptly-1596742926.jpg

Според полицията нападателят бил радикализиран и страдал от сериозно психично ...

6 авг. 2020 | 22:41

Германия отхвърля американските санкции срещу „Северен поток-2“

-1585031562.jpg

В отговор на заплахите на сенаторите Тед Крус, Том Котън и Рон Джонсън към ...

6 авг. 2020 | 20:03

ЕС призовава за честни избори в Беларус

-1562048144.jpg

Според Жозеп Борел ЕС подкрепя независимостта и самостоятелността на държавата, ...

7 авг. 2020 | 14:48

САЩ отмениха общата забрана за пътуване в чужбина

-1585142394.jpg

„Продължаваме да препоръчваме на американските граждани да проявяват повишено ...

7 авг. 2020 | 13:50