Сн. БГНЕС

Лентата удовлетворява традиционни потребности на хората, като например наличието на приятели и чувството на съпричастност

Експерти разкриха тайната на популярността на „Игра на тронове“

939 | 14 май 2019 | 15:41

Развиването на подобно чувство спомага да се отъждествиш с отделни персонажи от сериала. Зрителите гледат на тях като на близки хора и съпреживяват техните истории, смята Клаус-Петер Х. Ернст от Франкфуртския университет


Германски учени установиха на какво се дължи популярността на сериала „Игра на тронове“, чийто осми и последен сезон започна миналия месец, писа австрийския в. „Курир“.

 

Според Клаус-Петер Х. Ернст от Франкфуртския университет за приложни науки един от факторите за това е, че сериалът удовлетворява традиционни потребности на хората, като например наличието на приятели и чувството на съпричастност към колектив.

 

Експертът посочва, че чувството на принадлежност има основно значение. „Развиването на подобно чувство спомага да се отъждествиш с отделни персонажи от сериала. Зрителите гледат на тях като на близки хора и съпреживяват техните истории. В „Игра на тронове“ всеки може да намери за себе си персонаж, с когото да се отъждестви“, отбелязва Ернст.

 

Според него зрителите се асоциират с герой от сериала, когато могат да направят паралел със собствения си живот. „Например човек, който играе в собственото си семейство ролята на аутсайдер, може да се отъждестви с образа на Тирион Ланистър. Понякога хората се виждат като персонажи, на които биха искали да приличат или на герои, в които виждат пример за подражание“, коментира още експертът.

 

Той допълва, че друг важен фактор е и човешкото любопитство, което в случая с „Игра на тронове“ не се губи толкова бързо, както при други сериали. „Напрежението, което изчезва при други формати, тук се запазва“, подчертава Ернст. 

 

Източник: БНР

 


От категорията

Мисис България Роксана Кирилова спечели най-голямата награда “Mrs Women of the Universe”

Мисис България Роксана Кирилова спечели най-голямата награда “Mrs Women of the Universe” -1571650981.jpg

По време на финалната вечер дефилира на сцената с национална носия на фона на ...

21 окт. 2019 | 12:41

Излязоха първи снимки от сватбата на Рафа Надал (Галерия)

Скрийншот: RafaelNadalFans.com/ Fundacion Rafa Nadal
-1571652349.jpg

Красивата и щастлива двойка позира на фона на морето. Рафа е облечен със сив ...

21 окт. 2019 | 13:05

Скандално! Синът на кралица Елизабет II в оргия с 9 момичета, разкри "секс робиня"

-1554217366.png

Случката е станала на частния остров на педофила Джефри Епстийн. Някои от ...

21 окт. 2019 | 13:27

Code Fashion TV на Mipcom - телевизионния фестивал в Кан

Code Fashion TV на Mipcom - телевизионния фестивал в Кан -1571338240.jpg

Единствената българска модна телевизия е и единствената българска медия със ...

17 окт. 2019 | 21:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.