Снимка Кадър Нова телевизия

София наистина има нужда от нова енергия, но едва ли ГЕРБ може да я даде, изтъква лидерът на БСП-София

Герджиков: София се променя динамично, трябва да продължи! Паргов: Това е развитие в застой!

2070 | 22 окт. 2019 | 16:16

Ние започнахме с големите проблеми, сега ще навлезем и в малките улици, казва шефът на Столичния общински съвет от ГЕРБ


Лявата и дясната визия за развитие на София изложиха в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия Калоян Паргов, водач на листата на БСП за общински съвет и Елен Герджиков, кандидат за общински съветник от ГЕРБ, настоящ щеф на СОС.

 

София се променя динамично, това трябва да продължи! Ние натрупахме доста опит. Затова искаме нов мандат, обясни Елен Герджиков.


„Според нас София се променя много динамично през последните години и това трябва да продължи. София няма време за губене. Има начертани конкретни приоритети. Има решени проблеми през годините, но има и нови предизвикателства. Именно те изискват нова енергия, хора, които познават проблемите на града и имат опит, за да ги решават”, каза Герджиков. И добави: „Смятаме, че сме натрупали доста опит в това отношение. В програмата на Фандъкова ясно са начертани новите предизвикателства и начините, по които те да бъдат решени през следващия мандат.”

 

 

Да, София се развива, но това е развитие в застой, бе категоричен Калоян Паргов. София наистина има нужда от нова енергия, но едва ли ГЕРБ може да я даде, изтъкна лидерът на БСП-София.

 

"Видимо е, че досегашният модел на управление е изчерпан. Доказателство за това са и скандалите, и проблемите около ремонтите през последните години”, посочи Калоян Паргов.


„Нужна е промяна за нова перспектива на София. Тя може да се осъществи само с нов кмет и едно ново мнозинство, което да даде старт на това ново начало на развитието на София и то в една по-различна посока от всичко, постигнато досега, без да отричаме и постигнатото, разбира се”, категоричен бе той.

 

Елен Герджиков пък посочи, че кметът би трябвало да разчита на конкретно мнозинство в Столичния общински съвет, а не всеки път да търси подкрепа. Той изтъкна, че зад независимия кандидат за кмет Мая Манолова, която БСП подкрепя, не стои конкретна политическа група. И дебело подчерта, че самата Манолова не е казала за коя партийна листа ще гласува на 27-и.

 

По темата "транспорт" Герджиков каза, че градският транспорт е с обновени автобуси и тролейбуси. Калоян Парков каза - да, има и  постижения, но повечето неща са недомислени. И писа "3,75" на столичния градски транспорт.

Довеждащият транспорт до метрото трябваше да стане факт много отдавна, даде пример Калоян Паргов.

 

Ние започнахме с големите проблеми, сега ще навлезем и в малките улици, казва шефът на Столичния общински съвет от ГЕРБ.

 

Четири месеца продължи ремонта на една малка улица в центъра на София - "Малко Търново", на която снимах предизборния си клип. Избрах я, защото за четири месеца ремонт не са направени рампи за инвалиди. Трябва да се мисли повече, когато се ремонтира, посочи Паргов.

 

 

 


От категорията

Извънредно! Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов, те ги подават утре

-1594834813.jpg

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и ...

15 юли 2020 | 20:36

Радев: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта! (Видео)

-1588748561.jpg

Мафията се храни със страх и апатия

15 юли 2020 | 17:56

Корнелия Нинова: Истинската управляваща коалиция ГЕРБ - ДПС се разпада

-1594839011.jpg

В паническият си страх и желание за оцеляване, Борисов взема тези оставки, но ...

15 юли 2020 | 21:45

Томислав Дончев: Дори и кабинетът да си тръгне, това няма да стане чрез вота на БСП

Снимка Кадър БТВ-1594824698.png

Ако има американски санкции за "Балкански поток" или АЕЦ ...

15 юли 2020 | 17:59