Емануил Йорданов

В МВР не са извършвани реални реформи в последните години, смята той

Емануил Йорданов: Криминогенната обстановка не бива да се свързва с Българското европредседателство

806 | 13 ян. 2018 | 13:12

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", смята бившият вътрешен министър


Криминогенната обстановка от началото на годината не бива да се свързва с Българското европредседателство. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио "Фокус" Емануил Йорданов, вътрешен министър в периода 1999 - 2001 г.

Във връзка с последните събития той уточни, че в България не е извършено нито едно политическо убийство по време на прехода, което е добър показател за демократичните процеси у нас. По отношение на допълнителните 100 милиона лева за МВР, Йорданов констатира, че това ще доведе до козметично завишаване на заплатите с до 50 лева на служител. Според него обаче реални реформи в последните години не са извършвани в системата на министерството.

„По-скоро трябва да се оптимизира работата, включително да бъдат прегледани много обстойно щатовете и да се обърне много по-сериозно внимание на това по какъв начин се изразходва финансовият ресурс на министерството. Що се отнася до възможностите, Министерството винаги е разполагало с такива и тези възможности трябва да се съхраняват и развиват. Но ако се действа, както се е действало до сега – с напълно неглижирана проблематика на служителите, тогава не можем да бъдем оптимисти за бъдещето“, каза още той.

Емануил Йорданов добави, че финансови проблеми съществуват и в другите европейски вътрешни министерства. Разликата е, че у нас те се усещат много по-силно, каза още Йорданов.

"МВР не се нуждае от революционна формула, а от отговорно отношение на държавата към съществуващите предизвикателства", добави бившият вътрешен министър.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички. А днес ни трябва съзидание

Нинова: Управляващите обявиха война на всички. А днес ни трябва съзидание-1524721111.jpg

БСП може да промени България. Нека спасим народа ни от изчезване и да направим ...

26 апр. 2018 | 08:23

Йордан Цонев: Тази шизофрения в политиката няма как да продължи. ГЕРБ дължи отговор на НАТО!

Снимка Кадър Нова телевизия-1524723371.jpg

Тази шизофрения в политиката няма как да продължи. ГЕРБ държи отговор на ...

26 апр. 2018 | 08:07

Драгомир Стойнев: Цвета Караянчева излъга, че БСП няма проект за депутатските заплати. Да се извини!

-1468612138.jpg

Зам.- председателят на ПГ на "БСП за България" в гневна декларация

26 апр. 2018 | 09:53

Комисията по култура и медии заседава извънредно заради БНР

-1524570167.jpg

Музикантите от всички четири състава на Националното радио искат увеличение на ...

26 апр. 2018 | 09:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


13 ян. 2018 | 15:46Смешник, убийството на Луканов не беше политическо.То беше проява на ревност от страна на мъжа на съседката ,нали?Ние никога не сме правили правилните политически убийства за разлика от сърбите.Те елиминираха Джинджич в точния час.Ако се бяхме поучили от тях днес нямаше да сме в това окаяно положение!В България управляващите, ако не са под страх за живота си, не са способни на правилни управленски решения.Вижте България на какво заприлича!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018