Сн. БГНЕС

Лентата удовлетворява традиционни потребности на хората, като например наличието на приятели и чувството на съпричастност

Експерти разкриха тайната на популярността на „Игра на тронове“

861 | 14 май 2019 | 15:41

Развиването на подобно чувство спомага да се отъждествиш с отделни персонажи от сериала. Зрителите гледат на тях като на близки хора и съпреживяват техните истории, смята Клаус-Петер Х. Ернст от Франкфуртския университет


Германски учени установиха на какво се дължи популярността на сериала „Игра на тронове“, чийто осми и последен сезон започна миналия месец, писа австрийския в. „Курир“.

 

Според Клаус-Петер Х. Ернст от Франкфуртския университет за приложни науки един от факторите за това е, че сериалът удовлетворява традиционни потребности на хората, като например наличието на приятели и чувството на съпричастност към колектив.

 

Експертът посочва, че чувството на принадлежност има основно значение. „Развиването на подобно чувство спомага да се отъждествиш с отделни персонажи от сериала. Зрителите гледат на тях като на близки хора и съпреживяват техните истории. В „Игра на тронове“ всеки може да намери за себе си персонаж, с когото да се отъждестви“, отбелязва Ернст.

 

Според него зрителите се асоциират с герой от сериала, когато могат да направят паралел със собствения си живот. „Например човек, който играе в собственото си семейство ролята на аутсайдер, може да се отъждестви с образа на Тирион Ланистър. Понякога хората се виждат като персонажи, на които биха искали да приличат или на герои, в които виждат пример за подражание“, коментира още експертът.

 

Той допълва, че друг важен фактор е и човешкото любопитство, което в случая с „Игра на тронове“ не се губи толкова бързо, както при други сериали. „Напрежението, което изчезва при други формати, тук се запазва“, подчертава Ернст. 

 

Източник: БНР

 


От категорията

Снимка на Барак Обама с момиче, страдащо от аутизъм, трогна света

Сн. Туитър
-1560869794.png

В началото тя беше сама. С един плакат пред шведския парламент в протест срещу ...

18 юни 2019 | 17:53

Осъдиха поляци, плашили със смърт принц Хари заради расова изневяра

-1540454385.png

Михал Шевчук, на 19 години, е бил признат за виновен в агитация на тероризма и ...

18 юни 2019 | 16:23

Уникални кадри извън червения килим в Кан показват в "Нирвана"

Собственикът на галерия Нирвана Николай Младжов  и Ивелина Кунчева-1560864365.jpg

В галерията на Ники Младжов гостите ще видят интервюта с Моника Белучи, Ален ...

18 юни 2019 | 16:16

Каролина Вожняцки се омъжи за Дейвид Лий в Тоскана (Снимки)

Сн. Инстаграм-1560861321.png

Дрехата е дело на легендарния дизайнер Оскар де ла Рента и заслужено намери ...

18 юни 2019 | 15:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.