Елена Йончева: ГЕРБ си купи лъвчето на СДС, а това което не могат да купят, те го изнудват

Победата на левицата ще помогне и на десницата, посочи Йончева

Елена Йончева: ГЕРБ си купи лъвчето на СДС, а това което не могат да купят, те го изнудват

10051 | 19 апр. 2019 | 16:32

Иво Христов е ляв интелектуалец, няма лошо да си критик на БСП, Радев ясно показва, че в България няма разделение на властите и България е завладяна от хора с минало от подземния свят", отсече водачката на листата на БСП.


Повеждам листата към Европа, България може да заеме достойно място в Европа. Това заяви пред Нова телевизия водачката на листата на БСП Елена Йончева. Тя отрече да води листата проформа и да се оттегли след вота за сметка на следващите в листата.

 

На въпроса за напрежението на последния пленум на БСП Елена Йончева каза ,че изненади няма. Тя определи листата като много силна. "Ще успеем на тези избори, няма нищо страшно в една партия да се води остър и дълъг дебат. БСП обаче не е от партиите, които спускат един лист и имената се приемат безкритично", посочи Йончева.

 

"Не мисля че Корнелия Нинова беше бламирана, тъй като 80% от имената все пак са в листата. Смятам, че Сергей  Станишев ще бъде много полезен не само за левицата, а и за България. Беше редно той да бъде в листата и съм го изразявала неведнъж", подчерта Йончева.

 

Много е важно да отстраним тази мафиотска структура ГЕРБ, левицата трябва да победи, това е само началото. Трябва да има прокуратура, която действително си върши работа, медии, които са реална четърта власт.

Победата на левицата е началото на краха на ГЕРБ, тази мафиотска държава, овладяла държавата, каза водачката на БСП.

 

"ГЕРБ си купи лъвчето на СДС, това което не могат да купят, те изнудват и ако и тогава не стане изваждат големите бухалки. Победата на левицата ще помогне и на десницата", посочи Йончева. На въпрос защо е загрижена за десницата тя отговори, че има много приятели вдясно.

 

"Президентството не е феодална структура  и хората, които виждат перспектива могат да напуснат". Така Йончева коментира включването на Иво Христов в листата на БСП. "Той е ляв интелектуалец, няма лошо да си критик на БСП, Радев ясно показва, че в България няма разделение на властите и България е завладяна от хора с минало от подземния свят", отсече водачката на листата на БСП.

 

Тя отрече идеята, че БСП има място извън ПЕС. "Ние не сме национал-популисти", каза Йончева.

 

Тя за пореден път каза, че БСП държи на проверки в независими лаборатории за изграждането на пътищата по отношение на повдигнатите обвинения към фигури от АПИ по казуса "Своге". "Нямаме още разрешение от АПИ да вземем ядки", каза водачката на листата на БСП. "Ясно е, че ГЕРБ крадат, въпросът е следващите, които ще дойдат на власт не могат да правят подобно нещо. Това не са кражби, а грабеж", отсече Йончева.

Тя за пореден път извади доклада на Зелените, които твърдят, че 11 млрд евро се крадат. "Борисов е ясно че лъже често, по три пъти на ден", така Йончева коментира репликата на Бойко Борисов, че всички капиталови разходи на България са 10 млрд лв.

 

Тя каза, че не е изненадана от решението на прокуратурата да не образува дело по отношение на министъра на културата Боил Банов. Йончева отрече да е унищожила оригинала, тъй като не разполагала с него. "Следващата седмица ще покажем още документи и ще обжалваме решението на прокуратурата", заяви водачката на листата на БСП.


От категорията

Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали, направете го официално с оставка

Нинова-1596881543.jpg

В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират сигурност на ...

8 авг. 2020 | 13:10

Ахмед Доган към протестиращите: Пожелавам ви успех! (видео)

-1596882824.png

В момента на прочутата плажна ивица до сарая се провежда проява със заглавие ...

8 авг. 2020 | 13:28

Тома Биков: Страната ще бъде хвърлена в хаос, ако правителството подаде оставка

-1533621634.jpg

Няма да има предсрочни парламентарни избори, прогнозира депутатът от ГЕРБ

8 авг. 2020 | 14:59

Крум Зарков подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

-1594560532.jpg

Корнелия Нинова въведе и устоя прекия избор за председател на партията и така ...

8 авг. 2020 | 14:27