Емануил Йорданов

В МВР не са извършвани реални реформи в последните години, смята той

Емануил Йорданов: Криминогенната обстановка не бива да се свързва с Българското европредседателство

944 | 13 ян. 2018 | 13:12

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", смята бившият вътрешен министър


Криминогенната обстановка от началото на годината не бива да се свързва с Българското европредседателство. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио "Фокус" Емануил Йорданов, вътрешен министър в периода 1999 - 2001 г.

Във връзка с последните събития той уточни, че в България не е извършено нито едно политическо убийство по време на прехода, което е добър показател за демократичните процеси у нас. По отношение на допълнителните 100 милиона лева за МВР, Йорданов констатира, че това ще доведе до козметично завишаване на заплатите с до 50 лева на служител. Според него обаче реални реформи в последните години не са извършвани в системата на министерството.

„По-скоро трябва да се оптимизира работата, включително да бъдат прегледани много обстойно щатовете и да се обърне много по-сериозно внимание на това по какъв начин се изразходва финансовият ресурс на министерството. Що се отнася до възможностите, Министерството винаги е разполагало с такива и тези възможности трябва да се съхраняват и развиват. Но ако се действа, както се е действало до сега – с напълно неглижирана проблематика на служителите, тогава не можем да бъдем оптимисти за бъдещето“, каза още той.

Емануил Йорданов добави, че финансови проблеми съществуват и в другите европейски вътрешни министерства. Разликата е, че у нас те се усещат много по-силно, каза още Йорданов.

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", добави бившият вътрешен министър.

 


От категорията

Протестиращи: БСП и Нинова нямат нищо общо с протестите в Странджа

Кадър: Нова тв-1532344731.jpg

Ветеринарният лекар д-р Пламен Пасков отбеляза, че в Болярово няма характерните ...

23 юли 2018 | 14:16

Живко Георгиев: Държавата се отнася към гражданите с презрение

-1438167997.jpg

БСП не е намерила адекватен подход, в който да има някаква синергия от всичко ...

23 юли 2018 | 12:22

Галъп: Доплащането за здраве остава един от основните проблеми за пациентите

Галъп: Доплащането за здраве остава един от основните проблеми за пациентите-1532350571.jpg

Около две трети от пълнолетните българи, които са били в болница през ...

23 юли 2018 | 15:55

Цветан Цветанов: Ние сме за градивна опозиция

-1530946892.jpg

Според зам.-председателя на ГЕРБ протестите срещу евтанизирането на животните в ...

23 юли 2018 | 08:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


13 ян. 2018 | 15:46Смешник, убийството на Луканов не беше политическо.То беше проява на ревност от страна на мъжа на съседката ,нали?Ние никога не сме правили правилните политически убийства за разлика от сърбите.Те елиминираха Джинджич в точния час.Ако се бяхме поучили от тях днес нямаше да сме в това окаяно положение!В България управляващите, ако не са под страх за живота си, не са способни на правилни управленски решения.Вижте България на какво заприлича!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.