Снимка Кадър БНТ

Българските магистрали вече са проверявани в български лаборатории

Елена Йончева: Строителите протестираха срещу нас, защото бръкнахме в сърцето на Борисов!

9872 | 17 дек. 2018 | 18:23

Искаме да отпаднат всички съмнения за евентуални зависимости, затова настояваме одитът да се извърши в европейски лаборатории, изтъкна говорителят на червената парламентарна група


Три основни строителни фирми от всичките 5100 членове на Строителната камара протестираха срещу нас, посочи в предаването "Още от деня" по БНТ Елена Йончева, говорител на парламентарната група на "БСП за България".

 

Тя коментира шествието на строителите срещу опозицията.

Протестираха срещу нас, защото бръкнахме в сърцето на Борисов, каза още Елена Йончева.

 

Това не беше протест, а манифестация в подкрепа на правителството, демонстрация срещу опозицията, срещу искането да се направи проверка как се строят магистралите, продължи Йончева.

 

Искаме да отпаднат всички съмнения за евентуални зависимости, затова настояваме одитът да се извърши в европейски лаборатории, изтъкна говорителят на червената парламентарна група.

"Искаме европейска лаборатория, която не е имала бизнес в България, за да отпаднат всички съмнения за евентуални зависимости. Не лабораториите, не строителите, контролът в лицето на АПИ е дискредитиран. Ние не обвиняваме никого в корупция, казваме, че искаме експертиза от независима европейска лаборатория", бяха думите на Елена Йончева.

 

Българските магистрали вече са проверявани в български лаборатории, обърна внимание Елена Йончева.

По документи всичко е наред, така беше и в Своге. А министър Нанков каза, че в износващия слой има недопустимо количество варовик, посочи тя.

 

"В следващия парламент, който ще бъде съвсем скоро левицата ще има мнозинство. Затова още от сега трябва да разясняваме на хората какво искаме да правим", каза в началото на разговора в студиото на БНТ Йончева.
"Има хора, които не могат да плащат високите цени на водата. Трябва да има някакви водни помощи, макар и временни", смята Елена Йончева.

 

Цената на водата трябва да се съобразява със социалните възможности на хората, каза още Елена Йончева по повод днешните протести пред КЕВР, докато комисията заседава за поскъпването в цената на водата.

 

На въпрос дали днешният протест се политизира от привърженици на БСП, Йончева коментира, че когато хората протестират, партията й ги подкрепяме и казва как този проблем може да бъде решен.
"10% вдигане на водата не винаги е социално поносимо за българските граждани и тук трябва да се направят законодателни промени, каквато е и практиката в останалите европейски държави. Трябва да се намери някакво решение, макар и временно, да се отпуснат водни помощи, така както са енергийните", каза депутатката.

Очаквайте подробности!

 

 

 


От категорията

Борисов бесен: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за повишаване с 20% цената на парното!

Кадър: Фейсбук-1591258084.jpg

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. ...

4 юни 2020 | 11:06

Фандъкова: Ремонтът на бул. "България" приключва другата седмица, ще има два нови светофара

Снимка БГНЕС-1591265368.jpg

"За мен е много важно качеството, защото това е едно от най-натоварените ...

4 юни 2020 | 11:44

ИК на ГЕРБ потуши бунта в Плевен - отстрани местното ръководство и изгони общинските съветници

-1591297530.jpg

ИК на ГЕРБ има доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров. ...

4 юни 2020 | 22:04

Рамадан Аталай: Премиерът не е в правото си да казва на КЕВР как да определя цената на парното

Рамадан Аталай Кадър: БНТ-1591289968.jpg

На 1 април изтичаше срокът на сегашния състав на КЕВР, но смяната нямаше как да ...

4 юни 2020 | 19:58