Емануил Йорданов

В МВР не са извършвани реални реформи в последните години, смята той

Емануил Йорданов: Криминогенната обстановка не бива да се свързва с Българското европредседателство

1045 | 13 ян. 2018 | 13:12

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", смята бившият вътрешен министър


Криминогенната обстановка от началото на годината не бива да се свързва с Българското европредседателство. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио "Фокус" Емануил Йорданов, вътрешен министър в периода 1999 - 2001 г.

Във връзка с последните събития той уточни, че в България не е извършено нито едно политическо убийство по време на прехода, което е добър показател за демократичните процеси у нас. По отношение на допълнителните 100 милиона лева за МВР, Йорданов констатира, че това ще доведе до козметично завишаване на заплатите с до 50 лева на служител. Според него обаче реални реформи в последните години не са извършвани в системата на министерството.

„По-скоро трябва да се оптимизира работата, включително да бъдат прегледани много обстойно щатовете и да се обърне много по-сериозно внимание на това по какъв начин се изразходва финансовият ресурс на министерството. Що се отнася до възможностите, Министерството винаги е разполагало с такива и тези възможности трябва да се съхраняват и развиват. Но ако се действа, както се е действало до сега – с напълно неглижирана проблематика на служителите, тогава не можем да бъдем оптимисти за бъдещето“, каза още той.

Емануил Йорданов добави, че финансови проблеми съществуват и в другите европейски вътрешни министерства. Разликата е, че у нас те се усещат много по-силно, каза още Йорданов.

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", добави бившият вътрешен министър.

 


От категорията

Атанас Зафиров: Борисов много отдавна е изпуснал управлението

Атанас Зафиров-1528629254.jpg

Докато се правеше на международник, премиерът пропусна да види какво се случва ...

20 окт. 2018 | 18:49

Димитър Главчев: Съмнявам се някой да напусне коалицията

Димитър Главчев-1492455861.jpg

Междуличностните отношения не трябва и за момента не се пренасят към ...

20 окт. 2018 | 20:05

Алпинисти поставиха паметна плоча на Боян Петров в Рила (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1540061780.jpg

Идеята е на алпинистите ветерани и е подкрепена от Българския туристически съюз

20 окт. 2018 | 21:55

Цветанов поздрави македонските депутати с "историческото решение"

-1537250638.png

Европейската перспектива на страните от Западните Балкани бе основният ...

20 окт. 2018 | 20:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


13 ян. 2018 | 15:46Смешник, убийството на Луканов не беше политическо.То беше проява на ревност от страна на мъжа на съседката ,нали?Ние никога не сме правили правилните политически убийства за разлика от сърбите.Те елиминираха Джинджич в точния час.Ако се бяхме поучили от тях днес нямаше да сме в това окаяно положение!В България управляващите, ако не са под страх за живота си, не са способни на правилни управленски решения.Вижте България на какво заприлича!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.